reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

w domu 😂

Cieszę się mega z tego endo, może mój organizm potrzebował czasu? W każdym razie jak to ja trochę się martwię, że on tak bardzo na szybko je zmierzył, ale już i tak byłam umówiona do tej mojej na piątek, to ona mi potwierdzi ten wymiar i będę spokojniejsza ;)
Gratki, super że endo tak nadrobiło :) a z uspokojeniem się to totalnie rozumiem. Ja w tym cyklu gdy w 11dc nie było pęcherzyka dominującego a w 13dc nagle się pojawił i miał 16mm, to też żyłam pełna obaw czy lekarz się nie walnął i wziął coś innego za pęcherzyk :p
A i też ciekawe z moim endometrium, u mojej "stałej" gin wszystko pięknie widać, że jak je mierzy to nawet ja już potrafię zobaczyć endo na USG. A dwa razy byłam u gina z kliniki (tylko w innej placówce niż klinika) i on za każdym razem mówił że to moje endo takie mało wyraźne, nie da się dobrze zmierzyć, gmerał i gmerał 🤔 może kwestia sprzętu czy coś, może wprawy bo on z 10-15 lat młodszy od mojej gin. W każdym razie chodzi mi o to że może dzisiejszy lekarz jakoś super szybko zlokalizował endo u Ciebie i stąd ten szybki pomiar :)
HIT! W tej apce lisek, co można kupić przywożą rzeczy za ok 10-30 min oprócz piwa i chipsów można kupić TESTY OWULACYJNE
Oo a ciążowe? 🤣
OMG nieźle. Trochę dziwne, bo lekarz powinien dopytać o nazwisko w gabinecie. Creepy na maxa.
To do mnie dziś dzwoni jakieś centrum medyczne, żeby potwierdzić dawkowanie leków. Ja mówię że to chyba pomyłka, a oni podali moje imię, nazwisko, numer telefonu :o i że byłam u okulisty 1 kwietnia. Bez kitu ja tyle po lekarzach chodzę że aż zaczęłam mieć mindfucka czy czasem faktycznie nie byłam w sobotę u okulisty 🤣 ale myślę sobie że przecież z oczami mi się akurat nic nie dzieje, to po co miałabym iść. Babeczka z rejestracji zdziwiona i trochę nie wiedziała co robić jak szłam w zaparte że nie byłam u okulisty a reszta danych się zgadzała. I nie mam pojęcia o co chodzi, ale mam po mężu dość popularne nazwisko i obstawiam że była pacjentka co miała tak samo na imię i nazwisko, a ktoś się walnął i zaciągnął resztę danych z mojej karty pacjenta. Ale teraz tak sobie myślę że chyba jutro tam zadzwonię dopytać czy się wyjaśniło bo dziwna sprawa 🤔

reklama
Gratki, super że endo tak nadrobiło :) a z uspokojeniem się to totalnie rozumiem. Ja w tym cyklu gdy w 11dc nie było pęcherzyka dominującego a w 13dc nagle się pojawił i miał 16mm, to też żyłam pełna obaw czy lekarz się nie walnął i wziął coś innego za pęcherzyk :p
A i też ciekawe z moim endometrium, u mojej "stałej" gin wszystko pięknie widać, że jak je mierzy to nawet ja już potrafię zobaczyć endo na USG. A dwa razy byłam u gina z kliniki (tylko w innej placówce niż klinika) i on za każdym razem mówił że to moje endo takie mało wyraźne, nie da się dobrze zmierzyć, gmerał i gmerał 🤔 może kwestia sprzętu czy coś, może wprawy bo on z 10-15 lat młodszy od mojej gin. W każdym razie chodzi mi o to że może dzisiejszy lekarz jakoś super szybko zlokalizował endo u Ciebie i stąd ten szybki pomiar :)

Oo a ciążowe? 🤣

To do mnie dziś dzwoni jakieś centrum medyczne, żeby potwierdzić dawkowanie leków. Ja mówię że to chyba pomyłka, a oni podali moje imię, nazwisko, numer telefonu :o i że byłam u okulisty 1 kwietnia. Bez kitu ja tyle po lekarzach chodzę że aż zaczęłam mieć mindfucka czy czasem faktycznie nie byłam w sobotę u okulisty 🤣 ale myślę sobie że przecież z oczami mi się akurat nic nie dzieje, to po co miałabym iść. Babeczka z rejestracji zdziwiona i trochę nie wiedziała co robić jak szłam w zaparte że nie byłam u okulisty a reszta danych się zgadzała. I nie mam pojęcia o co chodzi, ale mam po mężu dość popularne nazwisko i obstawiam że była pacjentka co miała tak samo na imię i nazwisko, a ktoś się walnął i zaciągnął resztę danych z mojej karty pacjenta. Ale teraz tak sobie myślę że chyba jutro tam zadzwonię dopytać czy się wyjaśniło bo dziwna sprawa 🤔
oj tak, chyba lepiej zadzwoń, bo to mega dziwne 😳

Uwaga, mam wniosek.
@Owulacja odpuściła inozytol, @Bolilol suple, a same dobre wieści, ja chujemuje i kasztany, a ciągle czarne chmury, więc może recepta to kawka w dużych ilościach i 🍷?😃 Taką receptę przyjmuje 😃.
I nie, to nie ODPUSZCZENIE, ale zmiana strategii 😊.
jeżeli potrzebujesz większej grupy badawczej dla sprawdzenia tej teorii, to poświęcę się dla dobra nauki 🤓

reklama
Uwaga, mam wniosek.
@Owulacja odpuściła inozytol, @Bolilol suple, a same dobre wieści, ja chujemuje i kasztany, a ciągle czarne chmury, więc może recepta to kawka w dużych ilościach i 🍷?😃 Taką receptę przyjmuje 😃.
I nie, to nie ODPUSZCZENIE, ale zmiana strategii 😊.
nie nie, ja ani nie odpuściłam, ani nie zmieniłam strategii, a po prostu bezczelnie olałam suple, bo uznałam, że i tak nic nie zmienią w naszej obecnej sytuacji, a mi miało się przydać ograniczenie działań staraniowych do niezbędnego - moim zdaniem w danym momencie dla mnie - minimum. Dzisiaj bez wahania poleciałam na usg, bo uznałam, że to potrzebne. Gdyby mąż miał wyniki dające nam jakąkolwiek szansę, to zarlabym swoje suple na endo jak opętana nadal i bym trzymała dietę. Więc ani nie odpuściłam, ani nie zmieniłam strategii, a jedynie dostosowałam swoje działania do naszej obecnej sytuacji oraz mojej kondycji psychicznej :)

Do góry