reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

reklama
Jest jakaś prywatna grupa, wiec podejrzewam ze tam są bo nie chcą tutaj być, tak to zrozumiałam.
Byłam tu trochę na staraczkach i nic nie wiem o prywatnej grupie.
No chyba, że o Pączki chodzi🫢.

Albo po prostu nie dostąpiłam tego zaszczytu.
Na szczęście oprócz forum jest też normalne życie w realu.

Ja tylko dziewczyny chciałabym, żebyście żyły w komitywie, bo bądź co bądź każda z Was jest w tej samej sytuacji.
Niezależnie, czy stara się o pierwsze, drugie, czy kolejne dziecko.
Każda z Was (w większości) przechodzi swoją niełatwą drogę.

Bądźcie dla siebie wsparciem.

Z jednej strony tak, a z drugiej nie. Bo miało być znacznie ładniej.

Napisałam już wyżej to nie będę powtarzać. Ale jeszcze gin mi mówiła, że przy moim wysokim AMH (dla przypomnienia 9,5) to nawet nie wiadomo czy w tych pęcherzykach są komórki jajowe. I to było tak jakby mi ktoś młotkiem w łeb walnął.

Daj sobie trochę czasu....
Miałam identyko, mówię kurde taka dawka zwiekszona a efekt podobny. Poszlam kilka dni pozniej i wystrzeliły jak z procy. Moze u Ciebie tez tak będzie? Moja gin mówiła, ze one rosną potem jak grzyby po deszczu.

No i na dobicie ruszyłyśmy temat in vitro. Bo tak naturalnie wyszło, że tylko przy procedurze można ocenić jakość komórek jajowych. Uświadomiła mnie, że jeśli zaraz po stymulacji chcemy myśleć o ivf to trzeba załatwić zaświadczenie od poprzedniego gina o leczeniu, bo ona ma związane ręce. Ma moje najwcześniejsze badania z listopada, a nie może mi zrobić ivf wcześniej niż po roku starań.

A to chodzi na NFZ takie są zasady czy jak to wygląda? Czy prywatnie tez?

Daj sobie trochę czasu....
Miałam identyko, mówię kurde taka dawka zwiekszona a efekt podobny. Poszlam kilka dni pozniej i wystrzeliły jak z procy. Moze u Ciebie tez tak będzie? Moja gin mówiła, ze one rosną potem jak grzyby po deszczu.
Mam nadzieję, że tak będzie :) Zobaczymy w piątek.

reklama
Pisalam Wam wczoraj ze mnie jajnik nawala.
Dzisiaj to mnie dopiero kurna boli...
Jake Johnson Pain GIF by New Girl

Do góry