reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

Opisuj objawy z ostatnich dni sprzed testów😁😁😁
Haha, no to jak wiecie 9-10 dni po owu, czyli w środę całkowita biel na teście, więc już myślałam że na pewno nic z tego, poza tym nie miałam zadnych objawow, tylko wczoraj wieczorem czułam jakbym zaraz miała okres dostać i humor też taki właśnie jak przed miesiączka, dziś rano to samo uczycie w brzuchu jak na okres, ale teraz minęło. Ogólnie żadnych innych objawów nie zauwazylam, a raczej je notowałam w poprzednich cyklach :) w tym msc owu przwidziana monitoringiem i zastosowaliśmy się do sugestii lekarza i seks był w piątek, niedzielę i poniedziałek a owu najprawdopodobniej poniedziałek 17.04 :)

reklama
Dziękuję bardzo :) może we wtorek zrobię dopiero, ogólnie to w pierwszej ciąży wcale nie robiłam tylko czekałam na wizytę, bo byłam za granicą to też nie miałam możliwości za bardzo. A to jest tak że te badanie trzeba zrobić? Czy raczej dobrze by było? :)

To zależy. Kiedyś ciąż biochemicznych nie brało się pod uwagę. Ba nawet przy wczesnych poronieniach nadal dużo lekarzy olewam temat. Ja natomiast uważam, że każda "ciąża" jest ważna. U mnie wygląda na to, że CP faktycznie było pechem, przypadkiem. Ale już chociażby u @pluto_nova te biochemy pozwoliły wdrożyć odpowiednie leczenie. Nie wiem czy którykolwiek lekarz uwierzy na słowo, że ciąża była tylko na podstawie osikanego testu. Dlatego ja jestem jednak fanką bety bo to daje jakiś pogląd w razie W

Oczywiście zapraszam na styczniowe mamy 2024, życzę nudnej ciąży i wierzę, że wszystko będzie w porządku ale ja lubię mieć plan :)

Ja zrobiłam 4 bety, a po ostatniej już chodzę na USG co tydzień - no ale ja mam takie, a nie inne doświadczenia

To zależy. Kiedyś ciąż biochemicznych nie brało się pod uwagę. Ba nawet przy wczesnych poronieniach nadal dużo lekarzy olewam temat. Ja natomiast uważam, że każda "ciąża" jest ważna. U mnie wygląda na to, że CP faktycznie było pechem, przypadkiem. Ale już chociażby u @pluto_nova te biochemy pozwoliły wdrożyć odpowiednie leczenie. Nie wiem czy którykolwiek lekarz uwierzy na słowo, że ciąża była tylko na podstawie osikanego testu. Dlatego ja jestem jednak fanką bety bo to daje jakiś pogląd w razie W

Oczywiście zapraszam na styczniowe mamy 2024, życzę nudnej ciąży i wierzę, że wszystko będzie w porządku ale ja lubię mieć plan :)

Ja zrobiłam 4 bety, a po ostatniej już chodzę na USG co tydzień - no ale ja mam takie, a nie inne doświadczenia
Dziękuję bardzo, rozumiem kazdy ma inne doswiadczenia i inaczej podchodzi do tematu, pewnie przejdę się chociaż raz, to dam Wam znać :) 🥰

Opisuj objawy z ostatnich dni sprzed testów😁😁😁

Ja sobie przypomniałam jeszcze jedną rzecz, i chyba wam o tym nie pisałam tutaj że mnie w okolicy owulacji i zaraz po niej gdzieś tak do teoretycznie miesiączki bolał brzuch i ja w tym cyklu brałam aspargin (magnez plus potas) i jak bolało mocniej to nospę. Zasugerowałam się tym, że po in vitro leki rozkurczowe dostaje się profilaktycznie. Nie wiem czy to coś dało ale fakt to jest w sumie taka 1 zmiana, której wcześniej w ogóle nie brałam pod uwagę

reklama
Mnie też boli lewy jajnik, w dniu miesiączki wystąpiła druga owulacja 🤔🤣
Nigdy nie miałam takiej sytuacji. Cykle regularne jak w zegarku. Test ciążowy negatywny, a owulacyjny pozytywny 🤣 Objawy typowo owulacyjne.

Ale zweryfikowałaś to USG?
Bo wiesz ja w poprzednim cyklu miałam tak, że mocny test wychodził mi praktycznie do samego okresu. Gdybym nagle go zrobiła to pewnie też mogłabym pomyśleć, że druga owulacja.

A znowu w tym cyklu po owulacji tak naprawdę cały czas bolał i czasem nadal pobolewa mnie brzuch

Do góry