reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

Dziewczyny pytanko, czy acard bierze się tez podczas okresu? Jak lekarz mi go przepisał to zapytałam do kiedy mam brac a on stwierdził ze przez caly czas nawet jak już bede w ciąży.. Tyle ze na forum wyczytałam ze przeważnie w okres się go odstawia.. Ja dziś rano w końcu zamówiłam testy a potem pół dnia zastanawiałam sie kiedy zacząć testować aż niespodziewanie (9dni po owu) przyszedł okres 🤦‍♀️ Narazie pomału się rozkręca ale brzuch mnie skręca także można mi wpisać🩸

reklama
Staraczki, jestem po wizycie. Jeżeli chodzi o trombofilie to nie zaleca badań na tym etapie. Tak jak dziewczyny napisałyście, gin powiedziała, że to bardzo wczesna ciąża i poronienie nastąpiło naturalnie najprawdopodobniej przez zły podział komórek. Natomiast nie zabroni mi zrobić diagnostyki na własną rękę to wiadome. A ten temat jeszcze przemyślę. Mam do mojej lekarki zaufanie.
Obrazowo bardzo ładnie to wszystko wygląda. Oczyściłam się prawidłowo. Mamy zielone światło, a wręcz nie zaleca przerwy w staraniach :)
Tak cholernie mi ulżyło.

Dobra wiadomość w tym całym smutnym zdarzeniu ❤️
To zapraszamy do dalszej walki !

Cześć, witam się w 1dc. Kolejnego cyklu... Będę testować dopiero w maju. Nie udzielam się zbytnio na forum (ostatnio pisałam na lutowych kreskach), bo miałam małą przerwę od starań, ale Was czytałam. Przypomnę tylko, że staramy się o pierwsze dziecko. Ja mam 38 lat, partner 41. Zaczynam cykl stymulowany lamettą od jutra i mam pytanie. Od 2 do 6 dnia mam brać Lamettę 2x dziennie po 1 tabletce. Te dwie tabletki połknąć na raz czy w odstępie czasowym? Nie zapytałam lekarza i mam teraz rozkminę🤯 Pomożecie? Jak to było u Was?

Cześć, witam się w 1dc. Kolejnego cyklu... Będę testować dopiero w maju. Nie udzielam się zbytnio na forum (ostatnio pisałam na lutowych kreskach), bo miałam małą przerwę od starań, ale Was czytałam. Przypomnę tylko, że staramy się o pierwsze dziecko. Ja mam 38 lat, partner 41. Zaczynam cykl stymulowany lamettą od jutra i mam pytanie. Od 2 do 6 dnia mam brać Lamettę 2x dziennie po 1 tabletce. Te dwie tabletki połknąć na raz czy w odstępie czasowym? Nie zapytałam lekarza i mam teraz rozkminę🤯 Pomożecie? Jak to było u Was?

Pewnie rano 1 tabletkę i wieczorem 2

Ale dzisiaj miałam stracha, myślałam że padnę trupem 🙈 nagle tak mnie zaczęło boleć podbrzusze, skurcze jak przy najgorszym okresie, mroczki przed oczami, zimno i gorąco naraz. Na szczęście pracuje z domu, więc zaturlałam się do łóżka cierpieć, a po prawie godzinie przeszło i tyle 🙈 Nie wiem o co chodzi.. Peak wyszedł mi we wtorek, więc dzisiaj liczę 5dpo. Od razu człowiek podjarany, że może akurat to była implantacja 🤦‍♀️

Cześć dziewczyny, jestem zapisana na testowanie 23 kwietnia, ale proszę o wypisanie. Nie mam sił, czasu udzielać się na grupie, nie potrafię tak. Przepraszam
Może więcej wyjaśnień - często pracuje w godzinach w których piszecie najwięcej, dalej nie potrafię pisać o pierdołach, ale na pewno będę wpadać na wątek i czytać bo bardzo mocno Wam kibicuje.

Jedna tabletka rano, druga wieczorem. Ja staram się zachować równe odstępy, więc jeśli rano biorę o 7 to wieczorem o 19.

reklama
Do góry