reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

Niby kawał, ale są pary które starają się po kilka lub kilkanaście lat, więc patrząc przez pryzmat tego, nasze starania to prawie nic. Też już bym chciała, bo zupełnie nic nie poszło w tej kwestii tak, jak chcieliśmy. Kiedyś zakładałam, że urodzę trójkę do 30, a tu już 29 za pasem, więc to dodatkowo mnie dołuje. Założenia założeniami, a życie życiem niestety... Ja też co miesiąc mam sporo ciążowych objawów, które okazują się zwykłym pms'em, dlatego staram się znaleźć jakieś pokłady rozsądku i nie zwracać na nie uwagi, no ale jednak czasem ciężko. Przy pierwszych staraniach aż tak nasilone to u mnie nie było. Życzę Wam, byście szybko ujrzeli upragnione dwie kreseczki. ☺️
Dziękuję i wzajemnie też tego życzę 🥰 tak to jest jak człowiek właśnie sobie planuje życie na kilka lat w przód a ono weryfikuje, niemniej liczę że marzenia się spełniają jak nie wcześniej to później 🙂

reklama
Ja kiedyś miałam często i tez w reakcji na niektóre produkty spożywcze, jako dziecko nikt mi nie wierzył bo byłam ogólnie niejadkiem. Za nastolaty były bóle silne i częste aż do uzależnienia od ketonalu. Dopiero około 30tki się to unormowało, teraz bywa tak z raz w miesiącu atak 1-2 dniowy. Ogólnie dużo daje szybka reakcja żeby ból się nie rozkręcił (o tym pisze @Brownie1992) od razu leki i duża ilość wody. Aha a Metamizol jest na receptę (podobnie jak większość leków, które idziewczyny wspominały).
Metamizol to substancja czynna, która dostaniesz pod nazwą Pyralgina wiec nie jest na receptę. ;)
w temacie migreny mnie pomagają 2 tabletki Excedrin Migra Stop.

reklama
Drink GIF

Wasze zdrowie dziewczyny! :) ja dzisiaj mood drineczka, który smakuje jak duży kac jutro :)

Do góry