reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

Witam was drogie Kobietki 🤗
Dzisiaj jest to mój 7 dzień po owulacji.. nie wiem czemu ale tknęło mnie na zrobienie testu 😵‍💫🙄 ledwo widoczna kreska wyszła na teście. Czy któraś z was tez już tak wcześnie testowała?
Jutro powtórzę test z rana 🙈🤦🏼‍♀️

Implantacja jest najwcześniej 6dpo i na początku wartości bety są malutkie. Przyjmuje się że 8dpo to już coś tam na teście może być widać ale 7dpo to nie wiem czy beta by chwyciła. Niemniej powodzenia

reklama
i oczywiście jestem za tym, żeby się badać ale osobiście uważam, że ciąża to loteria 🙈
Można mieć super wyniki i nie móc zajść w ciążę, a są dziewczyny ze złymi i bach ciąża.
Sama mam znajomą, która z pcos i miesiączką raz na pół roku zaszła z jednego seksu z nowo poznanym facetem 🙆🏻‍♀️
Mam taki przypadek w rodzinie.

Implantacja jest najwcześniej 6dpo i na początku wartości bety są malutkie. Przyjmuje się że 8dpo to już coś tam na teście może być widać ale 7dpo to nie wiem czy beta by chwyciła. Niemniej powodzenia
Tez mnie to zdziwiło 😵‍💫 No zobaczymy co to będzie. Napewno to się nie nastawiam, nie robię sobie nadzieji ☺️

Jeśli mogę spytać ile staracie cię o dzidzie? Są u was jakieś konkretne przeszkody?
Od jakiegoś roku 🤔 ale mój był dużo na wyjazdach wiec to takie stronie było jak żadne 🤷‍♀️
Mój dawny polski ginekolog stwierdził u mnie PCOS, ale okazało się ze go nie mam, mam tylko jajniki podobne do PCOS, kiedyś miałam problemy z hormonami i pare operacji za sobą by uratować prawy jajnik.

Teraz od trzech miesięcy bawię się testami owulacyjnymi i dostałam tez przepisane tabletki na postawie ziół by wyregulować miesiączki na trzy miesiące, po zakończeniu paczki zgłoszę się do niego i zobaczymy co powie.

A jak u was?

Od jakiegoś roku 🤔 ale mój był dużo na wyjazdach wiec to takie stronie było jak żadne 🤷‍♀️
Mój dawny polski ginekolog stwierdził u mnie PCOS, ale okazało się ze go nie mam, mam tylko jajniki podobne do PCOS, kiedyś miałam problemy z hormonami i pare operacji za sobą by uratować prawy jajnik.

Teraz od trzech miesięcy bawię się testami owulacyjnymi i dostałam tez przepisane tabletki na postawie ziół by wyregulować miesiączki na trzy miesiące, po zakończeniu paczki zgłoszę się do niego i zobaczymy co powie.

A jak u was?

Starania od ponad roku. Hormony okej, tarczyca też, owulacje swoje, progesteron 7 dpo wysoki, cykle regularne. W styczniu miałam laparo z drożnością. Diagnoza : jajowody drożne, endometrioza 1 stopnia/ niepłodność idiopatyczna.

reklama
Starania od ponad roku. Hormony okej, tarczyca też, owulacje swoje, progesteron 7 dpo wysoki, cykle regularne. W styczniu miałam laparo z drożnością. Diagnoza : jajowody drożne, endometrioza 1 stopnia/ niepłodność idiopatyczna.
Oo 😵‍💫 ale nie ma co sobie głowy zawracać! Zawsze trzeba mieć nadzieje i dobrze się z Partnerem bawić. 🤩🤩🤩
Moja siostra tez miała niepłodność idiopatyczną, a tu proszę mam trzy zdrowe córki 🥰
Moim zdaniem dużo robi psychika 😖
Im bardziej człowiek myśli tym gorzej na tym wychodzi!!

Do góry