reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

Mój obecny ciąż jest chyba z 23 albo nawet 24 dnia cyklu także ;)
Ja ostatnio miałam informację, że owulacja być może była 21-22dc (nie było ciałka żółtego, niejasny obraz na usg) zbadałam proga- bardzo niski, potem owulacja była około 30 dc (potwierdzona progiem i ciałkiem żółtym na usg), także i takie sytuacje się zdarzają 😋.

reklama
Ja za to mam seks dzis, jutro, pojutrze i koniec wyjezdza. A moj prawie peak znowu blady i robi w bambuko, ciekawe czy znowu sie nie przesunie i znowu nici z poczęcia. U mnie 2 na 3 to "styczniaki" i to by mi pasowało 😃 ale plany jedno -- życie drugie🙃🫠
Może to przeznaczenie i akurat się uda :D szkoda, że sprzętu nie może zostawić 🤣 za to u mnie mąż jakas taka presję czuje i jak przychodzi co do czego to mu ochota odchodzi, a jak nie mam płodnych to normalnie bez spiny i fajnie jest.. A w te dni to tak trochę czasem na siłę:( smutne trochę to, oczywiście nie zawsze tak jest ale wiecie jak np kilka dni z rzędu wypadałoby to robić to się nie chce 🤷‍♀️

Może to przeznaczenie i akurat się uda :D szkoda, że sprzętu nie może zostawić 🤣 za to u mnie mąż jakas taka presję czuje i jak przychodzi co do czego to mu ochota odchodzi, a jak nie mam płodnych to normalnie bez spiny i fajnie jest.. A w te dni to tak trochę czasem na siłę:( smutne trochę to, oczywiście nie zawsze tak jest ale wiecie jak np kilka dni z rzędu wypadałoby to robić to się nie chce 🤷‍♀️
U mnie z tym kilka dni pod rząd też czasami była mniejsza ochota - teraz idealnie się sklada, gdy owulacja jest w weekend lub tuz po, bo widzimy sie tylko weekendami i kazde z nas ma ochotę 3 dni pod rząd na seks. Ja juz od kilku cykli nie wspominam o owulacji.

U mnie z tym kilka dni pod rząd też czasami była mniejsza ochota - teraz idealnie się sklada, gdy owulacja jest w weekend lub tuz po, bo widzimy sie tylko weekendami i kazde z nas ma ochotę 3 dni pod rząd na seks. Ja juz od kilku cykli nie wspominam o owulacji.
No tak, jeśli się nie widzicie na codzień to też ułatwia pod względem ochoty :) właśnie też się staram nie mówić, że "trzeba" ale to i tak widać po mnie kiedy jest🤪

U nas mąż nie ma w ogóle problemu z seksem „na zawołanie”, podejrzewam, że i kilka razy dziennie by mu nie przeszkadzało wcale 😂 Gorzej ze mną, czasami czuję lekką blokadę a po wszystkim przychodzą myśli „ciekawe czy się uda” 😤

U nas mąż nie ma w ogóle problemu z seksem „na zawołanie”, podejrzewam, że i kilka razy dziennie by mu nie przeszkadzało wcale 😂 Gorzej ze mną, czasami czuję lekką blokadę a po wszystkim przychodzą myśli „ciekawe czy się uda” 😤
Właśnie przez te całe starania to często zamiast się cieszyć bliskością to się albo jedna albo druga strona stresuje.. głupota 😵‍💫

reklama
Do góry