reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

Wcześniej brałam dwie tabletki to były max 3 pęcherzyki, ale chyba organizm zaczął się przyzwyczajać do letrozolu bo z każdym cyklem pęcherzyki wolniej rosły, więc teraz mam zwiększoną dawkę. Biorę pierwszy cykl (ogólnie teraz 4 cykl stymulacji) 2 tabletki od 2 do 5 dc i 4 tabletki od 6 do 9dc. Po monitoringu dam Ci znać ile urosło pęcherzyków na tej giga dawce.

Bo tak jest, ze się przyzwyczaja ja mialam chyba 2 razy clostilbegyt i z 1 razu owulacja potem juz nie. Jak zaczęłam lamette to tez bylo bum i owulacja a potem juz gorzej...

reklama
Wizyta trwala 40 min, ogólnie on mówi, ze te ASA same to ****, ze trzeba wiecej badań zeby zobaczyc jak caly uklad immuno dziala. Wiec mam liste badań do zrobienia. Jestem strasznie zmęczona i skolowana.
20230405_194456.jpg

Ja nigdy nie bralam Aromka.
Bralam Lamette. Bo po 1 tabletce mi rosły tylko zatrzymywały się jakos skubane i kto wie moze roslyby wolniej ale od 16 dc byl duphaston. Mialam ostatni cykl przed Kliniką (poszlam właśnie dlatego, ze sie gdzies zatrzymywały mimo wtymulacji lamettą) i sama zaproponowałam ze moze większa dawka, powiedziała ok ale trzeba wtedy szybciej skontrolować jak to wygląda bo mogłaby byc hiperstymulacja.
mój lekarz mówi, że Aromek i Lametta to to samo. Ale nigdy nie sprawdzalam składu 😏

Wizyta trwala 40 min, ogólnie on mówi, ze te ASA same to ****, ze trzeba wiecej badań zeby zobaczyc jak caly uklad immuno dziala. Wiec mam liste badań do zrobienia. Jestem strasznie zmęczona i skolowana.
Zobacz załącznik 1513639
Osz kurde, ale tych badań dużo. Czy wszystkie musisz robić na nowo? Bo część chyba powinnaś już mieć tj. toksoplazmowa, różyczka, homocysteina. A te ANA musisz powtórzyć?
Ogólnie jak wrażenia z wizyty?

Zobacz załącznik 1513639
a cokolwiek z tej wizyty dobrego wyniosłaś oprócz całej listy badań? A wspominałaś o plamieniach, czy immunolog coś a więcej powiedział na ten temat?

reklama
Osz kurde, ale tych badań dużo. Czy wszystkie musisz robić na nowo? Bo część chyba powinnaś już mieć tj. toksoplazmowa, różyczka, homocysteina. A te ANA musisz powtórzyć?
Ogólnie jak wrażenia z wizyty?
Nie mialam toxo ani różyczki... dopiero planowałam.
Wrażenia dobre, jest to bardzo kompetentny lekarz z dużą wiedza. Ale szczerze mówiąc poczulam taki bezsens tych wszystkich badań, ze do niczego to nie prowadzi, że aż sie rozplakalam w samochodzie.

Do góry