reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

reklama
Chciałabym żeby moje dziecko miało rodzeństwo, marzy mi się pełen dom. Tak, wcześniej myślałam o jednym i teraz w sumie też będę szczęśliwa z tego co los przyniesie, ale gdybym mogła wybierać to chciałabym dwójkę lub trójkę.
A u Ciebie brak owulacji z czego wynika? Wiem, że jesteś teraz stymulowana, wcześniej z tego co kojarzę zaszłaś w ciąże z clostilbegytem.
Też celujemy w dwójkę, ogólnie zawsze tyle chcieliśmy ale kilka miesięcy po porodzie powiedziałam sobie że nigdy więcej 😅 ale już mi się z powrotem zmieniło.
Ja teraz mam owu (przed pierwszą ciążą nie miałam ale nie wiem dlaczego, ogólnie mam PCOS, niedoczynność tarczycy, prolaktyna też była za wysoka, pewnie wszystko po trochę na to wpłynęło), ciąża tak jak pamiętasz dzięki clo. Po porodzie 3 cykle nie wiem czy owu była, potem wpadliśmy bo założyłam że jak 3 cykle były 30-32 dni to 29dc jest na pewno niepłodny 😅 pierwszy raz w życiu zaryzykowaliśmy żeby się nie zabezpieczać. No i był biochem, więc okazało się że miałam owulację gdzieś w okolicy 30dc. Postanowiliśmy iść za ciosem i w kolejnym cyklu znowu biochem, a owu była jakoś w 36dc. I chciałam coś zmienić, trochę ze złości na tę biochemy, trochę mnie wkurzały długie cykle (drugi biochem poroniłam wg terminu miesiączki w 9tc :o a to po prostu taka późna owu). Jakaś gin też sugerowała stymulację skoro z tych późnych owu dwa biochemy. Ale moja obecna gin się zastanawia czy nie olać stymulacji i próbować naturalnie, skoro teraz coś nie chce pyknąć bo 2 cykle stymulowane się nie udało.

Jest niedaleko mnie taka ulica, gdzie... sukces gwarantowany ;-)
la-plus-grande-allee-de-cigognes-de-france-voire-d-europe-devient-une-attraction-touristique-photos-dna-laurent-rea-1601450755.jpg

1490fc0a-7d1e-4294-a798-7d2cc5e87f43.jpeg
Kocham bociany!!!!!

Też celujemy w dwójkę, ogólnie zawsze tyle chcieliśmy ale kilka miesięcy po porodzie powiedziałam sobie że nigdy więcej 😅 ale już mi się z powrotem zmieniło.
Ja teraz mam owu (przed pierwszą ciążą nie miałam ale nie wiem dlaczego, ogólnie mam PCOS, niedoczynność tarczycy, prolaktyna też była za wysoka, pewnie wszystko po trochę na to wpłynęło), ciąża tak jak pamiętasz dzięki clo. Po porodzie 3 cykle nie wiem czy owu była, potem wpadliśmy bo założyłam że jak 3 cykle były 30-32 dni to 29dc jest na pewno niepłodny 😅 pierwszy raz w życiu zaryzykowaliśmy żeby się nie zabezpieczać. No i był biochem, więc okazało się że miałam owulację gdzieś w okolicy 30dc. Postanowiliśmy iść za ciosem i w kolejnym cyklu znowu biochem, a owu była jakoś w 36dc. I chciałam coś zmienić, trochę ze złości na tę biochemy, trochę mnie wkurzały długie cykle (drugi biochem poroniłam wg terminu miesiączki w 9tc :o a to po prostu taka późna owu). Jakaś gin też sugerowała stymulację skoro z tych późnych owu dwa biochemy. Ale moja obecna gin się zastanawia czy nie olać stymulacji i próbować naturalnie, skoro teraz coś nie chce pyknąć bo 2 cykle stymulowane się nie udało.
A leczysz się u „zwykłej” ginekolog, czy takiej, która zajmuje się niepłodnością?

reklama
Do góry