reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

w oczekiwaniu na CIĄŻĘ...

reklama
Czesc wszystkim.Jestem calkiem nowa na tym forum.Staram sie o dziecko juz od ponad roku.Mialam jedno poronienie.Trzymam sie psychicznie dobrze..Ale chce sie was o cos poradzic.Wiem ze jestescie dowiadczone..i ze mi pomozecie..Dzis mija 43 dzien bez @...Tradycyjny cykl trwa u mnie 32 dni.Mam typowo ciazowe objawy..Ale kolejne testy..to znaczy:p wykonalam ich tylko dwa ( i za kazdym razem wielki smutek po I ) pokazuja ze nie jestem w ciazy.Bylam nawet u ginekologa.Takie anomalie mi sie nigdy nie zdarzaly..W kazdym razie u ginekologa bylam 10 dni po zblizeniu..I powiedzial ze moze byc za wczesnie..ze nic nie widzi.Co prawda juz widze jego mysli...Ze moja autosugestia i wyobraznia dzialaja..Ale nie czuje sie przedokresowo.Moje cialo zachowuje sie calkiem inaczej i calkiem dziwnie:pA piersi mi chyba od tygodnia odpadaja...Co o tym sadzicie?Bo ja juz nie wierze ze to moze byc ciaza..Ale jesli nie ciaza..to zawirowania chormonalne?Zaczynam sie martwic.W rodzinie z powodu raka macicy wiele kobiet zostalo ich pozbawionych.Nie wiem co mam myslec.Po drodze wyzywam sie na mezu.Biedactwo z niego...

Witaj Mihir, z tego co piszesz to u gina byłaś faktycznie może za wcześnie, a testy kiedy robiłaś? Dziewczęta tu zawsze polecają takie badanie krwi na okreslenie poziomu beta HCG, ono Ci na pewno pokaże czy jesteś w ciąży czy nie jesteś, wtedy będziesz pewna czy masz się cieszyć czy póść do lekarza zobaczyć co się dzieje. Życzę Ci z całego serduszka aby to była fasolka. Badanie hcg kosztuje ale czasem warto wydać ;)

Mihir witam Cie cieplutko :) ... kochana dokladnie tak jak mowi Lapis , zrob badania krwi , testy sikane  nie zawsze daja poprawna odpowiedz .... zycze aby jednak fasoleczka byla u Ciebie :) .. daj oczywiscie znac jak juz bedziesz wiedziala, co i jak :)

Mihir witam cie ciepło!! I mam nadzieje ze to fasolka :)
do gina poszłaś zdecydowanie za wczesnie!! gin moze coś podejrzewac (nawet nie stwoerdzic na pewno!!) na podstawie bad gin jakies 3 tyg po zapłodnieniu, czyli 5, a najlepiej 6 tyg od ostatniej @. troszke wczesneij moze zobaczyc w usg. tezty sikane zazwyczaj mowią prawde, ale czasami udaje im sie wyprowadzic w błąd. dlatego w takim przypadku najlepiej zrobic bHCG, to da ci 100% pewnosc. trzymam kciuki!! napisz co u ciebie!!

Z tego co mi sie wydaje to mam taki sam problem jak Nutka..:)
Badanie krwi bede mogla dopiero zrobic we wtorek.Praca:/ Wczesniej o tym tez myslalam ale powiem wam szczerze..ze chyba czasami lepiej zyc z ta glupia nieswiadomoscia ze a moze..i czekac..a raczej nie czekac na @ niz dowiedziec sie ze nie..Teraz zrobilam juz dwa testy..wykazaly tylko jedna I..Boje sie ze sobie cos wmawiam.Ale kurcze..44 dzien cyklu.to chyba cos za siebie mowi;)

Wiecie co?To ja wam napisze lepiej tak:p
20 na 21 stycznia @...Przytulanki..tak od 12 lutego wzwyz ;D Nastepnie..Pierwszy test..26 lutego (Quick), ginekolog 27 lutego. Pozniej test (w koncu okresu nie ma;) ) ktory zrobilam 2 marca..No..i nic.Moze poprostu sie zbytnio przejmuje i w ogole nie mam powodow do podejrzen ze jestem zafasolkowana?
Ja sie zastanawiam po co kobiecie intuicja w XXI wieku.Wedlug niej to juz chyba z 5 dzieci bym urodzila :D ::)
Tylko tym razem jest inaczej... Ja poprostu czuje ze dziecko jest.
To jeszcze wam powiem co generalnie czuje.Na poczatku..zreszta do teraz..straszne siusianie.Poprostu..cokolwiek bym nie wypija lub zjadla to od razu do wc.Pozniej..ped za dziwna zywnoscia.Zero slodkiego.tylko jakies serki,mleczko itp..Nastepnie skoki temperatury.Bole jajnikow takie porzadne..ze az nie moglam spac..Wzdecia i zatwardzenie ::)
Mdlosci pojawily sie cok kolo 1,5 tygodnia temu.Bol piersi tez.Ale nie z boku..tylko sutki.Co do piersiatek..to nie wiem czy urosly.Wstyd sie przyznac ale nie mialam jeszcze okazji na to dluzej spojrzec.I jeszcze wczesniej mroczki przed oczami i takie dziwne uczucie czasami w ciele.Ale szczerze mowiac to nigdy tego nie czulam.Takie dreszcze..jakby dreszcze omdlenia.I oczywiscie..oslabienie.Aaaa...i nie wiem czy taka jestem normalnie.czy to przez nerwy..Ale potrafie w minute zmienic humor.
Przepraszam ze tak wam sie wypisuje ale moja mama juz dawno nie zyje..Siostry nie mam..Z kolezankami wiadomo jak jest ;) a Tesciowa..mieszka na Wegrzech. Dobra mi sie trafila ;) :D Maz jak to facet. Dodatkowo obcokrajowiec:p I zostaje to forum..W ogole..nie wiem czy tak naprawde jego tworcy wiedza co sie tu dzieje.Kobieta ktora tutaj trafia zaczyna se czuc wyjatkowo..I tak..inaczej..jak w rodzinie.Chwala im za to :p

Mihir - pieknie to napisalas... BO MY BABYBOOMMOWICZKI JESTESMY JEDNA WIELKA RODZINA!!!!!!!!! :-)

Mihir pisze:
Ale kolejne testy..to znaczy:p wykonalam ich tylko dwa ( i za kazdym razem wielki smutek po I ) pokazuja ze nie jestem w ciazy.

Mihir ja zaszłam w ciążę 2 lutego, test robiłam 17 lutego ( 2 dni po terminie @) wyszedł negatywnie, potem po 2 tyg następny - również negatywnie. Dopiero test zrobiony 14 marca pokazał 2 kreski. Nie denerwuj się i tak jak dziewczyny mówią zrób z krwi, bo sikany nie zawsze pokazuje ciążę.

reklama
Witam serdecznie...po małej przerwie...:) To drugi miesiąc starań...mam pytanie - jakie koniewczne badania trzeba wykonać przed zajściem w ciążę? Byłam wczoraj u lekarza i powiedział mi, że wszystko jest o.k. Ale nie chciałabym "czegoś" przegapić. Spytał się, czy biorę kwas foliowy...biorę ale centrum (tam jest kwas foliowy). Ostatnio miałąm bardzo dużo stresu związanego z pracą - czy to dobry moment na ciąże??:( Poza tym mój mąż ma duży cholesterol i problemy z wątrrobą - czy to ma jakiś wpływ??

Do góry