reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

reklama
Ja dzisiaj też zamulam. Rano zauważyłam że chyba zaczynam plamić czyli okres. Nawet sie za bardzo nie zdziwiłam i tyle ale gdy robiłam trening było jedne ćwiczenie które super ciężko mi szło, przez głowę mi przeszło "nie daje rady" a tył głowy dopowiedział "tak jak zajść w ciążę" i pękłam, chyba z 5 minut wyłam ...

Ja dziś grillowo, odżyłam 🤩

Załączniki

• IMG_1285.jpeg
    IMG_1285.jpeg
    154 KB · Wyświetleń: 103
Cześć dziewczyny. Nie odzywałam się bo w sumie nie było o czym. Tydzień przed świętami choroba (zero seksu) i antybiotyk, potem pobyt u teściowej więc bez szans na seks, a potem prawie 2 tyg uporczywej infekcji intymnej po tym cholernym antybiotyku... Takim sposobem nawet nie będę robiła testów ciążowych w tym cyklu bo to nie ma kompletnie szansy na nic. No ale od nowego cyklu znowu stymulacja. Zobaczymy.
Do tego wszystkiego dużo stresu w pracy i prywatne sprawy... Jestem szczęśliwa że mam jeszcze 2 babcie i 2 dziadków niestety już mocno podupadają na zdrowiu. Dzisiaj odbierałam dziadka że szpitala bo miał problemy z artmią, drugi dziadek dwa nowotwory płuca u jelit. No warunki mi nie sprzyjają do zajścia w ciąze z taką ilością stresu ale ja nie potrafię nie myśleć.
Wylałam żale... Mam nadzieję że u was jest lepiej 👍

Nieee my mieliśmy jeden seks 08.04 xD w tym cyklu :D i nic więcej
A owulacja była 11.04? Może nawet 12.04? Ciężko powiedzieć bo nie do końca dobrze ją monitorowałam.
Pik na teście owulacyjnym miałam 10.04
To mamy taki sam cykl 😉 11.04 (10dc) pozytywny test, 12.04 (11dc) owulacja. Od dnia owulacji jestem przeziębiona, zaczęło się kaszlem i przeszło na katar, który mam do tej pory bo boję się wziąć ibuprom zatoki. Jedyna zmiana, którą zauważyłam to duuuużo śluzu (nigdy na tym etapie cyklu tak nie miałam) i w żadnej ciąży. U mnie oznaką były bolące piersi, bo normalnie mnie nie bolą, więc w ten sposób oszczędzam na testach 😉 Jutro rano chyba zatestuję, bo jestem już bardzo zmęczona tym katarem (zatoki ma pełne i zaczyna boleć mnie głowa 🙁). Chociaż jutro dopiero 21dc - już sama nie wiem 🤔

Ja to powoli nawet przestaje wierzyć w suple, jak się pokończą, to pozostanę tylko przy tych podstawowych suplach i lekach , czyli glukophage, eutyrox, mama dha premium plus, magnez, cynk i witaminę d zostawię.
Pozostałej reszty już nawet nie kupuje tj : inozytol, castagnus, witamina A ,witamina E ,omega 3 .
Na samą myśl, jak patrzę na to pudełko z lekami mi niedobrze, i już mi się nie chce ich wszystkich brać.
Ja biorę tylko pueria uno i acard od końca @ a dzis kupilam betacaroten A + E bo słyszałam, ze dzięki suplementacji skóra łatwiej przyswaja słońce, nie ma poparzeń i opalenizna jest ladniejsza.

To mamy taki sam cykl 😉 11.04 (10dc) pozytywny test, 12.04 (11dc) owulacja. Od dnia owulacji jestem przeziębiona, zaczęło się kaszlem i przeszło na katar, który mam do tej pory bo boję się wziąć ibuprom zatoki. Jedyna zmiana, którą zauważyłam to duuuużo śluzu (nigdy na tym etapie cyklu tak nie miałam) i w żadnej ciąży. U mnie oznaką były bolące piersi, bo normalnie mnie nie bolą, więc w ten sposób oszczędzam na testach 😉 Jutro rano chyba zatestuję, bo jestem już bardzo zmęczona tym katarem (zatoki ma pełne i zaczyna boleć mnie głowa 🙁). Chociaż jutro dopiero 21dc - już sama nie wiem 🤔

Ja mam nieregularne cykle, ale jakbym miała brać pd uwagę taki idealny cykl 28 dni z owulacją w 14 cyklu to wyłapałam te ciąże jakieś 7-8dpo :D czyli w 21-22 dniu cyklu :D także testować można nawet tak wcześnie

Hej dziewczyny! Dołączam do grona testujących 🙏 co prawda mój pierwszy będzie dopiero 26 ale już mnie dosłownie nosi 🙈 najchętniej bym już zrobiła ale wiem że jeszcze za wcześnie.. dodam że to nasz drugi cykl, pierwszy zakończony ciążą biochemiczną 😢

U mnie okres też powinien być 26.04 ale mam nadzieję, że go nie będzie (jutro powtórka pozytywnej bety)

reklama
Ja biorę tylko pueria uno i acard od końca @ a dzis kupilam betacaroten A + E bo słyszałam, ze dzięki suplementacji skóra łatwiej przyswaja słońce, nie ma poparzeń i opalenizna jest ladniejsza.
Ja brałam ze 3 miechy ten beta karoten a i e i nic mi to nie dało na skórę🤷‍♀️ jaką miałam taką mam , ale może u Ciebie będzie inaczej.

Do góry