reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

reklama
Zauważyłam, ze lekarze często się gubią jak nie ma takich "książkowych" przypadków. Też pamiętam (chyba z stycznia jak dołączyłam do Was) ciążę z cyklu, w których lekarz wykluczył owu ;D
Tylko wiesz, ja nie byłam u jakiegoś gina pierwszego z rzędu, lekarz w Bocianie …

Hej, mam pytanie do dziewczyn, które mają za sobą krzywą cukrową i insulinową. W apce luxmed mi pokazuje, że to badania, które trzeba wykonać przed godziną 10, mi się udało termin najwcześniejszy złapać na 8.45, wiec wiadomo, że obciążenie po 2 godzinach będzie jednak bliżej 11. Myślicie, że zrobią mi mimo wszystko czy będą kazali przyjść innego dnia ?
Może głupie pytanie ale pierwszy raz będę miała robione badanie z obciążeniem i ogolnie to jestem nim przerażona 😂
Wszystko zależy od tego do której godziny jest czynny punkt pobrań. Jeżeli zdążysz z 3. pobraniem przed zamknięciem to Ci zrobią

mam kluczowe pytanie: czy był regularny seks? 😁
Akurat nie. Oczywiście pławiąc się w dziecinnej nadziei- spojrzałam w zapiski (tak, znowu się w nie bawię), był 26 i 29 (w miarę pasujące daty). Nie miałam ochoty, nie miałam śluzu, byłam przekonana, że już stracony cykl, więc no właśnie 😋.

Akurat nie. Oczywiście pławiąc się w dziecinnej nadziei- spojrzałam w zapiski (tak, znowu się w nie bawię), był 26 i 29 (w miarę pasujące daty). Nie miałam ochoty, nie miałam śluzu, byłam przekonana, że już stracony cykl, więc no właśnie 😋.
no to ten 29 obiecujący ;D chyba coś będzie trzeba potestować za parę dni ;p

Hej, mam pytanie do dziewczyn, które mają za sobą krzywą cukrową i insulinową. W apce luxmed mi pokazuje, że to badania, które trzeba wykonać przed godziną 10, mi się udało termin najwcześniejszy złapać na 8.45, wiec wiadomo, że obciążenie po 2 godzinach będzie jednak bliżej 11. Myślicie, że zrobią mi mimo wszystko czy będą kazali przyjść innego dnia ?
Może głupie pytanie ale pierwszy raz będę miała robione badanie z obciążeniem i ogolnie to jestem nim przerażona 😂

U mnie zawsze jest jest napisane ze do 8.30 chyba ale to vitalabo. I nie trzeba sie zapisywać tylko przyjsc i czekać 😀

Stwierdziłam, że w tym cyklu odpuszczam monitoring i mierzenie temperatury. Będę się sugerować jedynie śluzem, który nigdy mnie nie zawiódł ;) i zaczyna być widoczny około 4-5 dni przed owulacją (monitoringi z 2 poprzednich cykli to potwierdzają). Od pojawienia się śluzu będę robić owulaki. Na razie susza, w okolicach weekendu coś powinno zacząć się dziać. Miłego dnia dziewczyny :)

reklama
no to ten 29 obiecujący ;D chyba coś będzie trzeba potestować za parę dni ;p
Wiesz, mnie cieszy to, że ten prog nie taki spizgany jak ostatnio. Tylko w świetle tego zastanawiam się, czy jednak nie spróbować z jeden, dwa cykle bez stymulacji. Gdybym miała większą rezerwę- w ogóle bym się nad tym nie zastanawiała, ale w tej sytuacji…

Do góry