reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

Ja też jak miałam to mnie kusiły, dlatego już nie robię zapasów. :D Również nie jestem w stanie być tu na bieżąco, więc bywam z doskoku w wolnych chwilach. :) Staramy się o drugą ciążę od marca 2022. Pierwsza zaskoczyła po 16 miesiącach.
O kurcze to kawal czasu.. mam nadzieje ze teraz juz szybko zaskoczy j blizej niz dalej :) my też o druga się staramy, ale jakoś gorzej jest niż z pierwsza chyba, w sensie w głowie różne myśli ale przynajmniej się nie nakręcam jak za pierwszym razem, w każdym miesiącu byłam w ciąży 🤯 tylko te pytania rodziny i presją jest taka duża.. ehh nie znoszę tego i mam bardzo duże nadzieję na ten cykl, bo miałam potwierdzona owulacje u gina i tak mnie jakoś pozytywnie nastroił, że duże szanse są ze chyba się zaplacze jak się nie uda..z jednej strony czekanie na test jest trudne a z drugiej człowiek przynajmniej żyję nadzieja cały czas

reklama
Dziewczyny, które miewają migrenę. Jak sobie radzicie jeśli ból nie przechodzi? Ja mam takie bóle raz na ruski rok, nawet nie wiem czy to migrena ale boli mnie głowa już dwa dni a lekki sprawiają jedynie, że ból jest mniejszy 🥴
moje bole trzymaly sie 2,3 czasem 5 dni… tabletki tylko zmniejszaly bol, a jak przestawały dzialac to roslo… okazalo sie ze
To przez zatoki. Tabletki? Bylam Tak Zdesperowana ze brałam 3x 600 ibuprofenu na raz, na chwile pomagalo, nimesil nic, inne leki tez nie. Okazalo sie ze mam polipa w nosie i przytkane zatoki sitowia i szczekowe… przez to taki bol glowy, i musielismy przesunac starania o 3 msce, po sterdydach polepszylo sie na tyle że uniknelam na chwile obecną endoskopowego udrozniania zatok i wg laryngolog lepszego
Czasu nie bedzie na dziecko… 🤷‍♀️

Czwartek to już prawie piątek! Za Wasze kreski i za Olę! ❤️🥂

Załączniki

• IMG_2758.jpeg
    IMG_2758.jpeg
    137,5 KB · Wyświetleń: 92
Dziś mówiłam mamie że myślałam że okres już mam bo miałam takie dziwne uczucie potem osłabienie to ona na to może w ciąży jesteś haha

Dziewczyny, które miewają migrenę. Jak sobie radzicie jeśli ból nie przechodzi? Ja mam takie bóle raz na ruski rok, nawet nie wiem czy to migrena ale boli mnie głowa już dwa dni a lekki sprawiają jedynie, że ból jest mniejszy 🥴
A mi jedyne co pomaga to solpadei.ne, ale tylko te do rozpuszczania . 🤷‍♀️

O kurcze to kawal czasu.. mam nadzieje ze teraz juz szybko zaskoczy j blizej niz dalej :) my też o druga się staramy, ale jakoś gorzej jest niż z pierwsza chyba, w sensie w głowie różne myśli ale przynajmniej się nie nakręcam jak za pierwszym razem, w każdym miesiącu byłam w ciąży 🤯 tylko te pytania rodziny i presją jest taka duża.. ehh nie znoszę tego i mam bardzo duże nadzieję na ten cykl, bo miałam potwierdzona owulacje u gina i tak mnie jakoś pozytywnie nastroił, że duże szanse są ze chyba się zaplacze jak się nie uda..z jednej strony czekanie na test jest trudne a z drugiej człowiek przynajmniej żyję nadzieja cały czas

Niby kawał, ale są pary które starają się po kilka lub kilkanaście lat, więc patrząc przez pryzmat tego, nasze starania to prawie nic. Też już bym chciała, bo zupełnie nic nie poszło w tej kwestii tak, jak chcieliśmy. Kiedyś zakładałam, że urodzę trójkę do 30, a tu już 29 za pasem, więc to dodatkowo mnie dołuje. Założenia założeniami, a życie życiem niestety... Ja też co miesiąc mam sporo ciążowych objawów, które okazują się zwykłym pms'em, dlatego staram się znaleźć jakieś pokłady rozsądku i nie zwracać na nie uwagi, no ale jednak czasem ciężko. Przy pierwszych staraniach aż tak nasilone to u mnie nie było. Życzę Wam, byście szybko ujrzeli upragnione dwie kreseczki. ☺️

reklama
Do góry