reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

Ja się witam z porannym dylematem, czy iść dziś wydać hajs na usg czy nie, bo już drugi raz na medicover się nie wbiję w tak krótkim odstępie czasu ;D miałam w tym miesiącu zluzować picze. Temp poszła do góry, więc prawdopodobnie owu już była, więc nie wiem po jakiego H miałabym iść wydać 250 zł! POWSTRZYMAJCIE MNIE! i każcie mi ten hajs wydać na coś fajnego dla siebie/nas!!!
Ehhh nasze dylematy. Za 250 zł bym chyba już nie poszła i cierpliwie poczekała do testowania. A jeśli uda się z pakietu to bym poszła bez zastanawiania 😀

reklama
to ja bym sobie chyba kupiła coś ładnego za ten hajs 😅 sama kocham usg i nachetniej chodziłabym codziennie, ale jakbym miała wydać pieniądze, to bym się dwa razy zastanowiła - tu jest pytanie, co byś się z tego usg miała dowiedzieć. Dowiesz się, że była owu i z którego jajnika - pytanie na ile Ci to jest faktycznie potrzebne. Według temp była owu, trochę dziwne, że by miała być w poniedziałek, skoro był pęcherzyk 17mm wtedy, no ale z usg się nie dowiesz kiedy dokładnie była. Więc jeżeli czujesz potrzebę, to medicover i bolący jajnik, ale hajsu bym nie płaciła za wiedzę, w którym jajniku jest ciałko żółte (chyba, że jest to ważne dla celów diagnostycznych)

to ja bym sobie chyba kupiła coś ładnego za ten hajs 😅 sama kocham usg i nachetniej chodziłabym codziennie, ale jakbym miała wydać pieniądze, to bym się dwa razy zastanowiła - tu jest pytanie, co byś się z tego usg miała dowiedzieć. Dowiesz się, że była owu i z którego jajnika - pytanie na ile Ci to jest faktycznie potrzebne. Według temp była owu, trochę dziwne, że by miała być w poniedziałek, skoro był pęcherzyk 17mm wtedy, no ale z usg się nie dowiesz kiedy dokładnie była. Więc jeżeli czujesz potrzebę, to medicover i bolący jajnik, ale hajsu bym nie płaciła za wiedzę, w którym jajniku jest ciałko żółte (chyba, że jest to ważne dla celów diagnostycznych)
Odkąd mierze temp i chodzę na monitoringi owu mi wychodzi w drugi dzień skoku, więc wczoraj była owu i rozmiar pęcherzyka wtedy by się zgadzał

Hej, mam pytanie do dziewczyn, które mają za sobą krzywą cukrową i insulinową. W apce luxmed mi pokazuje, że to badania, które trzeba wykonać przed godziną 10, mi się udało termin najwcześniejszy złapać na 8.45, wiec wiadomo, że obciążenie po 2 godzinach będzie jednak bliżej 11. Myślicie, że zrobią mi mimo wszystko czy będą kazali przyjść innego dnia ?
Może głupie pytanie ale pierwszy raz będę miała robione badanie z obciążeniem i ogolnie to jestem nim przerażona 😂

Odkąd mierze temp i chodzę na monitoringi owu mi wychodzi w drugi dzień skoku, więc wczoraj była owu i rozmiar pęcherzyka wtedy by się zgadzał
a widzisz, ciekawe ;) to w takiej sytuacji bym szła na medicover i zobaczyła czy jest już ciałko żółte :) bo Ty z endo nie masz problemów?

a widzisz, ciekawe ;) to w takiej sytuacji bym szła na medicover i zobaczyła czy jest już ciałko żółte :) bo Ty z endo nie masz problemów?
w poniedziałek miałam 10 mm i zawsze mówią "piękna macica" "piękne jajniki" ;D

Kliknęłam medicover na 12:15, mam 15 min od pracy, a że dziś się nic nie dzieje to idę na "lunch" ;p

Załączniki

• 20230406_095315.jpg
    20230406_095315.jpg
    664,4 KB · Wyświetleń: 61
reklama
Do góry