reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

Moje starsze dzieciaczki oboje są 100proc. mamusi, więc zaburzę te statystyki i trzecie będzie dla tatusia :)
ale u mnie tez duża różnica wieku, jak u ciebie, więc to najmłodsze będzie jak jedynak...

ja miałam 14 lat starsza siostrę i jeszcze starszego brata, ale się oboje mną zajmowali i kochali mnie bardzo - bardzo się cieszyli jak im mama powiedziała, ze w ciąży jest (sami to pamiętają więc z opowiadań wiem) i mam z nimi świetną relację po dziś dzień mimo dużej różnicy wieku.

U nas jest bardzo podobnie. Obie córki "to moje" przylepki, braciszka ubóstwiają i ganiają kiedy trzeba (7 lat różnicy) a synek jest Taty - chyba, ze chory, albo się przewróci czy uderzy to Mamy 🤣😁 moje dziewczynki od początku chciały braciszka.

reklama
to chyba zależy jak macica ułożona, podobno jak tyłozgięcie to od tyłu lepiej pozycje i później na brzuchu

Ale te trzymanie nóg do góry to raczej nieudowodnione naukowo metoda 😁 nie szkodzi ale też raczej bardzo nie pomaga. Ja się staram nie zrywać na równe nogi od razu i tyle ☺️

Bardzo możliwe :) ja tak jednym uchem wpuszczam, a potem wypuszczam.

Ja to lubię sobie poleżeć, zebranie się pod prysznic zajmuje mi dość długo :D

Chyba nie ma regulu na roznice wieku. Kazda jest dobra:) u mnie jak sie uda to bedzie 5 lat. Mam synka Eliasza 4 letniego;)))))
U mnie jest duża różnica. Pierwszy syn ma już 11 lat drugi 9, także trzecia dzidzia będzie praktycznie wychowywana jak jedynak.
Sama mam rodzeństwo dużo młodsze i ten fajnie to wspominam, mam nadzieję że moi Chłopcy też będą zadowoleni. Jak się uda..

Z tymi latami różnicy to nie ma w ogóle reguły na to, u mnie różnica między dziećmi 4 lata, płeć różna i bawią się razem po dziś dzień tylko teraz to już bardziej grają, choć lego też idzie jeszcze... pewnie, ze chciałam mniej różnicy, tylko córka była high need baby nawet sikałam z otwartymi drzwiami do toalety, więc nawet mi się nie śniło drugie dziecko wtedy, tak mnie umęczyła masakrycznie...

a z drugiej strony u kuzynki dzieci rok po roku (a de facto 1,5 w miesiącach) i są tak różnic charakterologicznie, że ona chałupę zmieniała, żeby tylko mieli swoje pokoje każdy, bo była pewna, że w jednym skończy się tragedią, bo ciągle awantury, krzyki i lali się...w końcu jeden drugiego zepchnął z łóżka piętrowego i ten młodszy jakoś tak upadł, że rękę złamał....także serio nie ma reguły, ze jak mała różnica wieku to będą kumplowali się i kochali na zabój, czasem charaktery są tak przeciwne, ze bycie razem jest horrorem dla wszystkich wokół... jak to mówią wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma :)

Powiem wam, że mega miło się czyta komentarze od nowych osób. Fajnie, że zawsze ktoś dołączy. Trochę brakuje mi tu dziewczyn, które poszły na mamuśki w zeszłym miesiącu, ale jestem szczęśliwa, że już ich z nami nie ma. Jestem z wami od sierpnia i bardzo się z wami zżyłam. Ja czasem rzadko się udzielam, ale jestem na bierząco. Podoba mi się to, że oprócz tematów staraczkowych można pogadać z wami o dupie marynie. Nie raz wolę się zwierzyć wam niż osobom w moim otoczeniu, bo wiem, że tu dostanę wsparcie. No ale proszę mi z tego wątku wszystkie szybko wypierdzielać na mamuśki 😘

@Bolilol i @Brownie1992 u mnie też ciągle brak owu!!! Dziś już 15dc, a śluz jakby dopiero się zaczynał, nie mierzyłam temp, ale dziś z ciekawości z rana zmierzyłam i ciągle niska, a tak ładnie trzonujemy :D eh. No trudno ;p mam ochotę z ciekawości pójść na monitoring, ale miałam odpoczywać psychicznie!!!

Może z naszymi owu w tym miesiącu jak z wiosną... niby chce przyjść, ale coś nie może?? ;D

@Bolilol i @Brownie1992 u mnie też ciągle brak owu!!! Dziś już 15dc, a śluz jakby dopiero się zaczynał, nie mierzyłam temp, ale dziś z ciekawości z rana zmierzyłam i ciągle niska, a tak ładnie trzonujemy :D eh. No trudno ;p mam ochotę z ciekawości pójść na monitoring, ale miałam odpoczywać psychicznie!!!

Może z naszymi owu w tym miesiącu jak z wiosną... niby chce przyjść, ale coś nie może?? ;D

Będziesz sikała na owulaki?

jakieś zbiorowe opóźnienie, co to ma być!

reklama
Cześć u mnie 7 dzień cyklu. Wczoraj koniec okresu. Ze zrobieniem tego testu owu jeszcze się wstrzymać? Póki co sucho, żadnego śluzu

Do góry