reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

Oczywiście masz rację.
Tylko że co lekarz to inna opinia.
Też jestem po dwóch poronieniach i też mam nieprawidłowości w trombofilii i mi nikt acardu nie zalecił. A oprócz tego mam okropne bóle głowy, które wyłączają mnie z życia, a wynikają ze zmiany ciśnienia. Plus inne problemy z immunologii. Ile ludzi tyle przypadków.
Ale wiesz - jesteś zdiagnozowana pod kątem trombofilii. A są przypadki, że dziewczyny się naczytają i „a też sobie wezmę” a badań nie maja. A nie daj boze taka osoba będzie miała w druga stronę - hemofilię? Ma pewność, ze nie dostanie krwawienia? Z tym serio trzeba uważać :)

reklama
Ale wiesz - jesteś zdiagnozowana pod kątem trombofilii. A są przypadki, że dziewczyny się naczytają i „a też sobie wezmę” a badań nie maja. A nie daj boze taka osoba będzie miała w druga stronę - hemofilię? Ma pewność, ze nie dostanie krwawienia? Z tym serio trzeba uważać :)
Właśnie u mnie 1 lekarz zalecił, i powiedział, że moze to pomóc przy stsraniach (lepsze ukrwienie macicy itp itd) natomiast inny lekarz stwierdził, by nie brać. Kogo sluchać, kiedy nie mają wspoónego toru myslenia, a organizm jest ten sam 🤷‍♀️

Nie denerwuj się. Sama sie martwię tym samym, a na usg on byl?
Podobno estradiol odpowiada za słuz, u mnie był niski jak sluzu nie bylo 😞
ostatnio byłam na usg w 12 dc, teraz 17dc i mam wrażenie że brak śluzu

Załączniki

• IMG_1259.jpeg
    IMG_1259.jpeg
    487 KB · Wyświetleń: 78
ostatnio byłam na usg w 12 dc, teraz 17dc i mam wrażenie że brak śluzu

"W pochwie wydzielina śluzowa" to chyba dobry znak.
Ja bardziej nie mam opisów lecz na usg widać taką czarną kreskę. A nic lekarz nie mówił?
Pęcherzyki są? (Sorka jak pisałaś wcześnie j, moze przegapilam bo patrze z doskoku) 😀

No ale acard jest też według ulotki "do profilaktycznego stosowania w chorobach, które grożą powstaniem zakrzepów i zatorów" więc jak np. ja mam genetycznie problemy z żylakami to w teorii też mogłabym brać profilaktycznie. Nie muszę mieć stricte trombofilii czy innego związku z ronieniem ciąż

@agu77 Dokładnie, zgadzam się z Tobą dlatego piszę ze ja mam zdiagnozowanych szereg problemów a zaleceń acardu brak dlatego tu dopytuje. Wiem, że to niebezpieczne jak każde testowanie leków na własną rękę.
Nie popieram takiej samowolki.
I ja też dopytam o to kolejnego, innego lekarza niech ogarnie mój przypadek całościowo.

reklama

Jestem tego samego zdania, bo mozna sobie krzywdę zrobić biorąc cos "na zaś". 😀

Do góry