reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

a ja głupia sie zastanawiam, czy w okolicy implementacji mogę normalnie trenować i czy to nie zaszkodzi :D Eh.
Moja znajoma na początku ciąży o której nie wiedziała (wpadka) była świadkową na ślubie.
Ciągle jak wspomina o tym to taka jest rozbawiona i tylko mówi „piłam na tym weselu tą wódkę, piłam i się nie mogłam upić - pewnie dlatego, że w ciąży byłam” 😳
Także ten …

reklama
Po stezeniu estradiolu. Pęcherzyk produkuje estradiol i jezeli go wyprodukuje za mało to nic z tego tak mi tlumaczyla. I przez to sluzu nie ma, a bez niego plemniki sobie nie poradzą.
Poprzednio badalam estradiol i miałam 255 czyli super i potem sobie pękł.
A przy 19mm powinien miec chociaz 160 a nie 69 jak u mnie 😞
Rzeczywiście 69 to mało ale dalej mieści się w normie. Też miałam badany i taki mam zrzut z karty z wynikami, jakie są normy w zależności od momentu cyklu. Może jeszcze podskoczy ?

Załączniki

• 20E78C74-B772-4E14-A4DA-98B7F0BF9179.jpeg
    20E78C74-B772-4E14-A4DA-98B7F0BF9179.jpeg
    45,8 KB · Wyświetleń: 69
Moja znajoma na początku ciąży o której nie wiedziała (wpadka) była świadkową na ślubie.
Ciągle jak wspomina o tym to taka jest rozbawiona i tylko mówi „piłam na tym weselu tą wódkę, piłam i się nie mogłam upić - pewnie dlatego, że w ciąży byłam” 😳
Także ten …
Ja to nie wiem jak reagować na takie sytuacje i zachowania. Cholera, uprawiasz seks wątpliwie się zabezpieczasz i jesteś w szoku, że możesz być w ciąży? Przed takimi imprezami robi się test ciążowy. Ja do dzisiaj pamietam jak szlam na parapetówkę i spóźniał mi się okres 2 dni, a miałam implant. I robiłam ten test, bo wiedziałam, że implant mógł zawieść.
Właśnie to całej sytuacji opisanej wczoraj przez @nikaplis brakowało mi aby napisała, że „przyszła matka roku” wypiła piwko/drinka.
Też teraz zastanowiłam się i zdałam sobie sprawę jak wiele znam dziewczyn, które paliły. Zrobiły test ciążowy, zobaczyły dwie kreski i poszły zapalić „ostatniego” papierosa co często oznaczało dokończenie paczki. Nie zależnie czy były tam 2 czy 12 papierosów. 😡

Dziewczyny nie daje mi to spokoju.
Miałyście do czynienia z niskim estradiolem pomimo stymulacji? Wiecie czy mozna cos z tym zrobic? Zastanawiam się czy zrobic jeszcze raz to badanie np. we wtorek kiedy powinien miec juz np. 22-23 mm ? Lekarka chce wywowałać @
@lady_in_blue Ty masz kochana zdaje się wiedzę w tym temacie, podpowiesz coś?

Po stezeniu estradiolu. Pęcherzyk produkuje estradiol i jezeli go wyprodukuje za mało to nic z tego tak mi tlumaczyla. I przez to sluzu nie ma, a bez niego plemniki sobie nie poradzą.
@Hope99 chooooodź🙂.

To nie prawda. Nie wiem kto Ci takie informacje przekazał ale estradiol ma akurat mało do tego. Poprostu pęcherzyk może później pęknąć. U mnie pękały ok 25-28mm.

Ja mam często ten sen.
A dzisiaj śniło mi się, że z mężem okradaliśmy czyjes mieszkanie 😳🤣
Ja krzyczałam szybciej szybciej, bo zaraz ktoś wejdzie a on strasznie powoli wszystko zabierał 🤣
Nie wiem jakie znaczenie ma taki sen ale obudziłam się cała mokra i zestresowana xD

Mi się z ciążami nic nie śni. Raczej to co akurat czytam więc np. dzisiaj kombinowałam jak się wyrwać z żydowskiego getta :/

reklama
Do góry