reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

Miejmy nadzieję, chociaż z nią u mnie kiepsko ostatnio. Bo czemu miałoby się udać.
Ty już masz stymulację @Avy któryś cykl i na razie klapa. 😔
Czwarty cykl. Ale mną się nie sugeruj, bo ja nie miałam swoich owulacji, więc i tak jest sukces, że w każdym cyklu jest minimum jeden pęcherzyk (w większości 2).

reklama
Dziewczyny czy przyjmuje któraś witaminę d3? Na większości jest napisane, że trzeba przyjmować jedną dawkę co 4-5 dni. Wy tez tak ją dawkujecie, czy przyjmujecie codziennie. Znalazłam w kroplach dawkę 5000 i tam właśnie zalecana dawka to jest jedna kropla co 5 dni.

Dziewczyny czy przyjmuje któraś witaminę d3? Na większości jest napisane, że trzeba przyjmować jedną dawkę co 4-5 dni. Wy tez tak ją dawkujecie, czy przyjmujecie codziennie. Znalazłam w kroplach dawkę 5000 i tam właśnie zalecana dawka to jest jedna kropla co 5 dni.
z D3 to zawsze najlepiej pod wyniki badań ale wydaje mi się że 5000 na 5 dni to zdecydowanie za mało. Podobno jak ma się na dobrym poziomie, to powinno się przyjmować 2000 na "podtrzymanie"

Ja biorę nawet 4000 dziennie i mam stężenie na poziomie optymalnym (choć w górnej granicy)

Jak tam u Was Dziewczęta? Jakie plany na niedzielę?

Ja się znów obudziłam z bólem głowy, myślałam, że wypiję kawę na tarasie, ale jak brałam prysznic pogoda się zepsuła 😂 i już nie ma słoneczka 😅 jutro histero, a jeszcze trochę plamię po @, mam nadzieję, że do jutra przejdzie 🤔
Trzymam kciuki, żeby jutro wszystko poszło gładko i przytulam i przesyłam dzisiejsze słoneczko ☀️🍀 (bo od jutra u nas leje).

Ja biorę tabletki Vigalex Forte 2000IU codziennie jedna.

Dziewczyny a 800 jednostek kwasu foliowego to nie za dużo? Mam zalecone łykanie codziennie żelaza i teraz zauważyłam, że w tym co kupiłam jest też i kwas. Myślicie, że ten folian odstawić czy mogę to i to brać?

Załączniki

• IMG_1300.jpeg
    IMG_1300.jpeg
    241,2 KB · Wyświetleń: 49
Dziewczyny, moi nie-teściowie mają niedługo okrągłą 40 rocznicę ślubu. Właśnie dzisiaj mi się o tym przypomniało 🙈 Podpowiedzcie, co można byłoby im sprezentować z tej okazji? Od razu zaznaczę, że wszelkie wyjścia i wyjazdy odpadają. Nie mam zielonego pojęcia co wymyślić. Może któraś z Was miała podobną sytuację.

reklama
Helooo :) ja właśnie się podniosłam z łóżka, obudziłam się ok 9 ale dolezalam sobie trochę 🤣
Mój mąż postanowił dorwac ostani śnieg w Tatrach i pojechał na Kasprowy na skitury z kumplem. A ja się umówiłam z kumpela o idziemy na spacer po Hucie - nigdy tam się nie zapuszczamy, a podobno ładna dzielnica.
A z ciekawości, jeśli oczywiście masz ochotę odpowiadać, w której części miasta mieszkasz? :) Ja Podgórze duchackie, ale 13 lat mieszkałam w "hucie", chociaż tak naprawdę to były Bieńczyce.
Dziewczyny, moi nie-teściowie mają niedługo okrągłą 40 rocznicę ślubu. Właśnie dzisiaj mi się o tym przypomniało 🙈 Podpowiedzcie, co można byłoby im sprezentować z tej okazji? Od razu zaznaczę, że wszelkie wyjścia i wyjazdy odpadają. Nie mam zielonego pojęcia co wymyślić. Może któraś z Was miała podobną sytuację.
Ja jestem fanką sentymentalnych prezentów typu fotoksiazka, zmontowanie filmiku ze zdjęć, kiedyś moim rodzicom daliśmy genealogiczne drzewko szczęścia.
Niektórzy też dają obrazy w formie portretu przerysowanego ze zdjęcia. Albo jakiś zestaw do zrobienia odlewu trzymających się rąk.

Do góry