reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

reklama
Ja dzisiaj też zamulam. Rano zauważyłam że chyba zaczynam plamić czyli okres. Nawet sie za bardzo nie zdziwiłam i tyle ale gdy robiłam trening było jedne ćwiczenie które super ciężko mi szło, przez głowę mi przeszło "nie daje rady" a tył głowy dopowiedział "tak jak zajść w ciążę" i pękłam, chyba z 5 minut wyłam ...

Ja dziś grillowo, odżyłam 🤩

Załączniki

• IMG_1285.jpeg
    IMG_1285.jpeg
    154 KB · Wyświetleń: 102
Cześć dziewczyny. Nie odzywałam się bo w sumie nie było o czym. Tydzień przed świętami choroba (zero seksu) i antybiotyk, potem pobyt u teściowej więc bez szans na seks, a potem prawie 2 tyg uporczywej infekcji intymnej po tym cholernym antybiotyku... Takim sposobem nawet nie będę robiła testów ciążowych w tym cyklu bo to nie ma kompletnie szansy na nic. No ale od nowego cyklu znowu stymulacja. Zobaczymy.
Do tego wszystkiego dużo stresu w pracy i prywatne sprawy... Jestem szczęśliwa że mam jeszcze 2 babcie i 2 dziadków niestety już mocno podupadają na zdrowiu. Dzisiaj odbierałam dziadka że szpitala bo miał problemy z artmią, drugi dziadek dwa nowotwory płuca u jelit. No warunki mi nie sprzyjają do zajścia w ciąze z taką ilością stresu ale ja nie potrafię nie myśleć.
Wylałam żale... Mam nadzieję że u was jest lepiej 👍

Nieee my mieliśmy jeden seks 08.04 xD w tym cyklu :D i nic więcej
A owulacja była 11.04? Może nawet 12.04? Ciężko powiedzieć bo nie do końca dobrze ją monitorowałam.
Pik na teście owulacyjnym miałam 10.04
To mamy taki sam cykl 😉 11.04 (10dc) pozytywny test, 12.04 (11dc) owulacja. Od dnia owulacji jestem przeziębiona, zaczęło się kaszlem i przeszło na katar, który mam do tej pory bo boję się wziąć ibuprom zatoki. Jedyna zmiana, którą zauważyłam to duuuużo śluzu (nigdy na tym etapie cyklu tak nie miałam) i w żadnej ciąży. U mnie oznaką były bolące piersi, bo normalnie mnie nie bolą, więc w ten sposób oszczędzam na testach 😉 Jutro rano chyba zatestuję, bo jestem już bardzo zmęczona tym katarem (zatoki ma pełne i zaczyna boleć mnie głowa 🙁). Chociaż jutro dopiero 21dc - już sama nie wiem 🤔

Ja to powoli nawet przestaje wierzyć w suple, jak się pokończą, to pozostanę tylko przy tych podstawowych suplach i lekach , czyli glukophage, eutyrox, mama dha premium plus, magnez, cynk i witaminę d zostawię.
Pozostałej reszty już nawet nie kupuje tj : inozytol, castagnus, witamina A ,witamina E ,omega 3 .
Na samą myśl, jak patrzę na to pudełko z lekami mi niedobrze, i już mi się nie chce ich wszystkich brać.
Ja biorę tylko pueria uno i acard od końca @ a dzis kupilam betacaroten A + E bo słyszałam, ze dzięki suplementacji skóra łatwiej przyswaja słońce, nie ma poparzeń i opalenizna jest ladniejsza.

To mamy taki sam cykl 😉 11.04 (10dc) pozytywny test, 12.04 (11dc) owulacja. Od dnia owulacji jestem przeziębiona, zaczęło się kaszlem i przeszło na katar, który mam do tej pory bo boję się wziąć ibuprom zatoki. Jedyna zmiana, którą zauważyłam to duuuużo śluzu (nigdy na tym etapie cyklu tak nie miałam) i w żadnej ciąży. U mnie oznaką były bolące piersi, bo normalnie mnie nie bolą, więc w ten sposób oszczędzam na testach 😉 Jutro rano chyba zatestuję, bo jestem już bardzo zmęczona tym katarem (zatoki ma pełne i zaczyna boleć mnie głowa 🙁). Chociaż jutro dopiero 21dc - już sama nie wiem 🤔

Ja mam nieregularne cykle, ale jakbym miała brać pd uwagę taki idealny cykl 28 dni z owulacją w 14 cyklu to wyłapałam te ciąże jakieś 7-8dpo :D czyli w 21-22 dniu cyklu :D także testować można nawet tak wcześnie

Hej dziewczyny! Dołączam do grona testujących 🙏 co prawda mój pierwszy będzie dopiero 26 ale już mnie dosłownie nosi 🙈 najchętniej bym już zrobiła ale wiem że jeszcze za wcześnie.. dodam że to nasz drugi cykl, pierwszy zakończony ciążą biochemiczną 😢

U mnie okres też powinien być 26.04 ale mam nadzieję, że go nie będzie (jutro powtórka pozytywnej bety)

reklama
Ja biorę tylko pueria uno i acard od końca @ a dzis kupilam betacaroten A + E bo słyszałam, ze dzięki suplementacji skóra łatwiej przyswaja słońce, nie ma poparzeń i opalenizna jest ladniejsza.
Ja brałam ze 3 miechy ten beta karoten a i e i nic mi to nie dało na skórę🤷‍♀️ jaką miałam taką mam , ale może u Ciebie będzie inaczej.

Do góry