reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

reklama
Ale @anyżowe_love chyba nie chodziło o to, że mamusie robią statystyki bo tu wchodzą i piszą tylko, że dziewczyny które dużo się udzielały będąc staraczkami, zaszły w upragnione ciąże i są na wątkach mamusiowych. A nowe mniej się odzywają i nie ma dlatego wielu stron do czytania. Ja tak to zrozumiałam 🙂
Już wyjaśnione🙂.

Dokładnie tak to w pierwszej chwili odebrałam, ale już zostało sprostowane.

Wszystkiego dobrego dla Was.

Trzymam niezmiennie kciuki✊🏼.

Hej hej bylam wczoraj znowu u ginekiloga bo bolal mnie jajnik jak przy owu. Chcialam sprawdzic. I sie nic nie dowiedzialam. Dostalam do tego progesteronu jeszcze bromergon ale przeciez nie mialam badanej prolaktyny. No i malo tego przy tych lekach kazal dalej sie starac. Cos tu jest nie tak. ;/

Hej hej bylam wczoraj znowu u ginekiloga bo bolal mnie jajnik jak przy owu. Chcialam sprawdzic. I sie nic nie dowiedzialam. Dostalam do tego progesteronu jeszcze bromergon ale przeciez nie mialam badanej prolaktyny. No i malo tego przy tych lekach kazal dalej sie starac. Cos tu jest nie tak. ;/
poszukałabym innego lekarza. Ładowanie leków w ciemno jest bezsensu, niebezpiecznie i może mieć odwrotny skutek.

generalnie jak masz wysokie tsh, to być może masz też prolaktyne za wysoką, bo między nimi istnieje pewna zależność. Kilka dziewczyn tak miało i ich mądrzy lekarze zajmowali się przede wszystkim tsh mówiąc, że jak tsh spadnie, to prolaktyna też. A nie masz jakiegoś mądrego endokrynologa w okolicy?

Jak tam u Was Dziewczęta? Jakie plany na niedzielę?

Ja się znów obudziłam z bólem głowy, myślałam, że wypiję kawę na tarasie, ale jak brałam prysznic pogoda się zepsuła 😂 i już nie ma słoneczka 😅 jutro histero, a jeszcze trochę plamię po @, mam nadzieję, że do jutra przejdzie 🤔
Ja wstałam po 7, zmierzyłam temp, wzięłam leki i … zasnęłam budząc się przed 11 🤦🏼‍♀️
Nienawidzę wstawać tak późno, mam takie poczucie zmarnowanego dnia 😤
U nas piękna pogoda, słońce i 19 stopni a pokazuje mi, że później będzie 21 więc jakiś spacer na pewno wleci, albo skoczymy nad jezioro posiedzieć. ☀️

reklama
generalnie jak masz wysokie tsh, to być może masz też prolaktyne za wysoką, bo między nimi istnieje pewna zależność. Kilka dziewczyn tak miało i ich mądrzy lekarze zajmowali się przede wszystkim tsh mówiąc, że jak tsh spadnie, to prolaktyna też. A nie masz jakiegoś mądrego endokrynologa w okolicy?
Moja ginekolog/endokrynolog nawet mi nie wspomniała o prolaktynie. Nie wiem czy badać czy jej ufać

Do góry