reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

Mnie dzisiaj zaczął , a płodny śluz się pokazał więc wiadomo o co chodzi, pęcherzyk rośnie i daje znać o sobie.
u mnie jakaś głupota się dzieje. Wczoraj był peak a dzisiaj jakby dopiero więcej śluzu w końcu widzę bo wcześniej to aż zaczęłam panikować że w końcu rzeczywiście przedawkowałam suple i coś popsulam 🤡 chyba muszę jeszcze męża wykorzystać

reklama
Skoro boli to znaczy, że rosną pęcherzyki :D To taki dobry ból :D
Seth Meyers No GIF by Late Night with Seth Meyers
@AScarlett

Bo pewnie zależy kto dofinansowuje. Jak samorząd województwa to program obejmuje całe województwo. Jak samorząd gminny to tylko obszar gminny. Zależy z czyjego budżetu idzie kasa. A co do leczenia palaczy czy alkoholików za publiczne pieniądze: no przecież te osoby leżą w publicznych szpitalach. Często korzystają z dofinansowania dla stowarzyszeń, które działają w gminach. Mają z tego dofinansowanie do leków, warsztaty, grupy wsparcia. Pewnie i pobyt w ośrodkach na NFZ jak się takiej osobie uda załapać też jest finansowany z publicznych pieniędzy.
Jako ciekawostkę mogę Ci podać przykład: 100% dochodów jakie gmina uzyska z wydawania zezwoleń na sprzedaż napojów alkoholowych + to co uzyska w trakcie roku z opłat za korzystanie z tych zezwoleń (tj. za sprzedaż alkoholu przez sklepy czy za podawanie alkoholu przez lokale) gmina w budżecie MUSI przeznaczyć na działania związane z profilaktyką antyalkoholową.
Nie może tej kasy wydać na przykład na nowe drogi czy inwestycje. Musi na działania antyalkoholowe.
O! O tych finansach gminny nie wiedziałam. Ciekawe.
Uważasz, że to źle, że palacze czy alkoholicy są leczeni za publiczne pieniądze? Pytam zupełnie serio bez żadnych podtekstów.

Ale nie śmiejcie się ze mnie 😅 albo śmiejcie się, to będzie weselej na wątku 😂😂😂
Ta moja kreska z 8dpo wyglądała podobnie, tylko na zdjęciu jej nie mogłam złapać :p także mam nadzieję że jutro u Ciebie będzie już grubo!
Lipnie. Dwa pęcherzyki 15mm, endo 8,5mm. W piątek następny monitoring.
Faktycznie jak na takie dawki to coś powoli idzie, ale ja w 13dc miałam podobnie bo 16mm a owu 5 dni później. Na podwójnej dawce lametty. Ale dla mnie owu w 18dc to powód do radości :D w porównaniu do 34dc z poprzedniego miesiąca.

u mnie jakaś głupota się dzieje. Wczoraj był peak a dzisiaj jakby dopiero więcej śluzu w końcu widzę bo wcześniej to aż zaczęłam panikować że w końcu rzeczywiście przedawkowałam suple i coś popsulam 🤡 chyba muszę jeszcze męża wykorzystać
I jak się czujesz dzisiaj?

O! O tych finansach gminny nie wiedziałam. Ciekawe.
Uważasz, że to źle, że palacze czy alkoholicy są leczeni za publiczne pieniądze? Pytam zupełnie serio bez żadnych podtekstów.

To ja od razu dodam że dobrze.
Jednakże uważam że leczenie niepłodności i w tym in vitro też powinno być z publicznych pieniędzy. Nie powinno być tak że są choroby których się nie leczy i róbmy to za prywatne pieniądze

To ja od razu dodam że dobrze.
Jednakże uważam że leczenie niepłodności i w tym in vitro też powinno być z publicznych pieniędzy. Nie powinno być tak że są choroby których się nie leczy i róbmy to za prywatne pieniądze
Zgadzam się w pełni co do leczenia!
Tylko uzależnienia to nie do końca choroba, więc dlatego zapytałam o zdanie.

reklama
Do góry