reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

Zgadzam się w pełni co do leczenia!
Tylko uzależnienia to nie do końca choroba, więc dlatego zapytałam o zdanie.
i od razu pomyślałam o mojej teściowej, która jara tyle czerwonych Marlboro ile zdąży w ciągu dnia, myślę, że 2 paczki lekko, jednocześnie od lat odprowadza ogromne podatki do budżetu państwa bo ma kobieta łeb do interesów, więc tez by było słabo hipotetycznie jakby ktoś jej powiedział „sorry ale do państwowego szpitala cię nie kładziemy, mogłaś tyle nie jarać”. To wszystko jest takie skomplikowane 😅

reklama
I jak się czujesz dzisiaj?
dziękuję że pytasz 😘 dalej podziębiona ale już nie biorę Gripex. A zaraz chyba wjedzie Amol i poniższy numer popisowy skoro wczoraj peak 😁
200.gif

u mnie jakaś głupota się dzieje. Wczoraj był peak a dzisiaj jakby dopiero więcej śluzu w końcu widzę bo wcześniej to aż zaczęłam panikować że w końcu rzeczywiście przedawkowałam suple i coś popsulam 🤡 chyba muszę jeszcze męża wykorzystać
Ojej korzystaj korzystaj!!😉ja 2 cykle temu miałam podobnie i miałam potwierdzoną owulacje, także nie martw się , z tym śluzem różnie bywa .
Ale zazwyczaj płodny śluz zaczyna mi się 2 albo 1 dzień przed pikiem ma testach owu, czyli na około 3 dni przed owulacją, a w.samą owulację, już powoli zanika, i jest raczej tylko w środku.

A cykl temu miałam znowu płodny taki mocny powiem brzydko "glut" gdzie ewidentnie już było po wszystkim.🤷‍♀️😊
Oszaleć można niekiedy😅

i od razu pomyślałam o mojej teściowej, która jara tyle czerwonych Marlboro ile zdąży w ciągu dnia, myślę, że 2 paczki lekko, jednocześnie od lat odprowadza ogromne podatki do budżetu państwa bo ma kobieta łeb do interesów, więc tez by było słabo hipotetycznie jakby ktoś jej powiedział „sorry ale do państwowego szpitala cię nie kładziemy, mogłaś tyle nie jarać”. To wszystko jest takie skomplikowane 😅
No nie no... jeśli teściowa zachorowałaby to inna historia. Ale jeśli nagle chciałaby przestać kopcić to czy należy leczyć uzależnienie na koszt państwa czy nie? Raczej myślałam, że ta dyskusja będzie zmierzała w takim kierunku.

To to jeszcze lux.
A co powiecie o gwiazdeczkach które jeżdżą się poprawiać do Turcji, a jak tam lekarze coś spierdolą to te gwiazdeczki naprawiają te błędy w Polsce? I to nie są kwestie związane z tym, że oni do tej Turcji lecieli ratować życie na jakąś hipereksperymentalną terapię nowotworową tylko żeby sobie powiększyć dupę albo cycki

Witam dziewczyny po świątecznej przerwie 😉 Ja w tym cyklu nic nie sprawdzam i nic nie robię za bardzo bo brałam antybiotyk, a od soboty mnie męczy infekcja intymna i przez wyjazd nie mogę sobie z nią dać rady. Więc seksu zero a możliwe że dni płodne były no ale co zrobić. Życie.
Jak w przyszłym tygodniu będę się.dobrze czuć to pójdę na badania i będę robić krzywa cukrowa i insulinową bo prawdopodobnie mam IO i wtedy wejdę na metformine. Tyje ostatnio strasznie. Mam sporą nadwage już chyba a wcale nie jem dużo.
Eh czy któraś z was tak jak ja, całe życie, boryka się z problemami z wagą ? U mnie sinusoida całe życie co schudne, to przytyje.... 😔

reklama
U nas w Wielkopolsce dofinansowanie jest dla wszystkich mieszkańców województwa a nie tylko mieszkańców Poznania. Ale chyba w pozostałych województwach tak nie jest. W wlkp. nie znalazłam informacji o ilości par, które rocznie dostają dofinansowanie. Ale w mieście Krakowie jest ich 360, więc to chyba całkiem spoko ilość.
Co do palaczy i alkoholików to z leczeniem palenia za pieniądze publiczne się nie spotkałam, ale z alkoholikami to już chyba lepiej zamknąć ich na oddziale zamkniętym i spróbować leczyć niż mieliby wałęsać się po ulicach i na nich umiumierać
Ale też ile par mieszka w dużych miastach właśnie jak Kraków gdzie sa dofinansowania. My np mieszkamy niewiele za granicami Krakowa Ale to już jest inna miejscowość i co? I **** nie łapiemy sie. Co z tego, że oboje tam pracujemy.

Do góry