reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

a ja głupia sie zastanawiam, czy w okolicy implementacji mogę normalnie trenować i czy to nie zaszkodzi :D Eh.
Moja znajoma na początku ciąży o której nie wiedziała (wpadka) była świadkową na ślubie.
Ciągle jak wspomina o tym to taka jest rozbawiona i tylko mówi „piłam na tym weselu tą wódkę, piłam i się nie mogłam upić - pewnie dlatego, że w ciąży byłam” 😳
Także ten …

reklama
Po stezeniu estradiolu. Pęcherzyk produkuje estradiol i jezeli go wyprodukuje za mało to nic z tego tak mi tlumaczyla. I przez to sluzu nie ma, a bez niego plemniki sobie nie poradzą.
Poprzednio badalam estradiol i miałam 255 czyli super i potem sobie pękł.
A przy 19mm powinien miec chociaz 160 a nie 69 jak u mnie 😞
Rzeczywiście 69 to mało ale dalej mieści się w normie. Też miałam badany i taki mam zrzut z karty z wynikami, jakie są normy w zależności od momentu cyklu. Może jeszcze podskoczy ?

Załączniki

• 20E78C74-B772-4E14-A4DA-98B7F0BF9179.jpeg
    20E78C74-B772-4E14-A4DA-98B7F0BF9179.jpeg
    45,8 KB · Wyświetleń: 66
Moja znajoma na początku ciąży o której nie wiedziała (wpadka) była świadkową na ślubie.
Ciągle jak wspomina o tym to taka jest rozbawiona i tylko mówi „piłam na tym weselu tą wódkę, piłam i się nie mogłam upić - pewnie dlatego, że w ciąży byłam” 😳
Także ten …
Ja to nie wiem jak reagować na takie sytuacje i zachowania. Cholera, uprawiasz seks wątpliwie się zabezpieczasz i jesteś w szoku, że możesz być w ciąży? Przed takimi imprezami robi się test ciążowy. Ja do dzisiaj pamietam jak szlam na parapetówkę i spóźniał mi się okres 2 dni, a miałam implant. I robiłam ten test, bo wiedziałam, że implant mógł zawieść.
Właśnie to całej sytuacji opisanej wczoraj przez @nikaplis brakowało mi aby napisała, że „przyszła matka roku” wypiła piwko/drinka.
Też teraz zastanowiłam się i zdałam sobie sprawę jak wiele znam dziewczyn, które paliły. Zrobiły test ciążowy, zobaczyły dwie kreski i poszły zapalić „ostatniego” papierosa co często oznaczało dokończenie paczki. Nie zależnie czy były tam 2 czy 12 papierosów. 😡

Dziewczyny nie daje mi to spokoju.
Miałyście do czynienia z niskim estradiolem pomimo stymulacji? Wiecie czy mozna cos z tym zrobic? Zastanawiam się czy zrobic jeszcze raz to badanie np. we wtorek kiedy powinien miec juz np. 22-23 mm ? Lekarka chce wywowałać @
@lady_in_blue Ty masz kochana zdaje się wiedzę w tym temacie, podpowiesz coś?

Po stezeniu estradiolu. Pęcherzyk produkuje estradiol i jezeli go wyprodukuje za mało to nic z tego tak mi tlumaczyla. I przez to sluzu nie ma, a bez niego plemniki sobie nie poradzą.
@Hope99 chooooodź🙂.

To nie prawda. Nie wiem kto Ci takie informacje przekazał ale estradiol ma akurat mało do tego. Poprostu pęcherzyk może później pęknąć. U mnie pękały ok 25-28mm.

Ja mam często ten sen.
A dzisiaj śniło mi się, że z mężem okradaliśmy czyjes mieszkanie 😳🤣
Ja krzyczałam szybciej szybciej, bo zaraz ktoś wejdzie a on strasznie powoli wszystko zabierał 🤣
Nie wiem jakie znaczenie ma taki sen ale obudziłam się cała mokra i zestresowana xD

Mi się z ciążami nic nie śni. Raczej to co akurat czytam więc np. dzisiaj kombinowałam jak się wyrwać z żydowskiego getta :/

reklama
Do góry