reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

reklama
13 kwietnia był pęcherzyk 14mm. Śluz zrobił się gesty, nieprzejrzysty wiec chyba nici z tego
Ja tylko dopowiem ze jeśli to Twój pierwszy cykle z mierzeniem to nie jest to zbyt miarodajne, szczególnie że pamiętam jak pisałaś że czasem mierzysz trochę wcześniej czasem trochę później.. wartości dodajesz i odejmujesz, prawda? Także ja bym kontynuowała mierzenie w dalszych cyklach jeśli w tym się nie uda i poszla do gina sprawdzić ta owulacje :) no i nie przekreślała cyklu tego oczywiście:)

Ja tylko dopowiem ze jeśli to Twój pierwszy cykle z mierzeniem to nie jest to zbyt miarodajne, szczególnie że pamiętam jak pisałaś że czasem mierzysz trochę wcześniej czasem trochę później.. wartości dodajesz i odejmujesz, prawda? Także ja bym kontynuowała mierzenie w dalszych cyklach jeśli w tym się nie uda i poszla do gina sprawdzić ta owulacje :) no i nie przekreślała cyklu tego oczywiście:)
tak, jest tak jak piszesz. wczoraj pisałam ze odpuszczam a dzisiaj znowu się zaczyna 🤷🏼‍♀️

Hej dziewczyny. Powiedzcie mi proszę czy wg tego wykresu można wywnioskować, że była owulacja? Nie biorę pod uwagę wysokich temperatur na początku mierzenia (druga, trzecia, czwarta temp) wtedy źle się czułam, wymiotowałam.
Wg Flo tez podobnie pokazuje 15dc ale czy aby nie za niskie te temperatury? Sama nie wiem, to mój pierwszy cykl z mierzeniem.
nie można, nie widać to owulacji. Ale szczerze mówiąc nie za bardzo wierzę Twojemu wykresowi, bo pisałaś, że się budzisz raz wcześniej, raz później, coś dodajesz do temperatury, coś odejmujesz. Dlatego myślę, że nie jest zbyt wiarygodny

@olka11135 gratki i nudnej ciąży :)
Dziewczyny mające doświadczenie w mierzeniu temperatury. O 5 obudziłam sie z bólem głowy i wstałam🙈🙈🙈 po tabletki, położyłam sie, zasnełam i o 7 zmierzyłam temperaturę, wyszła wyższa, wynik bedzie miarodajny? I jak sie ma sprawa alkoholu do mierzenia temperatury 🧐🤔🤔🤔
alkohol niektórym bardzo zaburza pomiar. Ja np. nie widzę u siebie różnicy, ale niektórym dziewczynom potrafi mocno wahnąć tempką. Jeżeli chodzi o wstanie i wzięcie tabletki - moim zdaniem też może wpłynąć, szczególnie jeżeli to jakiś ibuprofen albo paracetamol, coś co obniża temperaturę. Najlepiej by było, gdybyś sobie przy tej temperaturze zanotowała, że takie coś miało miejsce

alkohol niektórym bardzo zaburza pomiar. Ja np. nie widzę u siebie różnicy, ale niektórym dziewczynom potrafi mocno wahnąć tempką. Jeżeli chodzi o wstanie i wzięcie tabletki - moim zdaniem też może wpłynąć, szczególnie jeżeli to jakiś ibuprofen albo paracetamol, coś co obniża temperaturę. Najlepiej by było, gdybyś sobie przy tej temperaturze zanotowała, że takie coś miało miejsce
zaburza, zaburza u mnie na wykresie wartość 36,80 to właśnie po imprezie z alkoholem 🫡🤡

reklama
Do góry