reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

No wiec sie doczekalam i beta wyszla 257 (dzisiaj 13 luv 14 dzien po, juz sama nie wiem jaki się liczy dzien po iui. No w każdym razie jest!!!
Co mnie dziwi to:
*Nie mierzą progesteronu tylko kazali po prostu brać dalej dotychczasową dawkę czyli 200mg dziennie
* Nie powtarza się bety, tylko od razu zapisali mnie na usg 20.04.

Nieważne, resztę jakoś sobie sama obczaję u innego gina. Kwiecień plecień dziewczęta, coś tam jednak zaskoczyło nawet u babci😬🌈✌️
Gratulacje !

reklama
Dziewczyny mam taką rozkminę. Ogólnie powinno się badać progesteron 7 dpo ale to dotyczy każdej długości fazy literalnej? Czy tylko tej standardowej 14 dniowej. Na przykład jeśli kobieta ma fazę lutealna 12 dni to ma szczyt proga 6 dnia? A jak ma 10 to 5 dnia? Wiecie o co mi chodzi. Czy dla każdej długości bada się 7 dnia 🧐
Powiem Ci na swoim przykładzie. W tym cyklu miałam monitoring. Gin kazał w konkretnym dniu zrobic proga z wyliczeń wyszło 3 a 4 dpo. Prog wyszedł 10.74 wiadomo ze jakby może niższy był to kazałby powotrzyc za kilka dni. A moja faza trwa ok 11 dni

Sernik - bez rodzynek i bez polewy czekoladowej
Najpierw płatki, później mleko. Przecież muszą odpowiednio namoknąć.
Pomidorowa - z makaronem i to świderkami lub lanymi kluskami
Ananas - najlepiej nigdzie lub ewentualnie w soku 😀

Żeby jeszcze bardziej się bały do niego chodzić?
Mąż czy tam partner straszy Cię gwałtem, żebyś zrobiła coś czego on od Ciebie oczekuje?
Napisane w żartach, jak wiele rzeczy tutaj. Przecież nikt nie grozi dzieciom ani dentystą, lekarzem czy panią z przedszkola. Tak samo hak nie mówi się rzeczy "bo ten Pan Cię zabierze".
Troszkę luzu dziewczyno bo z tym gwałtem pojechałaś...

Dziwnie faktycznie z tą temperaturą, ale myślę, że obraz usg jest bardziej wiarygodny niż temperatura, która może się zaburzyć z różnych względów?
tak mi się wydaje. Chociaż gin mi kiedyś mowila, że czasami ciałko żółte może być widoczne jeszcze z poprzedniej owu - ale nie wiem ile w tym prawdy, nie czytałam o tym nigdzie, może to być bzdura.

To miał być luzacki cykl 😢

reklama
Do góry