reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

zrób tak, żebyś po prostu dobrze się czuła. Ale wiem, że "A jeśli się teraz uda" utrudnia podjęcie decyzji :)

Za każdym razem jest myśl „a może tym razem się uda” i tak mija miesiąc za miesiącem..
Powoli robimy kroczki w stronę ivf, idziemy na razie w tym kierunku.

reklama
Przypomniało mi się jak kilka lat temu moja znajoma, która starała się o ciążę, po kolejnym nieudanym transferze powiedziała- „co z tego, że szanse są prawie żadne, próbujemy dalej, dopóki starczy nam sił i pieniędzy”. Z jednej strony smutne, a z drugiej wiem, że próbowałaby do oporu gdyby nie to, że mąż zginął w wypadku.
Boże jakie to przykre :( ZNam podobną historię z tym, że chłopak był chory i chcieli zdarzyć zanim umrze. Niestety nie zdąrzyl, teraz dziewczyna jest szczęśliwa i zakochana ale to co przeżyła zawsze pozostawia ślad w sercu...

Mam wrażenie, że większość staraczek łączy jedna cecha- nadzieja, która czasami totalnie nie współgra z faktami. Nie mam tu na myśli żadnych konkretnych przypadków, ale wydaje mi się, że to jest w tym całym naszym staraczkowym padole piękne, że nawet jak los gra z nami w trzona po raz tysięczny, to i tak się podnosimy i idziemy dalej 🙂.
To taka nadzieja, która co miesiąc umiera, aby odrodzić się na nowo 🍀

Boże jakie to przykre :( ZNam podobną historię z tym, że chłopak był chory i chcieli zdarzyć zanim umrze. Niestety nie zdąrzyl, teraz dziewczyna jest szczęśliwa i zakochana ale to co przeżyła zawsze pozostawia ślad w sercu...
Życie … cudownie, że udało się jej spotkać osobę, którą pokochała.

reklama
Do góry