Calineczka92
Fanka BB :)
A tak naprawdę odniosłam się w szczególności na początku, że moim zdaniem bardziej zahamuje ciśnienie na dziecko i tylko skupienie się nad tym aniżeli sam stres, bo w dzisiejszym czasie to każdy go ma, więc porównałam 2 sytuację do podanego przykładu, ale to moje wrażenie( przy przykładzie stresu kontra babcia z wojny która zaszła).. Więc nie ma sensu się atakować i pouczać, bo przecież możemy wyrazić swoje zdanie i nie musimy się z nim zgadzać. Iść takim kontekstem słowo wyluzować powinno być zakazane, czyli rozumiem, że ani 1 takiego przykładu nie masz, że zadziało, bo ja mam, ale wiem, że to trudne.Ale ja nic takiego nie mówię. Za bardzo się nakręcasz i źle interpretuje. Po 1 przed planowaniem ciąży podstawowe badania są dla mnie oczywiste tak, że nie przychodzi mi nawet na myśl, że ktoś tego nie robi, jeśli one są okej to wtedy dajemy czas i luz, jeśli już chwilę nie wychodzi dopiero robimy profilaktykę głębiej. Chodzi mi o to że Np. Ktoś odstawił anty, podstawowe badania ok, zaledwie 1 czy 2 cykl i nic, chodzi o taką sytuację żeby dać sobie chwilę. 1 czy 2 cykle to nie lata, zdaje sobie sprawę, że to też długo, ale chodzi żeby właśnie na taki normalny czas się nie zafiksować. Ja nie mówię, że nie ma problemów, bo mam w otoczeniu wiele osób z różnymi schorzeniami, którym po 10 latach się dopiero udawało i były terapię itd.
Ja mówię pod kontekstem dziewczyn, które dobrze nie zaczęły starania, a się nakręcają.
Ostatnia edycja: