reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

Wcześniej brałam dwie tabletki to były max 3 pęcherzyki, ale chyba organizm zaczął się przyzwyczajać do letrozolu bo z każdym cyklem pęcherzyki wolniej rosły, więc teraz mam zwiększoną dawkę. Biorę pierwszy cykl (ogólnie teraz 4 cykl stymulacji) 2 tabletki od 2 do 5 dc i 4 tabletki od 6 do 9dc. Po monitoringu dam Ci znać ile urosło pęcherzyków na tej giga dawce.

Bo tak jest, ze się przyzwyczaja ja mialam chyba 2 razy clostilbegyt i z 1 razu owulacja potem juz nie. Jak zaczęłam lamette to tez bylo bum i owulacja a potem juz gorzej...

reklama
Wizyta trwala 40 min, ogólnie on mówi, ze te ASA same to ****, ze trzeba wiecej badań zeby zobaczyc jak caly uklad immuno dziala. Wiec mam liste badań do zrobienia. Jestem strasznie zmęczona i skolowana.
20230405_194456.jpg

Ja nigdy nie bralam Aromka.
Bralam Lamette. Bo po 1 tabletce mi rosły tylko zatrzymywały się jakos skubane i kto wie moze roslyby wolniej ale od 16 dc byl duphaston. Mialam ostatni cykl przed Kliniką (poszlam właśnie dlatego, ze sie gdzies zatrzymywały mimo wtymulacji lamettą) i sama zaproponowałam ze moze większa dawka, powiedziała ok ale trzeba wtedy szybciej skontrolować jak to wygląda bo mogłaby byc hiperstymulacja.
mój lekarz mówi, że Aromek i Lametta to to samo. Ale nigdy nie sprawdzalam składu 😏

Wizyta trwala 40 min, ogólnie on mówi, ze te ASA same to ****, ze trzeba wiecej badań zeby zobaczyc jak caly uklad immuno dziala. Wiec mam liste badań do zrobienia. Jestem strasznie zmęczona i skolowana.
Zobacz załącznik 1513639
Osz kurde, ale tych badań dużo. Czy wszystkie musisz robić na nowo? Bo część chyba powinnaś już mieć tj. toksoplazmowa, różyczka, homocysteina. A te ANA musisz powtórzyć?
Ogólnie jak wrażenia z wizyty?

Zobacz załącznik 1513639
a cokolwiek z tej wizyty dobrego wyniosłaś oprócz całej listy badań? A wspominałaś o plamieniach, czy immunolog coś a więcej powiedział na ten temat?

reklama
Osz kurde, ale tych badań dużo. Czy wszystkie musisz robić na nowo? Bo część chyba powinnaś już mieć tj. toksoplazmowa, różyczka, homocysteina. A te ANA musisz powtórzyć?
Ogólnie jak wrażenia z wizyty?
Nie mialam toxo ani różyczki... dopiero planowałam.
Wrażenia dobre, jest to bardzo kompetentny lekarz z dużą wiedza. Ale szczerze mówiąc poczulam taki bezsens tych wszystkich badań, ze do niczego to nie prowadzi, że aż sie rozplakalam w samochodzie.

Do góry