reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

Cieszę się, że u Ciebie lepiej 💚 U mnie też lepiej. Nawet mogę się pokusić o stwierdzenie, że bardzo dobrze, bo mój generator stresu został zażegnany :)
Co było twoim generatorem stresu?

Mi pomogły wakacje - intensywne, łażone. Ale mega fajne. Niestety już się kończą i jutro powrót 😭😭

reklama
Ponieważ znam to z własnego doświadczenia 🤷‍♀️
Nie mówię żeby sobie odpuszczały. Chodzi mi o to żeby próbować się dobrze bawić z partnerem i nie myśleć za dużo o tym. Znam przypadki gdy kobiety sobie „psychicznie” odpuścimy i w ciąże zawszy.

takie jest moje zdanie 🤗
Dużo robi psychika.. im bardziej człowiek myśli tym gorzej na tym wychodzi.

I tak w każdej kwestii 🤷‍♀️
To idąc za logiką to rozumiem, że jak poroniłam 5 dni temu to za mało chciałam tej ciąży?

Nie mówię żeby sobie odpuszczały. Chodzi mi o to żeby próbować się dobrze bawić z partnerem i nie myśleć za dużo o tym. Znam przypadki gdy kobiety sobie „psychicznie” odpuścimy i w ciąże zawszy.

takie jest moje zdanie 🤗

Czyli wg ciebie niemożliwość zajścia w ciąże to wina kobiety?
Super, fajnie się dowiedzieć takich "mądrości"

takie jest moje zdanie 🤗

to ja ci zdradzę sekret 🤫
Staram się ponad dwa lata i za każdym razem mam udany seks z partnerem 😅jeżdżę na wakacje, imprezuję, mam dobrą pracę, wyjeżdżam z przyjaciółkami i nie myślę tylko o staraniach.
Baaa nawet ci powiem, że od kilku cykli odpuściłam trochę myśli o ciąży... I dalej w niej nie jestem 🤣

Co było twoim generatorem stresu?

Mi pomogły wakacje - intensywne, łażone. Ale mega fajne. Niestety już się kończą i jutro powrót 😭😭
Czekałam na kwalifikację do egzaminu. I nie mogłam się doczekać. Większość osób miała już dwa tygodnie temu informację, a ja dostałam dopiero dzisiaj. Już byłam prawie przekonana, że mnie odrzucą. Pojutrze zaczyna się kurs przygotowujący, więc zaczynałam świrować. Ale na szczęście się udało :)

Wakacje zawsze kończą się zdecydowanie za szybko :) Ale mam nadzieję, że dały Ci nowej energii, która wystarczy do następnego wyjazdu :)

reklama
Staram się myśleć pozytywnie ale przy każdym negatywnym teście płaczę. Te załamki są jednorazowe, ale niestety są. W momencie w którym dostaje okres jestem gotowa do działania i dalszej diagnostyki. Po jakim czasie twojej siostrze udało się zajść w ciąże?
Rozumiem 😪😪😪
Mam nadzieje, że w końcu zobaczysz twoje wymarzone kreski na teście i będzie wszystko dobrze 🍀
Pierwsza ciąża to była wpadka, druga z tego co dobrze pamietam.. jakiś rok, a trzecia ponad rok.

Do góry