reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

U mnie niestety dupa blada. Wczoraj był skok, który by sugerował, że była owu, ale dzisiaj już znowu mocny spadek zaprzeczający owu. Wczoraj też ustal ból jajnika, dzisiaj lekko znów boli.
Zaczęłam się solidnie niepokoić, bo nic mi się w tym cyklu nie zgadza, na usg przecież widział pęknięty czy tam pękający pęcherzyk (tak mówił w trakcie badania) lub ciałko żółte (tak mam z kolei w opisie). W efekcie nic już nie wiem :(
Powiem Ci ze ja w tym cyklu co mam monitoring pęcherzyki wielkością i czasem wskazywało na owulke 30 lub 31. A w niedziele mialqm dopiero pik na tescie owu może co inne niż tempka ale też skołowana jestem🤡

reklama
tak mi się wydaje. Chociaż gin mi kiedyś mowila, że czasami ciałko żółte może być widoczne jeszcze z poprzedniej owu - ale nie wiem ile w tym prawdy, nie czytałam o tym nigdzie, może to być bzdura.

To miał być luzacki cykl 😢
Pierwsze słyszę bo zazwyczaj ciałko żółte zanika. Swoją drogą ciekawe czy takie przypadki się zdarzyły 🤔

tak mi się wydaje. Chociaż gin mi kiedyś mowila, że czasami ciałko żółte może być widoczne jeszcze z poprzedniej owu - ale nie wiem ile w tym prawdy, nie czytałam o tym nigdzie, może to być bzdura.

To miał być luzacki cykl 😢
U mnie też miał być luzacki, a już kminie czy znowu nie wbić jutro na usg jakieś... bo testy owu nie wyłapują pika, ale u mnie tylko clearblue potrafi wskazać pik, a te sikańce ze sklepów nigdy, nie wiem dlaczego, no ale kolejne usg jest całkowicie bezsensu i wiem, że lepiej ten czas poświęcić, by kogoś odwiedzić lub pójść na spacer ;D

No i w sumie u zdrowo miesiączkującej kobiety może przecież się trafić cykl bezowulacyjny.

A były widoczne jeszcze jakieś pęcherzyki oprócz tego pękającego/pękniętego?

Pierwsze słyszę bo zazwyczaj ciałko żółte zanika. Swoją drogą ciekawe czy takie przypadki się zdarzyły 🤔
nie wiem, może jakieś resztki mogą być widoczne? Ona mi tak mówiła przy kilku usg jak szlam potwierdzić owu, ja jej wtedy odpowiadałam, że x dni temu inny lekarz potwierdził pęcherzyk x mm na tym jajniku i ona mówiła wtedy, że ok, w takim razie wygląda na to, że to ciałko żółte po pęknięciu tego pęcherzyka. Więc nie dopytywałam. Teraz idę do niej w piątek to ją o to zapytam.

Powiem Ci ze ja w tym cyklu co mam monitoring pęcherzyki wielkością i czasem wskazywało na owulke 30 lub 31. A w niedziele mialqm dopiero pik na tescie owu może co inne niż tempka ale też skołowana jestem🤡
Pęknięcie mogło być parę godzin po piku, więc owu mogła być właśnie w niedziele. A ile mm było na ostatnim monitoringu?

Dziewczyny temat nie staraczkowy. Co robicie dobrego do jedzenia na święta? Chodzi mi głównie o placki i jakiś fajny obiad. Z racji tego, że już mam posprzątane to stwierdziłam, że przygotuję cos fajnego ;)

Napisane w żartach, jak wiele rzeczy tutaj. Przecież nikt nie grozi dzieciom ani dentystą, lekarzem czy panią z przedszkola. Tak samo hak nie mówi się rzeczy "bo ten Pan Cię zabierze".
Troszkę luzu dziewczyno bo z tym gwałtem pojechałaś...

Z czym pojechałam, skoro to żart to chyba tak samo śmieszny?
Dlaczego żarty ze straszenia dzieci są okej, a żarty ze straszenia dorosłych już nie?

W ogóle jaki dzisiaj miałam sen! Śniły mi się bociany - ale tak mega dużo, w gniazdach z jajkami, z młodymi. Było tak wiosennie i ciepło.

"Bocian w senniku mistycznym jest zwiastunem zmian na lepsze i powodzenia planów. Słyszany w śnie klekot bocianów oznacza szczęście w finansach. Bocianie gniazdo jest symbolem doświadczeń życiowych i stabilizacji. Stojący w nim ptak potwierdza naszą świadomość pragnień i drogi, którą zmierzamy do wybranego celu. Sen ten możemy interpretować jako zwiastun pozytywnego zakończenia problemów i pokonania przeszkód. W części senników mistycznych gniazdo jest metaforą życia rodzinnego. Puste oznacza tęsknotę za bliskością, pełne piskląt lub dorosłych ptaków zwiastuje pojawienie się potomstwa lub ślub. Bocianie jajka z kolei wieszczą fortunę."

Poza tym odpowiadając na wasze - niestaraczkowe pytania:

Pomidorowa z ryżem
Sernik bez rodzynek
Ananas na pizzy
Najpierw płatki (choć od dawna takich nie jadam)
Placki ziemniaczane tylko z cukrem i śmietaną (choc znowu dawno nie jadłam)

@black_angel trzymam kciuki za uszka córki! Na pewno wszystko będzie w porządku!

reklama
@Mystriousmc i @Zuza_7 dajcie znać czy coś się u was zmieniło? Może na pozytyw?

Im Pregnant Mama Said GIF by Originals

Do góry