reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

Moje starsze dzieciaczki oboje są 100proc. mamusi, więc zaburzę te statystyki i trzecie będzie dla tatusia :)
ale u mnie tez duża różnica wieku, jak u ciebie, więc to najmłodsze będzie jak jedynak...

ja miałam 14 lat starsza siostrę i jeszcze starszego brata, ale się oboje mną zajmowali i kochali mnie bardzo - bardzo się cieszyli jak im mama powiedziała, ze w ciąży jest (sami to pamiętają więc z opowiadań wiem) i mam z nimi świetną relację po dziś dzień mimo dużej różnicy wieku.

U nas jest bardzo podobnie. Obie córki "to moje" przylepki, braciszka ubóstwiają i ganiają kiedy trzeba (7 lat różnicy) a synek jest Taty - chyba, ze chory, albo się przewróci czy uderzy to Mamy 🤣😁 moje dziewczynki od początku chciały braciszka.

reklama
to chyba zależy jak macica ułożona, podobno jak tyłozgięcie to od tyłu lepiej pozycje i później na brzuchu

Ale te trzymanie nóg do góry to raczej nieudowodnione naukowo metoda 😁 nie szkodzi ale też raczej bardzo nie pomaga. Ja się staram nie zrywać na równe nogi od razu i tyle ☺️

Bardzo możliwe :) ja tak jednym uchem wpuszczam, a potem wypuszczam.

Ja to lubię sobie poleżeć, zebranie się pod prysznic zajmuje mi dość długo :D

Chyba nie ma regulu na roznice wieku. Kazda jest dobra:) u mnie jak sie uda to bedzie 5 lat. Mam synka Eliasza 4 letniego;)))))
U mnie jest duża różnica. Pierwszy syn ma już 11 lat drugi 9, także trzecia dzidzia będzie praktycznie wychowywana jak jedynak.
Sama mam rodzeństwo dużo młodsze i ten fajnie to wspominam, mam nadzieję że moi Chłopcy też będą zadowoleni. Jak się uda..

Z tymi latami różnicy to nie ma w ogóle reguły na to, u mnie różnica między dziećmi 4 lata, płeć różna i bawią się razem po dziś dzień tylko teraz to już bardziej grają, choć lego też idzie jeszcze... pewnie, ze chciałam mniej różnicy, tylko córka była high need baby nawet sikałam z otwartymi drzwiami do toalety, więc nawet mi się nie śniło drugie dziecko wtedy, tak mnie umęczyła masakrycznie...

a z drugiej strony u kuzynki dzieci rok po roku (a de facto 1,5 w miesiącach) i są tak różnic charakterologicznie, że ona chałupę zmieniała, żeby tylko mieli swoje pokoje każdy, bo była pewna, że w jednym skończy się tragedią, bo ciągle awantury, krzyki i lali się...w końcu jeden drugiego zepchnął z łóżka piętrowego i ten młodszy jakoś tak upadł, że rękę złamał....także serio nie ma reguły, ze jak mała różnica wieku to będą kumplowali się i kochali na zabój, czasem charaktery są tak przeciwne, ze bycie razem jest horrorem dla wszystkich wokół... jak to mówią wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma :)

Powiem wam, że mega miło się czyta komentarze od nowych osób. Fajnie, że zawsze ktoś dołączy. Trochę brakuje mi tu dziewczyn, które poszły na mamuśki w zeszłym miesiącu, ale jestem szczęśliwa, że już ich z nami nie ma. Jestem z wami od sierpnia i bardzo się z wami zżyłam. Ja czasem rzadko się udzielam, ale jestem na bierząco. Podoba mi się to, że oprócz tematów staraczkowych można pogadać z wami o dupie marynie. Nie raz wolę się zwierzyć wam niż osobom w moim otoczeniu, bo wiem, że tu dostanę wsparcie. No ale proszę mi z tego wątku wszystkie szybko wypierdzielać na mamuśki 😘

@Bolilol i @Brownie1992 u mnie też ciągle brak owu!!! Dziś już 15dc, a śluz jakby dopiero się zaczynał, nie mierzyłam temp, ale dziś z ciekawości z rana zmierzyłam i ciągle niska, a tak ładnie trzonujemy :D eh. No trudno ;p mam ochotę z ciekawości pójść na monitoring, ale miałam odpoczywać psychicznie!!!

Może z naszymi owu w tym miesiącu jak z wiosną... niby chce przyjść, ale coś nie może?? ;D

@Bolilol i @Brownie1992 u mnie też ciągle brak owu!!! Dziś już 15dc, a śluz jakby dopiero się zaczynał, nie mierzyłam temp, ale dziś z ciekawości z rana zmierzyłam i ciągle niska, a tak ładnie trzonujemy :D eh. No trudno ;p mam ochotę z ciekawości pójść na monitoring, ale miałam odpoczywać psychicznie!!!

Może z naszymi owu w tym miesiącu jak z wiosną... niby chce przyjść, ale coś nie może?? ;D

Będziesz sikała na owulaki?

jakieś zbiorowe opóźnienie, co to ma być!

reklama
Cześć u mnie 7 dzień cyklu. Wczoraj koniec okresu. Ze zrobieniem tego testu owu jeszcze się wstrzymać? Póki co sucho, żadnego śluzu

Do góry