reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

reklama
U mnie niestety dupa blada. Wczoraj był skok, który by sugerował, że była owu, ale dzisiaj już znowu mocny spadek zaprzeczający owu. Wczoraj też ustal ból jajnika, dzisiaj lekko znów boli.
Zaczęłam się solidnie niepokoić, bo nic mi się w tym cyklu nie zgadza, na usg przecież widział pęknięty czy tam pękający pęcherzyk (tak mówił w trakcie badania) lub ciałko żółte (tak mam z kolei w opisie). W efekcie nic już nie wiem :(

Załączniki

• 8e8881de-9dd4-4b8a-917d-a91b25e6796f.jpeg
    8e8881de-9dd4-4b8a-917d-a91b25e6796f.jpeg
    27,4 KB · Wyświetleń: 62
U mnie niestety dupa blada. Wczoraj był skok, który by sugerował, że była owu, ale dzisiaj już znowu mocny spadek zaprzeczający owu. Wczoraj też ustal ból jajnika, dzisiaj lekko znów boli.
Zaczęłam się solidnie niepokoić, bo nic mi się w tym cyklu nie zgadza, na usg przecież widział pęknięty czy tam pękający pęcherzyk (tak mówił w trakcie badania) lub ciałko żółte (tak mam z kolei w opisie). W efekcie nic już nie wiem :(
Dziwnie faktycznie z tą temperaturą, ale myślę, że obraz usg jest bardziej wiarygodny niż temperatura, która może się zaburzyć z różnych względów?

reklama
Dziewczyny mam taką rozkminę. Ogólnie powinno się badać progesteron 7 dpo ale to dotyczy każdej długości fazy literalnej? Czy tylko tej standardowej 14 dniowej. Na przykład jeśli kobieta ma fazę lutealna 12 dni to ma szczyt proga 6 dnia? A jak ma 10 to 5 dnia? Wiecie o co mi chodzi. Czy dla każdej długości bada się 7 dnia 🧐

Nie. Jak masz 16 dniową fazę lutealną to nie ma to znaczenia. Po prostu progesteron "wolniej" spada.
Zawsze szczyt powinien być 7dpo.

Witam w nowym dniu. Zaczynamy z wieloma emocjami bo o 9 dzieci mają wizytę u dentysty 😱 Będzie katastrofa.
Trzymajcie kciuki żebym to ja nie uciekła 😜

Trzymam kciuki, żeby było okej :)

Jak nie będa później się słuchały to będziesz mogła grozić dentystą :D

Żeby jeszcze bardziej się bały do niego chodzić?
Mąż czy tam partner straszy Cię gwałtem, żebyś zrobiła coś czego on od Ciebie oczekuje?

Do góry