reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

Rybka, no tak, brak ciąży, nie ma spełnienia, ale nie mam cierpienia (chociaż mi smutek wkradł się po tym teście). Trafione.
taaak, jedziemy razem na tym wózku. Jeszcze parę godzin temu pisałam tutaj że jak mi nie jest dane to trzeba się z tym pogodzić i Evka też to widzi 😅😂 nie ma spełnienia, ale nie ma też cierpienia no cóż 🤷😅

reklama
A mogę zapytać co to masz za przypadłość że jest potrzeba czyszczenia macicy? Pytam z ciekawości bo ja od 2/3cykli mam plamienia od końca okresu aż do właśnie okolic owulacji.. Idę z tym do gino początkiem sierpnia i mam nadzieje ze coś się rozjaśni ale ciekawa jestem co to jest w Twoim przypadku
u mnie po drugim cięciu zrobiła się w bliźnie taka kieszonka, ponoć nie tak rzadka przypadłość, i tam zbiera się właśnie krew miesięczna. Tylko u mnie to wygląda tak że mam od 1-4dc normalny okres, później nagle przestaję krwawić dosłownie jakbyś zakręciła kranik i zaczynam krwawić/plamić w okresie około owulacyjnym czyli tak od 10dc aż do 15-16 dc.

Przy okazji drożności mi to wypłukali i powiedzieli że wygląda to jak zaczątek endometriozy, ale nie mam żadnych innych wyników które by to potwierdziły.

Łudziłam się, że po tej drożności już będzie okej, no ale cóż, pojawił się nowy cykl i krwawienie wróciło 🤷

Hej! Melduje, ze zrobiłam rano test z action. No niespodzianek nie ma. Biel. Ogólnie wydaje mi się, ze tak bardzo chciałam zobaczyć kreskę, ze zobaczyłam ja nie ram gdzie trzeba ( tzn bardziej po lewej stronie okienka niż na środku🤦‍♀️) ale test biały. Nastrój mam fatalny.
W ciągu dnia bolały mnie delikatnie jajniki, w nocy dosłownie obudził mnie ból jajnika taki 3 sekundowy, jak schodzę po schodach to czuje jajniki. Także endometrioza ma tam chyba niezłą imprezę.

u mnie po drugim cięciu zrobiła się w bliźnie taka kieszonka, ponoć nie tak rzadka przypadłość, i tam zbiera się właśnie krew miesięczna. Tylko u mnie to wygląda tak że mam od 1-4dc normalny okres, później nagle przestaję krwawić dosłownie jakbyś zakręciła kranik i zaczynam krwawić/plamić w okresie około owulacyjnym czyli tak od 10dc aż do 15-16 dc.

Przy okazji drożności mi to wypłukali i powiedzieli że wygląda to jak zaczątek endometriozy, ale nie mam żadnych innych wyników które by to potwierdziły.

Łudziłam się, że po tej drożności już będzie okej, no ale cóż, pojawił się nowy cykl i krwawienie wróciło 🤷
O kurcze.. Ja jestem po jednym cięciu i problem pojawił właśnie krótko po tym jak dostalam pierwsza @ po cięciu. Z tym że u mnie okres normalnie słabnie potem jest max 1 dzien czysto i zaczynają się plamienia aż do owulki około. Na początku myślałam że może organizm hormonalnie wraca do normy po kp i ciąży ale zaczelo mi to przeszkadzać jak zaczęliśmy się starać o dziecko. A co mówi Twój lekarz o tym ? Takie plamienia zmniejszają szanse na zajście? Bo jak dla mnie obecność krwi w śluzie płodnym sprawia że nie jest on taki przyjazny dla plemników :/ ale to tylko takie moje gdybanie

O kurcze.. Ja jestem po jednym cięciu i problem pojawił właśnie krótko po tym jak dostalam pierwsza @ po cięciu. Z tym że u mnie okres normalnie słabnie potem jest max 1 dzien czysto i zaczynają się plamienia aż do owulki około. Na początku myślałam że może organizm hormonalnie wraca do normy po kp i ciąży ale zaczelo mi to przeszkadzać jak zaczęliśmy się starać o dziecko. A co mówi Twój lekarz o tym ? Takie plamienia zmniejszają szanse na zajście? Bo jak dla mnie obecność krwi w śluzie płodnym sprawia że nie jest on taki przyjazny dla plemników :/ ale to tylko takie moje gdybanie
Wiesz co, tu nie chodzi o to, że krew w śluzie jest mniej przyjazna dla plemnikow. Krwawienie czy plamienie miedzymiesiaczkowe jest niepozadane i prawie zawsze świadczy, że dzieje sie w organizmie coś, co nie powinno. Ja sama mam plamienia poza okresem i wlasnie bede sie diagnozowac w kierunku polipow, ktore dzialaja czasem jak wkladka antykoncepcyjna. Takze radzę skonsultowac z lekarzem, ktory podchodzi poważnie do tematu. "Taka Pani uroda" to nie diagnoza, a sama takie teskty slyszalam.

U mnie wróżka zapowiada nowe życie, nowy rozdzial na 4 kwartał roku, właśnie w październiku- czyżby udało mi się zajść w ciążę we wrześniu??? 😁😁😁 jak cudownie przypisać sobie co dobre i pasuje, wtedy gdy pasuje 😁🙃🤔
A jednocześnie mowi, ze kurczowo tkwie w małżeństwie, które nie ma przyszłości 🤪🤞🤣 nie no bredzi

reklama
No mi Ariah gada o jakimś romansie, ktorego zaluje xD a ja od 4 lat nawet nie spojrzalam na innego typa niz moj mąż :D
Nie mogę z nią, ciągle jestem w związku z facetem, który ma rodzinę, a ja jestem kochanką... i czekam jak ten tłok, aż on się odezwie, czy się odezwie, dlaczego się nie odezwie... :dry:

Do góry