reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

Ja się witam z porannym dylematem, czy iść dziś wydać hajs na usg czy nie, bo już drugi raz na medicover się nie wbiję w tak krótkim odstępie czasu ;D miałam w tym miesiącu zluzować picze. Temp poszła do góry, więc prawdopodobnie owu już była, więc nie wiem po jakiego H miałabym iść wydać 250 zł! POWSTRZYMAJCIE MNIE! i każcie mi ten hajs wydać na coś fajnego dla siebie/nas!!!
Ehhh nasze dylematy. Za 250 zł bym chyba już nie poszła i cierpliwie poczekała do testowania. A jeśli uda się z pakietu to bym poszła bez zastanawiania 😀

reklama
to ja bym sobie chyba kupiła coś ładnego za ten hajs 😅 sama kocham usg i nachetniej chodziłabym codziennie, ale jakbym miała wydać pieniądze, to bym się dwa razy zastanowiła - tu jest pytanie, co byś się z tego usg miała dowiedzieć. Dowiesz się, że była owu i z którego jajnika - pytanie na ile Ci to jest faktycznie potrzebne. Według temp była owu, trochę dziwne, że by miała być w poniedziałek, skoro był pęcherzyk 17mm wtedy, no ale z usg się nie dowiesz kiedy dokładnie była. Więc jeżeli czujesz potrzebę, to medicover i bolący jajnik, ale hajsu bym nie płaciła za wiedzę, w którym jajniku jest ciałko żółte (chyba, że jest to ważne dla celów diagnostycznych)

to ja bym sobie chyba kupiła coś ładnego za ten hajs 😅 sama kocham usg i nachetniej chodziłabym codziennie, ale jakbym miała wydać pieniądze, to bym się dwa razy zastanowiła - tu jest pytanie, co byś się z tego usg miała dowiedzieć. Dowiesz się, że była owu i z którego jajnika - pytanie na ile Ci to jest faktycznie potrzebne. Według temp była owu, trochę dziwne, że by miała być w poniedziałek, skoro był pęcherzyk 17mm wtedy, no ale z usg się nie dowiesz kiedy dokładnie była. Więc jeżeli czujesz potrzebę, to medicover i bolący jajnik, ale hajsu bym nie płaciła za wiedzę, w którym jajniku jest ciałko żółte (chyba, że jest to ważne dla celów diagnostycznych)
Odkąd mierze temp i chodzę na monitoringi owu mi wychodzi w drugi dzień skoku, więc wczoraj była owu i rozmiar pęcherzyka wtedy by się zgadzał

Hej, mam pytanie do dziewczyn, które mają za sobą krzywą cukrową i insulinową. W apce luxmed mi pokazuje, że to badania, które trzeba wykonać przed godziną 10, mi się udało termin najwcześniejszy złapać na 8.45, wiec wiadomo, że obciążenie po 2 godzinach będzie jednak bliżej 11. Myślicie, że zrobią mi mimo wszystko czy będą kazali przyjść innego dnia ?
Może głupie pytanie ale pierwszy raz będę miała robione badanie z obciążeniem i ogolnie to jestem nim przerażona 😂

Odkąd mierze temp i chodzę na monitoringi owu mi wychodzi w drugi dzień skoku, więc wczoraj była owu i rozmiar pęcherzyka wtedy by się zgadzał
a widzisz, ciekawe ;) to w takiej sytuacji bym szła na medicover i zobaczyła czy jest już ciałko żółte :) bo Ty z endo nie masz problemów?

a widzisz, ciekawe ;) to w takiej sytuacji bym szła na medicover i zobaczyła czy jest już ciałko żółte :) bo Ty z endo nie masz problemów?
w poniedziałek miałam 10 mm i zawsze mówią "piękna macica" "piękne jajniki" ;D

Kliknęłam medicover na 12:15, mam 15 min od pracy, a że dziś się nic nie dzieje to idę na "lunch" ;p

Załączniki

• 20230406_095315.jpg
    20230406_095315.jpg
    664,4 KB · Wyświetleń: 62
reklama
Do góry