reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

Ani nie pomaga, ani nie pogarsza. Idź na dziewczyny podchodzące do in vitro i napisz im, że to wszystko wina stresu ;) Łatwo jest zwalić na stres bo to tanie. Po prostu nie tolerujemy tu głupich rad, nie mających racji bytu, które nikomu nie pomogą, a dziewczyny z problemami tylko denerwują. Możesz sobie wierzyć we wszystko co chcesz, w płaską ziemię też wolna wola.

Problem z prolaktyną może wynikać z miliona innych czynników i bierze się na to leki i uwaga nie są to leki uspokajające

Dla mnie to straszne uogólnianie. Każda z nas tu pracuje, jeździ na wakacje, niektóre mają dzieci więc żyją normalnie. A są też takie, które chociażby na charakter pracy męża muszą uprawiać seks w konkretnym dniu. Ba ja biorąc zastrzyk na pęknięcie też w pewnym sensie muszę wtedy uprawiać seks bo nie po to biorę leki by ominąć płodne.
Pominę już że rady "odpuść" to tonalny brak empatii.

I ja po raz kolejny zapytam jak się odpuszcza? Dodam, że nie lubię i nie umiem w stosunki przerywane (to dopiero stres) i dla mojej głowy zgodnie z biologią każdy seks bez zabezpieczenia to ewentualna ciąża.
Dodam, że miałam romans z medycyną, ale chętnie posłucham jak się wyzbyć wiedzy i zacząć uważać, że od pocierania penisem o majtki można zajść w ciąże ;)
Moin zdaniem każda sytuacja jest inna. Najpierw powinnien być luz, jeśli nie skutkuje profilaktyka, bo też nie można się zafiksować od razu, że będzie źle, bo głowa mega dużo robi. Jeśli mamy wskazania medyczne, wiadomo głowa nie naprawi tego i trzeba korzystać z innych sposobów. Chodzi o to, że jak 2 cykle nic to żeby się jeszcze nie zablokować. Bo jeśli już dłuższe mam na myśli już nawet z 5,6 cykli to każdej pragnącej by to niepokoiło, chociaż mówią, że rok, ale dla niektórych to wieki.

reklama
Uwaga wodniki!!! Ariah w tym tygodniu przewiduje u nas ZAKOŃCZENIE. Mam nadzieję że chodzi o zakończenie starań, bo zajdziemy w ciążę a nie zakończenie marzeń o posiadaniu dziecka 😁
aajajaj ja też wodnik :D właśnie zakończyłam starania wczoraj bo skończyły się płodne. Teraz oczekuje na efekt liczę że horoskop będzie sprzyjał :D

Piękny przyrost bety ❤️
Co do proga, to sie nie wypowiem bo się nie znam, ale pewnie też prawidłowy :)
Gratuluję ❤️
Dziękuję :) Mam nadzieję, że będzie ok. Może umowie się do lekarza żeby zobaczył, czy z kolei to nie za dużo (no bo niby ma się podwajać co 2 dni). W pierwszej ciąży w ogóle nad tym nie myślałam, to też tak dokładnie nie wiem jak powinno być niestety.

Moin zdaniem każda sytuacja jest inna. Najpierw powinnien być luz, jeśli nie skutkuje profilaktyka, bo też nie można się zafiksować od razu, że będzie źle, bo głowa mega dużo robi. Jeśli mamy wskazania medyczne, wiadomo głowa nie naprawi tego i trzeba korzystać z innych sposobów.

A skąd wiesz, że masz wskazania medyczne bez badania?

Np. mi wyszła IO - jestem szczupła, prowadzę bardzo zdrową wegańską dietę, nie piję, nie palę, nie jadamy słodyczy bo mąż ma cukrzyce pierwszego typu. Tak jak napisała @Sarenka1993 jak ktoś chce marnować lata to jego broszka, ale mówienie dziewczynom które się badają, że powinny wyluzować to sorka, ale nie jest to na miejscu. Robienie testu 8 dni po owulacji nie sprawi, że nie zajdę w ciążę albo poronię

Dziękuję :) Mam nadzieję, że będzie ok. Może umowie się do lekarza żeby zobaczył, czy z kolei to nie za dużo (no bo niby ma się podwajać co 2 dni). W pierwszej ciąży w ogóle nad tym nie myślałam, to też tak dokładnie nie wiem jak powinno być niestety.
Można chyba powtarzać betę co 48 h jeśli coś Cię niepokoi :) Nie wiem czy lekarz zleci badanie bety, różnie lekarze do tego podchodzą.
Będzie wszystko dobrze :)

reklama
A skąd wiesz, że masz wskazania medyczne bez badania?

Np. mi wyszła IO - jestem szczupła, prowadzę bardzo zdrową wegańską dietę, nie piję, nie palę, nie jadamy słodyczy bo mąż ma cukrzyce pierwszego typu. Tak jak napisała @Sarenka1993 jak ktoś chce marnować lata to jego broszka, ale mówienie dziewczynom które się badają, że powinny wyluzować to sorka, ale nie jest to na miejscu. Robienie testu 8 dni po owulacji nie sprawi, że nie zajdę w ciążę albo poronię
Ale ja nic takiego nie mówię😁. Za bardzo się nakręcasz i źle interpretuje. Po 1 przed planowaniem ciąży podstawowe badania są dla mnie oczywiste tak, że nie przychodzi mi nawet na myśl, że ktoś tego nie robi, jeśli one są okej to wtedy dajemy czas i luz, jeśli już chwilę nie wychodzi dopiero robimy profilaktykę głębiej. Chodzi mi o to że Np. Ktoś odstawił anty, podstawowe badania ok, zaledwie 1 czy 2 cykl i nic, chodzi o taką sytuację żeby dać sobie chwilę😁. 1 czy 2 cykle to nie lata🙈, zdaje sobie sprawę, że to też długo, ale chodzi żeby właśnie na taki normalny czas się nie zafiksować. Ja nie mówię, że nie ma problemów, bo mam w otoczeniu wiele osób z różnymi schorzeniami, którym po 10 latach się dopiero udawało i były terapię itd.
Ja mówię pod kontekstem dziewczyn, które dobrze nie zaczęły starania, a się nakręcają.

Do góry