reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

Wizyta trwala 40 min, ogólnie on mówi, ze te ASA same to ****, ze trzeba wiecej badań zeby zobaczyc jak caly uklad immuno dziala. Wiec mam liste badań do zrobienia. Jestem strasznie zmęczona i skolowana.
Zobacz załącznik 1513639
bardzo mi się przykro, że jesteś skołowana pomimo wizyty u lekarza. Powinno to inaczej wyglądać 😔 prześpij się i pomyśl nad tym jutro, żeby się nie męczyć już dziś. Tulę ❤️

reklama
Nie mialam toxo ani różyczki... dopiero planowałam.
Wrażenia dobre, jest to bardzo kompetentny lekarz z dużą wiedza. Ale szczerze mówiąc poczulam taki bezsens tych wszystkich badań, ze do niczego to nie prowadzi, że aż sie rozplakalam w samochodzie.
Czyli te badania to są takie zupełnie ogólne, tak? W sensie on nie ma żadnego pomysłu, w którym kierunku prowadzić diagnostykę?
Przykro mi, że droga diagnostyki jest dla Ciebie taka trudna... Trzymaj się! Jesteś dzielna, dasz radę! Jesteśmy z Tobą! 💚

Czyli te badania to są takie zupełnie ogólne, tak? W sensie on nie ma żadnego pomysłu, w którym kierunku prowadzić diagnostykę?
Przykro mi, że droga diagnostyki jest dla Ciebie taka trudna... Trzymaj się! Jesteś dzielna, dasz radę! Jesteśmy z Tobą! 💚
Znaczy no jakby nie ma pomyslu, bo ja jestem ogolnie zdrowa. Wiec trzeba zrobić te badania,zeby zobaczyć czy cos tam wyjdzie.

W sensie może bardziej przebodzcowana... tego wszystkiego jest tak duzo,a ja nawet nie wiem czy w dobra strone ide.
doskonale Cię rozumiem. Również dostałam taką listę, która mnie przytłoczyła, a jeszcze bardziej jak okazało się, że wyniki wszystkie były w normie. Stracony czas, pieniądze, nerwy, stres a wróciłam do punktu wyjścia. Ale skąd mogłam wiedzieć...

Mam! Ale i tak nic z nich nie wynika 🤣

Załączniki

• IMG_2457.jpeg
    IMG_2457.jpeg
    38,6 KB · Wyświetleń: 110
  • IMG_2456.jpeg
    IMG_2456.jpeg
    41,7 KB · Wyświetleń: 109
  • IMG_2458.jpeg
    IMG_2458.jpeg
    61,6 KB · Wyświetleń: 108
doskonale Cię rozumiem. Również dostałam taką listę, która mnie przytłoczyła, a jeszcze bardziej jak okazało się, że wyniki wszystkie były w normie. Stracony czas, pieniądze, nerwy, stres a wróciłam do punktu wyjścia. Ale skąd mogłam wiedzieć...
No wlasnie. W tym momencie mam ochote rzucic w pizdu to. Ale juz nieraz tak chcialam, a wracalam ze spuszczona glowa do tego bagna...

Znaczy no jakby nie ma pomyslu, bo ja jestem ogolnie zdrowa. Wiec trzeba zrobić te badania,zeby zobaczyć czy cos tam wyjdzie.
Warto zrobić, choćby te dotyczące układu krzepnięcia np. Ja też jestem ogólnie zdrowa a np. mam mutację Leiden czynnika V (czyli właśnie trombofilię). Wpływ na ciążę ma ogromny a nie jest to badanie, które się wykonuje w takiej ogólnej diagnostyce i rzecz, która wyjdzie przy jakiś okresowych badaniach.
Ja byłam w takiej sytuacji, że musiałam zrobić sobie pełną diagnostykę przed 18 rokiem życia, ale uważam, że warto żeby uniknąć później niespodzianek.

Warto zrobić, choćby te dotyczące układu krzepnięcia np. Ja też jestem ogólnie zdrowa a np. mam mutację Leiden czynnika V (czyli właśnie trombofilię). Wpływ na ciążę ma ogromny a nie jest to badanie, które się wykonuje w takiej ogólnej diagnostyce i rzecz, która wyjdzie przy jakiś okresowych badaniach.
Ja byłam w takiej sytuacji, że musiałam zrobić sobie pełną diagnostykę przed 18 rokiem życia, ale uważam, że warto żeby uniknąć później niespodzianek.
Tak, zrobie te badania, ogolnie zadne z tych badan nie jest mi obce. Nie ma co,trzeba robic... ale narazie sobie poplacze chwile i sie napije browara

reklama
Do góry