reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

reklama
Nie nie tarczycy nie ruszam (wcześniej bralam lamette i chyba ona mi podnosila, teraz gonadotropiny mi ją obizyly)
Jestem w 14 dc nie mialam jeszcze owu. Skomplikowana sprawa ogolnie 😞
Ja wiem, że to stresujące, ale postaraj się racjonalizować chociaż do czasu wizyty u gin. Może się okazać, że wszystko jest super, dostaniesz ovi i będzie trzonowanie :)

Dziękuję dziewczyny. Odpisze tutaj abyście wszystkie zobaczyly, abym nie dodawala do kazdej z Was komenatrza.
Bylam dzis u swojej "byle" gin przed Kliniką. Jest ten glupi pęcherzyk co mial 19 mm a teraz ma 21 mm i dawal estradiol 69.
Ale pojawil sie inny (ktory mial 11) a teraz ma 18 mm i chyba on podnosi teraz ten estradiol. Boje sie, ze tamten pęknie I nie pozwoli sie temu rozwinąć 😞
Napisalam do tej gin z dzisiaj sms z wynikami odpisala tak:
"Powinien mieć około 160 tuż przed owu / rośnie. I pęcherzyk też rośnie. Wróży pozytywnie :-) "
Mam nadzieję, ze zrozumiałyście

Nie nie tarczycy nie ruszam (wcześniej bralam lamette i chyba ona mi podnosila, teraz gonadotropiny mi ją obizyly)
Jestem w 14 dc nie mialam jeszcze owu. Skomplikowana sprawa ogolnie 😞
Nie mam rady "odpuść", ale postaraj się racjonalizować jak @Avy napisała. Do póki nie masz komentarza swojego lekarza to moim zdaniem nie warto nastawiać się w żadną stronę. A na pewno nie idź w tą ciemną stronę, pesymistyczną.
O której wizyta?

Nie, nie, nie. To ja jestem tu tą, która od bardzo bliskiej osoby usłyszała, że nie może zajść w ciążę, bo tak naprawdę nie chce 🤷🏼‍♀️😄
Kurczę bela! Ale z Ciebie szczęściara, że masz osobę czytająca w myślach w swoim otoczeniu! Ta Pani/Pan rozumiem, że robi karierę jako wróżka czy jasnowidzka? Jakąż to dała wyrocznia radę na prawdziwe chcenie? (ironia oczywiście :))
A tak serio to współczuje takiej persony w otoczeniu.

Spoko, ja od kochanej babci w wigilie usłyszałam, że „zamiast się obijać to byśmy się wzięli do roboty” 🙈
Tulę bardzo mocno. Też to usłyszałam od mojej ukochanej babci. Ale już ma swoje lata i ciągle "straszy" odejściem na drugi świat. Zmienia jej się jak ma "do czego dożyć". Celami są właśnie śluby i wesela ukochanych wnuków czy chrzciny. Na święta przed ślubem słyszałam "życzę Ci abym doczekała waszego wesela", po weselu słyszę "no, żebym doczekała czego u Was".

reklama
Do góry