reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

Ej, ale masz jarzynową i sernik, a ja mam posprzątane piętro domu (na cholerę mi piętro skoro goście będą na parterze) i zrobione zakupy. Kurde, nie zdążę!
Robiła któraś z Was kiedyś kaczkę? Co mnie podkusiło z tą kaczką to nie wiem. Dajcie jakiś przepis!
Ja robiłam z Ania gotuje i wyszła spoko. Z kaczka ważne jest żeby ją polewać bo wyjdzie sucha 😉
Dasz rade!

reklama
Ja robiłam z Ania gotuje i wyszła spoko. Z kaczka ważne jest żeby ją polewać bo wyjdzie sucha 😉
Dasz rade!
Ja gotować lubię. Piec też. W gotowaniu mięs czuję się dobrze, ale aż wstyd się przyznać - kaczki nigdy nie robiłam. Jak polecasz to zrobię wg aniagotuje :) Jak nie wyjdzie to będzie kogo obwiniać 🤣

Ja gotować lubię. Piec też. W gotowaniu mięs czuję się dobrze, ale aż wstyd się przyznać - kaczki nigdy nie robiłam. Jak polecasz to zrobię wg aniagotuje :) Jak nie wyjdzie to będzie kogo obwiniać 🤣
Natrzyj ja sobie przyprawami wczesniej i tak naprawdę nie musisz wiele robić. Do piekarnika i polewać żeby się nie wysuszyła. I kontrolować miękkość. Na koniec zeby się zarumieniła dawałam wyzsza temperaturę i zmieniałam na grillowanie od góry. My akutat jakąś tam faszerowana jabłkami nie lubimy, ale jako dodatek do upieczonej lubimy dżem żurawinowy 🙂 do tego ziemniaki, surówka i masz zajebisty obiad

Natrzyj ja sobie przyprawami wczesniej i tak naprawdę nie musisz wiele robić. Do piekarnika i polewać żeby się nie wysuszyła. I kontrolować miękkość. Na koniec zeby się zarumieniła dawałam wyzsza temperaturę i zmieniałam na grillowanie od góry. My akutat jakąś tam faszerowana jabłkami nie lubimy, ale jako dodatek do upieczonej lubimy dżem żurawinowy 🙂 do tego ziemniaki, surówka i masz zajebisty obiad
Jak długo mniej więcej siedziała w piekarniku?

9 tydzień
Ogólnie na początku miałam mega mdłości, zmęczenie i mogłam spać na stojąco. Poza tym nie odczułam nic szczególnego że coś dzieje się nie tak, bo później już czułam się fajnie.
W majówkę ubiegłego roku przeszłam przeziębienie, to była moja pierwsza ciąża w życiu wiec nie wiedziałam co z czym. Poszło mi tak cholernie na zatoki i straszliwy ból głowy. Poratowałam sie raz paracetamolem a tak to starałam sie naprawdę zwalczyć to w naturalny sposób. Przeszło no i czulam sie spoko.
Tydzień później miałam wizytę i nie zapomnę jej do końca życia jak lekarz nagle zamilknął i po chwili powiedział ze nie ma dobrych wiadomości, ze zarodki obumarły tydzień temu. Nie pamiętałam nic z tej wizyty, jak wróciłam do domu to musiałam zadzwonić raz jeszcze dopytać o wszystko co mi powiedzieli.
Na drugi dzień szpital, tabletki, zabieg później po dwóch tygodniach okazało sie ze macica niedokładnie oczyszczona i ponownie zabieg. Gwoździem dla mnie było to, ze odbyło sie to w dzień matki.
Ogólnie mam wrazenie ze jeszcze się z tego zbieram. Odbiło się to na mnie fatalnie, długo wyczekiwana ciąża bo 14 latach związku i 5 latach w małżeństwie. Straciliśmy takie szczęście i teraz cisza jak makiem zasiał….
Nic a nic.

Bardzo mi przykro, ze Cię to spotkało. Tulę mocno i życzę dużo siły. Los w końcu uśmiechnie się do nas wszystkich ❤️

My jeszcze kupiliśmy kserokopiarkę. I zgadnij kiedy mój chłop ją przywiózł do domu? Tak, zgadłaś, dzisiaj :D

nic nie mow, moj wrocil dzis i mowi
"Kochanie ty nic w garach nie rob, coś zamowimy, pojedziemy jutro na basen, saune i jaccuzi zregenerować się" a ja na to:
"Tiaaaa dla 8 osob bede zamawiać i w syfie siedzieć w święta" Jak nie kochać ? 😂🤣😂🤣

reklama
Do góry