reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

A haha chętnie! 🤗 Mam nadzieję, że owulaki nie będą aż tak potrzebne, bo Twoja owu będzie właśnie taka😃:
Fight Explode GIF by TEEY
W tym cyklu takie bombowe to mogę mieć jedynie bąki w dupie 😆

reklama
A wiecie,że ja? Ja w żadnej ciąży nie miałam praktycznie objawów..jedynie trochę senność na początku i cycki urosły. W sumie tyle. W każdej ciąży było tak samo

Ja tak samo 😀
Jedyny objaw to odrzut od kawy (ale to nie wiedzialam ze w ciąży wtedy bylam) i duzo spałam (ale , ze zawsze bylam spiochem to nie zwróciłam na to uwagi). Ahh bo bym skłamała na samym początku nie moglam wstac z lozka zanim nawet gryza jakiegos suchara nie wzięłam bo bylo mi nie dobrze .

No ale umawiasz się na konkretną godzinę, prawda? To chyba jakoś to monitorują?
Mój chłop umówił się jakiś czas temu do fizjoterapeuty. Pojechał na pierwszą wizytę i było 1,5h opóźnienia, czekał. Pojechał na drugą, był "na styk" a przed nim 5 osób w kolejce. Więc się wkurzył i więcej nie pojechał.

Ogólnie tak, ale wiesz nigdy nie wiadomo do końca jak wycyrklować. Czasem ktoś nie przyjdzie, czasem ktoś zabierze 5 minut, a inny 15. Ja ostatnio jak byłam w gabinecie to zabrałam prawie 45 minut bo i badanie i usg, do tego cała historia życia. Wiadomo, że potem moje wizyty już będą szybsze u tej Pani bo się "znamy". Myślę, że to ogólnie problem systemowy niż wina konkretów.

U mnie pęcherzyk 17 cm :D ale aż zażenowana jestem sobą i waleniem glupa :p ale babeczka strasznie młodziutka i z takim uśmieszkiem patrzyła na mnie

Chyba 17mm a nie cm :p To tak, żeby potem ktoś się nie przeraził, że jego ma tylko 20mm :D

Moja 2 lata 3 miesiące i też kocha psi patrol 🤪

Moja ma 8 lat więc już pewne etapy przeszła. Natomiast na punkcie tego niebieskiego psa oszalała. Plusem, że odcinki są krótkie niczym Peppa, ale dość treściwe - np. był odcinek gdzie znajdują rannego ptaka i nie udaje się weterynarzowi go uratować. Nie ma zbyt wielu bajek, które poruszają też trudne tematy.

Jejuuu… dziewczyny… mam dzis 9 dpo, zrobilam test ale negatyw, wiem że za wczesnie na cokolwiek, a mialam masakre , caly dzien mnie mdli…. Od owulki lekko cmi brzuch i cos czasem sie przelewa. Nie mierze temperatury, jestem świeżakiem w tym temacie.. okres mam miec 8.04. Takie rzeczy istnieja jak mdłosci tak wczesnie…😳

Ogólnie objawy są wynikiem zwykle wysokiego progesteronu i/lub bety. Dlatego mdłości 9dpo nie są niczym dziwnym bo progesteron jest w szczycie. Dodatkowo jest taki okres że łatwo o wirusy, także nie koniecznie to musi być powiązane z ciążą. Mnie mdliło w zeszłym tygodniu, ale już przeszło. A jestem przed owulacją

O WY LOBUZIARY! TAK MNIE OBGADYWAC!

Ale miałyście rację, zagadałam lekarza 😂 i on mnie też 😂 ale @Brownie1992 była najbliżej, trzeba było zorganizować trzonowanie na szybko 😂

W każdym razie albo jestem po owu, albo w trakcie 😂 jak badał to mówi, że widzi w lewym jajniku pęknięty pęcherzyk. Ale na opisie już mam ciałko żółte 😂 więc na wszelki wypadek wpadł szybki trzonig 😂

ALE! Powiedział, że mam endo 8,5mm 😎😎😎 co prawda jakoś szybko to zmierzył i chyba nawet nie mam tego w opisie, ale mega się cieszę. Na piątek jestem zapisana do mojej przedbocianowej gin, to ona mi to skrupulatnie zmierzy :D

Super! Czekamy na Twojego świątecznego bobasa!

A propos kolejki w Luxmedzie, kiedyś jak jeszcze miałam pakiet- przychodzę któregoś dnia na wizytę, elegancko na 17:30, zjawiam się pod gabinetem o 17:25 i nawet mi nie przyszło do głowy żeby zapytać „przepraszam, kto z Państwa ostatni?” No bo co mnie to obchodzi, skoro ja o 17:30 wchodzę 😜 wtem lekarz drzwi otwiera i wzywa panią Katarzynę a tu jeb, jakaś kobita się do drzwi rzuciła. Pomyślałam - ok, pewnie była przede mną i jest lekkie opóźnienie. Po czym zeszło się jej strasznie długo i zdążyłam się już troszkę wkurzyć. Wchodzę do gabinetu a koleś mnie przeprasza, bo okazało się, ze on wezwał mnie (to była moja pierwsza wizyta) zebrał wywiad, wszystko spisał, łącznie z tym, że 3 porody były i badania oraz leczenie zlecił a potem musiał to odkręcać 🙄🙄🙄 od tamtej pory już zawsze pytam czy ktoś jeszcze czeka do tego samego gabinetu 😆

OMG nieźle. Trochę dziwne, bo lekarz powinien dopytać o nazwisko w gabinecie. Creepy na maxa.

Dziewczyny, czy endometrium 15mm na 12 dni przed okresem to normalna grubość ?

Ja bym bardziej się zastanowiła w jakim to jest dniu cyklu odnosząc się do owulacji.

Bo wiesz, ja miałam w piątek endo 6mm - jak na 13dc to raczej słabo tzn. przyjmując owulację w 14dc, ale już wiedząc że mam 3mm pęcherzyki, a moja owulacja będzie w okolicy 20dc to całkiem spoko jak na tyle przed owulacją. W trakcie owulacji mam zwykle 10-12mm, a później tak max. 15mm i to jest podobno okej przed okresem. Natomiast wiesz jak masz 15mm, a owulacja za tydzień no to może być różnie. Myślę, że nie ma co panikować - ale warto obserwować, bo za grube endo jest tak samo złe jak i za cienkie :(

reklama
Do góry