kicikocia
Fanka BB :)
Biochem. Znowu.
Zobacz załącznik 1520693
Tak mi.przykro
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Biochem. Znowu.
Zobacz załącznik 1520693
Mam nadzieję że coś zleci. Ale trombofilii chyba nie można na nfz? Niech mnie ktoś poprawi jeśli jest inaczej.Przemyśl sobie wszystko na spokojnie. Co będzie dobre dla Ciebie i dla Twojej głowy.
Nie wiem ile się czeka na na wyniki. Pewnie któryś pakiet z test dna?
Może lekarz z NFZ profilaktycznie też coś Ci zaleci
@Moonstone chyba miała trombofilia w pakcie w poradni leczenia niepłodności ale to pewnie zależy od poradniMam nadzieję że coś zleci. Ale trombofilii chyba nie można na nfz? Niech mnie ktoś poprawi jeśli jest inaczej.
Teraz przez majówkę to trochę będę w rozbiegu i nie mam nlza bardzo jak ani iść do lekarza ani zamówić i odesłać tego testdna ...
Tak, w tym tamtejszym robia genetykę. W krakowskim nie.@Moonstone chyba miała trombofilia w pakcie w poradni leczenia niepłodności ale to pewnie zależy od poradni
FSh, lh, progesteron? Może glukoza i insulina? Ob lub Crp?ej dziewczyny, bo niedługo mój Starzec idzie na badania hormonów, ma skierowanie na wszystkie podstawy, próby wątrobowe, tarczycowe, morfo, testosteron, PRL. Co jeszcze pownien dorzucić?
Też czytam, że to zależy od poradni.Tak, w tym tamtejszym robia genetykę. W krakowskim nie.
Możesz zrobić jeszcze zespół antyfosfolipidowy i nie pamiętam jeszcze gdzie to wychodziło kosztowo w miarę w porównaniu do innych - badania genetyczne przy poronieniach pakiet- m.in.badany KIR u kobiety i HLA-C u mężczyznySpodziewałam się tego szczerze mowiac. Robiłam dobra minę, ale nie liczyłam na happy end.
Muszę terwz przemyśleć co dalej na pewno badania na trombofilię, pytanie czy iść w inseminacje w tym cyklu I czy lekarz z poradni nfz mi coś da jak mi wyjdą jakies mutacje.
glukoze i insuline też ma. Moze w sumie te damskie też niech zrobiFSh, lh, progesteron? Może glukoza i insulina? Ob lub Crp?
Zdaję sobie sprawę że pewnie się nie uda na nfz. Ale może histero czy biopsje by się udało.Też czytam, że to zależy od poradni.
Chyba najwięcej Ci powie Twój lekarz, a z tego co mówiłaś jest sensowny
Może się nie udać zrobic tego na nfz...
Tak, patrzylam na to. Ale się zastanawiam czy nie poczekać z tymi badaniami do konsultacji. I zapytań po prostu co zrobić.Możesz zrobić jeszcze zespół antyfosfolipidowy i nie pamiętam jeszcze gdzie to wychodziło kosztowo w miarę w porównaniu do innych - badania genetyczne przy poronieniach pakiet- m.in.badany KIR u kobiety i HLA-C u mężczyzny