reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

Moja ginekolog/endokrynolog nawet mi nie wspomniała o prolaktynie. Nie wiem czy badać czy jej ufać
kilka miesięcy temu pierwsza bym krzyczała, że badać, ale teraz... 😅 masz regularne miesiączki? Nie masz plamień?
Generalnie możesz zbadać, nie kosztuje milionów, tylko jest specyficzna higiena badania i trzeba zadbać o nią na dzień przed

reklama
@Brownie1992 ja też się podle czułam w pierwszym cyklu stymulacji, a później było już coraz lepiej. Organizm ogarnął co się dzieje 😉 Mam nadzieję, że nie sprawdzisz tego na sobie, bo drugi cykl stymulacji nie będzie Ci potrzebny, ale tak dla pocieszenia pisze 😉
a to ciekawe. Ale dobra, nie ma co rozkminiac, byle cionsz z tego był w końcu!
Miejmy nadzieję, chociaż z nią u mnie kiepsko ostatnio. Bo czemu miałoby się udać.
Ty już masz stymulację @Avy któryś cykl i na razie klapa. 😔

kilka miesięcy temu pierwsza bym krzyczała, że badać, ale teraz... 😅 masz regularne miesiączki? Nie masz plamień?
Generalnie możesz zbadać, nie kosztuje milionów, tylko jest specyficzna higiena badania i trzeba zadbać o nią na dzień przed
Nie mam plamien a miesiączki niby regularne, ostatnie pół roku to 29-30 dni, w styczniu było odstępstwo tylko, krótki 25 dniowy cykl. Ale tak to nigdy mniej nie miałam niz te 25 a najdłuższy jaki był to 37 dni ale to już dawno temu, w dosyć stresującym czasie.

Hej, w czwartek trochę popłakałam, w piątek dostałam 🩸 i byłam taka do niczego. Wczoraj w sumie wyjątkowo szlam do pracy i później cały dzień przespałam. A dziś? O dziwo wstałam w świetnym humorze, 🩸 skończył się po 2 pełnych dniach (jak nigdy!) a ja uznałam, że stopuję ze staraniami. Chce się cieszyć majówką i latem, mąż musi ogarnąć cukry. I tym sposobem siedzę właśnie na świeżo urządzonym tarasie, w krótkich spodenkach z książka i piwem, które otworzyłam przed 12 i czuje się super. Uznałam, że staramy się krótko i zamiast płakać, że nie jestem w ciąży to będę korzystać z tego, że w niej nie jestem. Lubię wypić piwko, cydr czy inne winko, posiedzieć w pełnym słońcu i cieszyć się pogodą. Przy staraniach gdzieś to zatraciłam.
Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam swoją wypowiedzią bo wiem, że każda z nas jest w różnej sytuacji. Po prostu w ostatnich dniach miałam dość siebie wiecznie zdołowanej mimo naprawdę wielu (!) powodów do radości. Mąż się o mnie martwił, chciał dobrze a ja nie umiałam wyjść mu naprzeciw.
Także korzystam ze ☀️ i życzę wszystkim albo dobrego dnia albo kreseczek albo wszystkiego co jest wam potrzebne ❤️

Już wyjaśnione🙂.

Dokładnie tak to w pierwszej chwili odebrałam, ale już zostało sprostowane.

Wszystkiego dobrego dla Was.

Trzymam niezmiennie kciuki✊🏼.
i nie myślcie więcej że nie możecie tutaj wpadać! Jak będziecie się madrzyć jak fajnie jest być w ciąży to Was grzecznie wykopiemy ale dobrze że zaglądacie bo już nie raz wylapywalyscie i podpowiadalyscie gdy trzeba było 🙂

reklama
generalnie jak masz wysokie tsh, to być może masz też prolaktyne za wysoką, bo między nimi istnieje pewna zależność. Kilka dziewczyn tak miało i ich mądrzy lekarze zajmowali się przede wszystkim tsh mówiąc, że jak tsh spadnie, to prolaktyna też. A nie masz jakiegoś mądrego endokrynologa w okolicy?
tsh juz spadlo.ladnie. endo mowi ze musze uwazac bo mimo ze szybko spada to tez szybko sie podnosi.

Do góry