reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

jak Ci się nie chce i chcesz odpocząć, to olej to bez wyrzutów sumienia
#teamolaćto
Odpuściłaś?
Confused Basketball Wives GIF by VH1

reklama
Ja to aktualnie uprawiam jedynie spacery i rowering, ale gdybym robiła coś innego to na pewno nie rezygnowałabym z tego, bo i dlaczego?
Duży wysiłek nie jest wskazany przy IUI czy invitro (przynajmniej tak czytalam). Zauważyłam po sobie, że od kiedy zapisałam się do Gamety to przestałam się forsować i ograniczam się jedynie do truchtu, rowerku i lekkich ćwiczeń 😀

Jaki macie dziewczyny stosunek do sportu w okresie starań? Chodzi mi przede wszystkim o Bieganie, siłownię, rower. Czy oszczedzacie się w okresie owulacji i testowania czy nic się nie zmienia u Was i ćwiczycie jak zazwyczaj?
Mało tego, kilka tygodni przed zajściem zaczęłam dietę. Bardzo restrykcyjną, włączyłam więcej ruchu- szybkie marsze 5-7 km, basen.

Czy to to przyniosło efekt🤷🏻‍♀️?
Nie sądzę, ale pewnie to był jeden z czynników, że po wielu miesiącach się udało.
Ze sportu nie rezygnuje się ani w czasie starań, ani w czasie ciąży.

w życiu, dostosowałam tylko swoje podejście do naszych obecnych szans na zajscie 😅 jadę z koksem, ale tak, by się przy tym niepotrzebne nie spalać, skoro szanse są jakie są w tej chwili ;)
Ufff😉. Rozumiem doskonale, ale już w maju czekam na Twoje ⏸️.

Jestem przykładem, że odpuszczenie jest tyle warte, co konferencje Glapińskiego😅.
angry paul rudd GIF

Jaki macie dziewczyny stosunek do sportu w okresie starań? Chodzi mi przede wszystkim o Bieganie, siłownię, rower. Czy oszczedzacie się w okresie owulacji i testowania czy nic się nie zmienia u Was i ćwiczycie jak zazwyczaj?
ja po owulacja nie nak***wiam już za bardzo z cardio i robię bardziej siłowe, bez skakania. Ale w ciąży nie jestem takze moja opinia mało warta 🙃

reklama
Duży wysiłek nie jest wskazany przy IUI czy invitro (przynajmniej tak czytalam). Zauważyłam po sobie, że od kiedy zapisałam się do Gamety to przestałam się forsować i ograniczam się jedynie do truchtu, rowerku i lekkich ćwiczeń 😀
Podobnie przy pcos zaleca się ostrożność przy wysiłku, bo nadmierny może wzmagać produkcję androgenów.

Do góry