reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

reklama
Aromka czy Lamete brałaś?
I czemu się tak zgodziła bo zgodziła?

Ja nigdy nie bralam Aromka.
Bralam Lamette. Bo po 1 tabletce mi rosły tylko zatrzymywały się jakos skubane i kto wie moze roslyby wolniej ale od 16 dc byl duphaston. Mialam ostatni cykl przed Kliniką (poszlam właśnie dlatego, ze sie gdzies zatrzymywały mimo wtymulacji lamettą) i sama zaproponowałam ze moze większa dawka, powiedziała ok ale trzeba wtedy szybciej skontrolować jak to wygląda bo mogłaby byc hiperstymulacja.

Ja nigdy nie bralam Aromka.
Bralam Lamette. Bo po 1 tabletce mi rosły tylko zatrzymywały się jakos skubane i kto wie moze roslyby wolniej ale od 16 dc byl duphaston. Mialam ostatni cykl przed Kliniką (poszlam właśnie dlatego, ze sie gdzies zatrzymywały mimo wtymulacji lamettą) i sama zaproponowałam ze moze większa dawka, powiedziała ok ale trzeba wtedy szybciej skontrolować jak to wygląda bo mogłaby byc hiperstymulacja.
16 dc cyklu duphaston to dość szybko, pewnie musiałaś potwierdzać owu.
A teraz jesteś pod opieką kliniki?

To w huj dużo!
A ile miałaś pęcherzyków?
Wcześniej brałam dwie tabletki to były max 3 pęcherzyki, ale chyba organizm zaczął się przyzwyczajać do letrozolu bo z każdym cyklem pęcherzyki wolniej rosły, więc teraz mam zwiększoną dawkę. Biorę pierwszy cykl (ogólnie teraz 4 cykl stymulacji) 2 tabletki od 2 do 5 dc i 4 tabletki od 6 do 9dc. Po monitoringu dam Ci znać ile urosło pęcherzyków na tej giga dawce.

reklama
16 dc cyklu duphaston to dość szybko, pewnie musiałaś potwierdzać owu.
A teraz jesteś pod opieką kliniki?

Tak musiałam potwierdzić owu, ktore mialam 2 razy z 6. Bo jak do 12 dnia czy jakos tak albo max 16 nie urósł taki jaki chciała (byly 15 /16) to bralam duphaston
Tak zaczynam 2 cykl z kliniką. I juz miałam z tego pierwszego cyklu owulacje 🙂

Do góry