reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

U mnie też miał być luzacki, a już kminie czy znowu nie wbić jutro na usg jakieś... bo testy owu nie wyłapują pika, ale u mnie tylko clearblue potrafi wskazać pik, a te sikańce ze sklepów nigdy, nie wiem dlaczego, no ale kolejne usg jest całkowicie bezsensu i wiem, że lepiej ten czas poświęcić, by kogoś odwiedzić lub pójść na spacer ;D

No i w sumie u zdrowo miesiączkującej kobiety może przecież się trafić cykl bezowulacyjny.

A były widoczne jeszcze jakieś pęcherzyki oprócz tego pękającego/pękniętego?
ja bym pewnie na Twoim miejscu poszła, bo lubię usg 😅 chociaż z drugiej strony to może nie pomoc we "wrzucaniu na luz w tym cyklu"...

Na prawym jajniku nic nie widział ciekawego, a na lewym właśnie ten pecherzyk/ciałko żółte. O niczym więcej nie mówił, ale on też jakoś generalnie na szybko to usg zrobił, najszybsze jakie mialam

reklama
Z czym pojechałam, skoro to żart to chyba tak samo śmieszny?
Dlaczego żarty ze straszenia dzieci są okej, a żarty ze straszenia dorosłych już nie?
Po zwykłej składni zdania można wyczuć, że mojej wypowiedzi nie odebrałaś jako żart tylko zwyczajnie za bardzo wziełaś to na serio. Nie emocjonuj się tak wszystkim co piszą ludzie w internecie. A żartować można ze wszystkich, byleby żartami nikogo nie krzywdzić. Myślę, że @kicikocia ma na tyle dużo poczucia humoru, że nie będzie mi miała za złe ;)

Poza tym odpowiadając na wasze - niestaraczkowe pytania:

Pomidorowa z ryżem
Sernik bez rodzynek
Ananas na pizzy
Najpierw płatki (choć od dawna takich nie jadam)
Placki ziemniaczane tylko z cukrem i śmietaną (choc znowu dawno nie jadłam)
#teamPlackiZiemniaczaneZeŚmietanąICukrem
High Five Season 2 GIF by The Office

W ogóle jaki dzisiaj miałam sen! Śniły mi się bociany - ale tak mega dużo, w gniazdach z jajkami, z młodymi. Było tak wiosennie i ciepło.

"Bocian w senniku mistycznym jest zwiastunem zmian na lepsze i powodzenia planów. Słyszany w śnie klekot bocianów oznacza szczęście w finansach. Bocianie gniazdo jest symbolem doświadczeń życiowych i stabilizacji. Stojący w nim ptak potwierdza naszą świadomość pragnień i drogi, którą zmierzamy do wybranego celu. Sen ten możemy interpretować jako zwiastun pozytywnego zakończenia problemów i pokonania przeszkód. W części senników mistycznych gniazdo jest metaforą życia rodzinnego. Puste oznacza tęsknotę za bliskością, pełne piskląt lub dorosłych ptaków zwiastuje pojawienie się potomstwa lub ślub. Bocianie jajka z kolei wieszczą fortunę."

Poza tym odpowiadając na wasze - niestaraczkowe pytania:

Pomidorowa z ryżem
Sernik bez rodzynek
Ananas na pizzy
Najpierw płatki (choć od dawna takich nie jadam)
Placki ziemniaczane tylko z cukrem i śmietaną (choc znowu dawno nie jadłam)

@black_angel trzymam kciuki za uszka córki! Na pewno wszystko będzie w porządku!

Po drugiej stymulacji kiedy miałam aż 3 pęcherzyki, jadąc do pracy przeleciało nade mną 10 bocianów. Wyszły mi wtedy wyniki proga ponad 40... jaki człowiek był naiwny, że to znak i już myślałam, że będą przynajmniej bliźniaki 😂

Mimo wszytsko oczywiście życzę Ci żeby ten sen miał się sprawwdzić w wiadomej sprawie ;)

Ps. @Panda91 sprawdzałaś w senniku swój dzisiejszy sen? :D

Po drugiej stymulacji kiedy miałam aż 3 pęcherzyki, jadąc do pracy przeleciało nade mną 10 bocianów. Wyszły mi wtedy wyniki proga ponad 40... jaki człowiek był naiwny, że to znak i już myślałam, że będą przynajmniej bliźniaki 😂

Mimo wszytsko oczywiście życzę Ci żeby ten sen miał się sprawwdzić w wiadomej sprawie ;)

Ps. @Panda91 sprawdzałaś w senniku swój dzisiejszy sen? :D
Nie ;D ale boję się wpisywać tego w google ;D

Po zwykłej składni zdania można wyczuć, że mojej wypowiedzi nie odebrałaś jako żart tylko zwyczajnie za bardzo wziełaś to na serio. Nie emocjonuj się tak wszystkim co piszą ludzie w internecie. A żartować można ze wszystkich, byleby żartami nikogo nie krzywdzić. Myślę, że @kicikocia ma na tyle dużo poczucia humoru, że nie będzie mi miała za złe ;)

No właśnie, tym żartem krzywdzisz dzieci bo nadal masa ludzi uważa, że dzieci i ryby głosu nie mają.
Możesz sobie żartować z ludzi o odmiennej orientacji, kolorze skóry, religii, z gwałtów czy czym tam sobie chcesz - ale sory, nie na moim wątku. Nie będzie tu przyzwolenia takie bzdury dla osób, które zatrzymały się na poziomie pijanego wujka na weselu

reklama

Sennik Macica​

• Symbol seksualny, który bardzo często pojawia się w snach kobiet ciężarnych. Jest oznaką planów związanych z planowaniem rodzicielstwa.
  • zobaczyć macicę – ogarnie cię bez reszty pragnienie macierzyństwa
  • własna – nie możesz się doczekać dawno zaplanowanych wydarzeń w twoim życiu
eh :D
nie zdążyłam ale widzę, że źródło to samo 😅

Do góry