reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

reklama
Hmm 3dpo a mnie podbrzusze boli okresowo, to jest to słynne musowanie macicy? 🤣
Ja z kolei zawsze chciałam jedno, a teraz- chociaż wiem jak marne są szanse- chciałabym conajmniej dwójkę. I wcale się nie cieszę, że tak mi się zmieniło 😋.
Niedawno się to zmieniło? Jakoś mi świta że niedawno pisałaś tylko o jednym ale mogę coś mieszać :) skąd taka zmiana jeśli masz ochotę odpowiadać?
Ja jeszcze niedawno w ogóle nie myślałam o dzieciach, w sumie nawet mówiłam, że nie chcę 🫢 Jestem najmłodsza z rodzeństwa, w dalszej rodzinie też sami starsi ode mnie więc nie miałam nawet okazji żadnymi dziećmi się opiekować nigdy wcześniej. Ale jak moje koleżanki zaczęły rodzić, w bliskim otoczeniu zaczęły pojawiać się bobasy to przepadłam 😍. Teraz mam takie przemyślenia, że w sumie może nawet za późno zaczęliśmy? I żałuję, że nie podjęliśmy decyzji o staraniach trochę wcześniej 😛 No ale cóż, ten instynkt się obudził dopiero teraz 🤷🏼‍♀️😁
Też tak miałam, ogólnie miałam w pracy mega ciężki projekt, dużo delegacji, praca nieraz po 14-15h i ustaliliśmy z mężem że zabieramy się do starań po zakończeniu projektu. A zeszło nam 14 miesięcy do pierwszej ciąży, potem sobie plulam w brodę że można było wcześniej zacząć. Ale kto mógł wiedzieć że to tyle zajmie.
Bardziej mnie śmieszy, że akurat poniedziałek wielkanocny, chociaż pewnie będę robić "zerówki" już od soboty. Akurat jak teściu u nas będzie 😅

Niedawno się to zmieniło? Jakoś mi świta że niedawno pisałaś tylko o jednym ale mogę coś mieszać :) skąd taka zmiana jeśli masz ochotę odpowiadać?
Chciałabym żeby moje dziecko miało rodzeństwo, marzy mi się pełen dom. Tak, wcześniej myślałam o jednym i teraz w sumie też będę szczęśliwa z tego co los przyniesie, ale gdybym mogła wybierać to chciałabym dwójkę lub trójkę.
A u Ciebie brak owulacji z czego wynika? Wiem, że jesteś teraz stymulowana, wcześniej z tego co kojarzę zaszłaś w ciąże z clostilbegytem.

Ja byłam u niego na wizycie z polecenia koleżanki i hmmmm wyszłam taka ani nie zadowolona ani nie zła.. w sumie nie pomógł mi. Stwierdził,że wyniki mam dobre i on nie wie czemu nam się nie udaje. W sumie wizyta to było dla mnie bezsensowne wydanie 300zl...
Miałaś wyniki immunologii ok? Jak długo się staracie? Wiem, że niektórzy lekarze przy krótkich staraniach i dobrych wynikach po prostu nie szukają dalej, co zresztą jest dość sensowne, moim zdaniem. Jeśli nie ma żadnych nieprawidłowości to nie jest powiedziane, że udaje się w kilka miesięcy.

Poczekam aż 💩 na aucie zostawi bocian.
Jest niedaleko mnie taka ulica, gdzie... sukces gwarantowany ;-)
la-plus-grande-allee-de-cigognes-de-france-voire-d-europe-devient-une-attraction-touristique-photos-dna-laurent-rea-1601450755.jpg

1490fc0a-7d1e-4294-a798-7d2cc5e87f43.jpeg

reklama
Do góry