Calineczka92
Fanka BB :)
A tak naprawdę odniosłam się w szczególności na początku, że moim zdaniem bardziej zahamuje ciśnienie na dziecko i tylko skupienie się nad tym aniżeli sam stres, bo w dzisiejszym czasie to każdy go ma, więc porównałam 2 sytuację do podanego przykładu, ale to moje wrażenie( przy przykładzie stresu kontra babcia z wojny która zaszła).. Więc nie ma sensu się atakować i pouczać, bo przecież możemy wyrazić swoje zdanie i nie musimy się z nim zgadzać. Iść takim kontekstem słowo wyluzować powinno być zakazane, czyli rozumiem, że ani 1 takiego przykładu nie masz, że zadziało, bo ja mam, ale wiem, że to trudne.Ale ja nic takiego nie mówię. Za bardzo się nakręcasz i źle interpretuje. Po 1 przed planowaniem ciąży podstawowe badania są dla mnie oczywiste tak, że nie przychodzi mi nawet na myśl, że ktoś tego nie robi, jeśli one są okej to wtedy dajemy czas i luz, jeśli już chwilę nie wychodzi dopiero robimy profilaktykę głębiej. Chodzi mi o to że Np. Ktoś odstawił anty, podstawowe badania ok, zaledwie 1 czy 2 cykl i nic, chodzi o taką sytuację żeby dać sobie chwilę
. 1 czy 2 cykle to nie lata
, zdaje sobie sprawę, że to też długo, ale chodzi żeby właśnie na taki normalny czas się nie zafiksować. Ja nie mówię, że nie ma problemów, bo mam w otoczeniu wiele osób z różnymi schorzeniami, którym po 10 latach się dopiero udawało i były terapię itd.
Ja mówię pod kontekstem dziewczyn, które dobrze nie zaczęły starania, a się nakręcają.
Ostatnia edycja: