reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

Ja tak samo 😀
Jedyny objaw to odrzut od kawy (ale to nie wiedzialam ze w ciąży wtedy bylam) i duzo spałam (ale , ze zawsze bylam spiochem to nie zwróciłam na to uwagi). Ahh bo bym skłamała na samym początku nie moglam wstac z lozka zanim nawet gryza jakiegos suchara nie wzięłam bo bylo mi nie dobrze .
Mnie też odrzucało od kawy + czasem byłam w jednym czasie głodna i przejedzona 😂

reklama
Hej, przepraszam, że Was nie nadrobię teraz i się wtrącam, ale robiłam ponowna betę.
Sobota 1.04 beta 39,5
Dzisiaj 3.04 beta 52,5
Przyrost poniżej normy. Proga badałam w sobotę. Do teraz nie mam wyników.
Kiedy wg Was warto ponowić betę?
Ps. Trzymajcie kciuki jak możecie
trzymam mocno 🥺 myślę, że do powtórki w środę beta, razem z progiem najlepiej

trzymam mocno 🥺 myślę, że do powtórki w środę beta, razem z progiem najlepiej
Czy wg ciebie na wynik mogło mieć wpływ laboratorium? Jest to mniejsza miejscowość gdzie dopiero po zamknięciu zawożą próbki.
Dzisiaj dowiedziałam się, że podobno zdarza się, że mogą przytrzymać próbki.
I niby 1 dzień roboczy na proga, ja robiłam w sobotę a dalej nie mam wyniku. 1,5 dnia. Zastanawia mnie to wszystko.

Hej, przepraszam, że Was nie nadrobię teraz i się wtrącam, ale robiłam ponowna betę.
Sobota 1.04 beta 39,5
Dzisiaj 3.04 beta 52,5
Przyrost poniżej normy. Proga badałam w sobotę. Do teraz nie mam wyników.
Kiedy wg Was warto ponowić betę?
Ps. Trzymajcie kciuki jak możecie
Wydaje mi sie, że po kolejnych 48 godzinach do powtórzenia. I zrobiłabym tez kolejny raz proga.

Czy wg ciebie na wynik mogło mieć wpływ laboratorium? Jest to mniejsza miejscowość gdzie dopiero po zamknięciu zawożą próbki.
Dzisiaj dowiedziałam się, że podobno zdarza się, że mogą przytrzymać próbki.
I niby 1 dzień roboczy na proga, ja robiłam w sobotę a dalej nie mam wyniku. 1,5 dnia. Zastanawia mnie to wszystko.
niestety nie wiem, nie umiem Ci pomóc, nie miałam dodatniej bety nigdy i nie interesowałam się tym co na nią wpływa 🥺 na pewno ważne, by badanie i przyrosty było robione w tym samym labie zawsze, bo wtedy jest na tym samym sprzęcie badane. Ale czy przetrzymywanie próbki wpływa na wynik, to niestety nie wiem 🥺

Hejka, teraz u mnie znowu zwrot akcji, od soboty okres, a wczoraj jakby ustał. Teraz tylko takie małe sporadyczne plamienie, więc wygrzebałam ostatni test no i tadaam…;) Teraz nie wiem, czy ten prima aprillis byl w sobotę czy się u mnie przesunął na dzisiaj🤷🏻‍♀️
Teraz tak: jestem geriatryczka (chyba najstarsza z was), wiem o wszystkich ryzykach, naczytałam się juz oczywiście o biochemach i o cp i co tam jeszcze może być przy krwawieniu/plamieniach.
Ale idę jutro bladym świtem na Becię i zobaczymy💪🏻
Noo ładnie, trzymam kciuki za betę krechy są mocne i piękne🤩

reklama
Do góry