reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

Ja mam super pracę i sama z siebie nigdy nie chciałabym jej zmieniać, ale jak wyszła taka propozycja a ciąży brak to kusi. Mam czas na decyzję do końca miesiąca bo jakby nie patrzeć wczoraj byłam 9dpo więc pewnie czeka mnie jeszcze test w przyszły piątek o ile okres nie przyjdzie - ale szanujmy się ;) nic tam nie wyjdzie. To tylko proforma

Ja bym raczej nie zmieniła pracy planując w 100% ciąże, chyba żeby była naprawdę tragedia, albo już starania trwały długo
Rozumiem i nawet trochę zazdroszczę 😁

Niestety moja praca mimo, że jest super to w obecnych czasach zaczyna być mało opłacalna. Chciałam wytrwać do końca aplikacji ale jeśli nie będzie ciąży do końca roku to zapewne ja zmienię.

Czekamy zatem do piątku 🤞

reklama
Beta 9,7 , progesteron 24,67 ... 12 był zastrzyk teraz zobaczymy czy jeszcze działa zastrzyk czy coś się rozkręca ... teraz byle do poniedziałku ...
Niby wg ulotki do 10 dni może wyjść fałszywy pozytyw. Jak na 11 dni po zastrzyku to byłaby całkiem wysoka ta Beta…
Ale tak jak mówisz- trzeba powtórzyć, bo różne historie znamy z forum :)

U mnie rozpoczął się okres pełną gębą 🙃 pojawił się ból brzucha nie pozostawiający złudzeń i krwawienie.
Bez smuteczków, bałam się tej możliwości, ze kreska moglaby sie pojawić tak późno. Dobrze pisalyscie, ze najbezpieczniej mieć ją do 12 dni po, potem może być z ciążą różnie. Szkoda tylko, ze te plodne w sierpniu mi tak wypadną😐😠

Bez smuteczków, bałam się tej możliwości, ze kreska moglaby sie pojawić tak późno. Dobrze pisalyscie, ze najbezpieczniej mieć ją do 12 dni po, potem może być z ciążą różnie. Szkoda tylko, ze te plodne w sierpniu mi tak wypadną😐😠
No miałam podobnie z taką obawą 🙄

Szkoda sierpnia🤯 to może wrzesień będzie lepszy

Niby wg ulotki do 10 dni może wyjść fałszywy pozytyw. Jak na 11 dni po zastrzyku to byłaby całkiem wysoka ta Beta…
Ale tak jak mówisz- trzeba powtórzyć, bo różne historie znamy z forum :)
ja sama miałam ovitrelle parę razy podawany i w dwóch przypadkach utrzymywał mi się w organizmie do 13 dnia po podaniu

ja sama miałam ovitrelle parę razy podawany i w dwóch przypadkach utrzymywał mi się w organizmie do 13 dnia po podaniu
Dlatego czekam na poniedziałek :p i rozwój wypadków bo wiem ze to może być zastrzyk :-) aczkolwiek testy mi nie wychodziły od paru dni .. a dziś rano stwierdziłam ze mam omamy .. wiec trochę to mi daje do myślenia :-)

reklama

Mam dokładnie tak samo! Dziś dla mnie ostatni dzień na jakieś implantacje pewnie zrobię test w poniedziałek, a potem jak okres nie przyjdzie w piątek. Więc max. dwa testy, ale już naprawdę wolę nie.

Z innych plusów to cieszy mnie w sumie to, że te moje bóle to nie CP i pewnie to oznacza, że ten jajnik już mnie zawsze tak będzie bolał więc jestem tym trochę uspokojona. Także też w sumie plus wyniesiony z tego cyklu.

Oczywiście gdzieś tam serduszko boli, że moja droga do bobasa się kończy, ale wierzę że tak właśnie miało być :)

Do góry