reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

w oczekiwaniu na CIĄŻĘ...

reklama
Anka.G pisze:
Jeshu niech ten czas szybciej mija....jestem ciekawa czy nam się uda czy nie....
Czy wam ten czas do sprawdzania też się tak dłuzy??
Też też... Ja sobie wynajdywałam różne zajęcia, bo trudno nie myśleć o tym tak tylko z siebie!

A zastanawiałyście się nad tym jak Wy będziecie pzechodzić ciąże?Czy będziecie wymiotować.....czy objadać sie kwaśnymi bądź słodkimi rzeczami.Czy będziecie raz miłe a raz okropne.złośliwe itd..
Ja się zastanawiam jak to bedzie poraz drugi
Z Damianem nie miałam żadnych objawów ciąży żadnych wymiotów.......i specjalnych zachcianek.Jedynie co to mogła pochłaniać kilogramami pierogi ruskie i jedzenie z MC Donalda
Pozdrawiam

Ja tam bym mogła wymiotowac i pochłaniac wszystko co sie da ;) byle by tylko fasolka sie pojawiła.
Teraz to jest mój pierwszy cykl staran po wczesniejszym poronieniu i zastanawiam sie tylko czy w miare szybko nam sie uda.
We wczesniejszej ciąży tez nie miałam zadnych niespodzianek typu nudnosci i wszystko było ok( do czasu :(0, ale mam nadzieje ze tym razem bedzie dobrze i bardzo w to wierze.
Monika k80 czyzby fasolka sie u ciebie zadomawiała?? Trzymam kciuki.

Karolinko26.... nie wiem. :(
Mialam lekkie krwawienie wczoraj w 27 dniu cyklu.... myslalam ze juz okres ale dzis wydzielina jest brazowawa i chyba po "okresie". Nie bylo bolu brzusia ani piersi czyli nie bardzo mi to na @. Eh sama juz nie wiem :(

Poczekaj Moniko_k80...powinno sie wyjaśnić w ciągu kilku najbiższych dni...być może to tylko niewielkie plamienie na fasolkę :)

Slyszalam ze tak bywa ...ale o co chodzi z tym krwawieniem na fasolke? moge krwawic jak fasolinka sie zagniezdza czy cos?

Implantacja ma miejsce pomiędzy 6 a 11 dniem po owulacji jest to moment zagnieżdżenia w śluzówce macicy. To bardzo ważna chwila, w tym momencie zmienia się cała gospodarka hormonalna i zaczyna produkować HCG, dopiero 1-2 dni po tym zjawisku TEST CIĄŻOWY może wykryć ciążę, dlatego proszę rozsądnie podchodzić do reklam typu test wykrywa już w 6 dniu po owulacji, jeżeli nowe życie jeszcze sobie wędruje to nie ma możliwości wykryć ciąży
Zjawisku implantacji towarzyszy to w zależności od źródeł u około 5-20% kobiet plamienie implantacyjne czasami dość intensywne, że kobiety uznają że miał bardzo krótką miesiączkę. Plamienie jest koloru jasnoczerwonego bądź beżowego (ale to rzadko) i jest krótkotrwałe 1-2 dni, towarzyszy mu charakterystyczny spadek na wykresie i ponieważ następuje skok hormonów następnego dnia po plamieniu implantacyjnym na wykresie temperatura rośnie, obejrzyj wykres poniżej plamienie jest zaznaczone gwiazdką w pierwszej linii pod wykresem

Kochana Elzuniu krewka ba bieliznie byla jasniutko czerwona.... no i 11 dni po owulacji brzmi sensownie.... Moja mala iskierka nadzieji.
A co do testow.... Tu w stanach kupuje "first respond" czyli niby wykrywaja 4 dni przed spodziewanym okresem.... Ktos robi na tym potezne pieniazki i daje kobietkom zludna nadzieje. ja zrobilam kilka... i oczywiscie rozczarowanie :(
Czekam dalej.... i trzymam kciuki za reszte przyszlych mamus.
Elzunia pamietasz wczorajszy apel? wymaltretowalas wczoraj mezulka? :p

reklama
moniko_k80 , niestey nie. ni emogłam oderwac go od kompa... żeby to chociaz cos pożytecznego robił. jak chciałam go zabrac do łożka, to sie nie dał. a jak zapytałam ile napisał dzisiaj (tzn juz wczoraj) rozpray doktorskiej, to sie wielce obraził. i nici z buszowania
sad036pi.gif

Do góry