reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

pewnie, olej rozkminianie, odpoczywaj psychicznie od temperatury, liczenia, oddech Wam się przyda :)
Dziękuje :) oczywiście chwile po seksie mi się włączyło „a może jednak to te dni” :D wiadomo, ze nie da rady w ogóle nie myśleć i się nie nastawiać, ale staram się po prostu skupić się na radości z bycia razem

A jak Wasze humory przed zbliżającymi się świetami?? Macie jakieś sposoby, by nie nakręcać się bardziej w święta?

reklama
@AScarlett a jak wczorajsza wizyta u lekarza? Chyba, że pisałaś i przegapiłam, to przepraszam
Bylam, nie pisalam ;) także nic nie przegapiłaś.

W tym cyklu nke polecaja inseminacji, zelreszta sama niee chce, bo mi nie pasuje ze swietami, zeby dac organizmowi odpoczac od stymulacji. Naturalnie mozemy sie starac, nie ma przeszkod. Kolejne podejscie do inseminacji, jeśli będę na siłach od następnego cyklu.
Czy podejdę w następnym cyklu mam zdecydować na spokojnie, tak żeby psychicznie było mi z tym dobrze. W ogole lekarz mówił o biochemie jako o stracie, co mnie ujęło. Ze nie zlekceważył tego, że to przecież tylko biochem itp. Równocześnie na ten moment to jest statystyka - dodatkowych badań nie zlecił, ale jeśli się powtórzy 2 raz, wtedy będziemy myśleć.

I oczywiście musze powtórzyć niektóre badania z krwi i wymazy różnorakie, wymazy będę musiała wymusić w luxmedzie. Wiec sie nastawiam na ściemnianie. Chociaż może moja gin mi wypisze na teleporadzie po prostu.

Czy podejdę w kolejnym cyklu? Zdecydowałam że tak, ale jak zawsze jest ALE. Jeśli ten cykl mi się nie wydłuży owu mi wypada w środku majowego weekendu. Jeszcze pal licho czy jest czynne - my mamy plan wyjazdowy, więc nas nie będzie... dal mi proga, jeśli zdecyduje że chce mogę tabletkami wydłużyć 2 fazę tego cyklu i opóźnić owu na tydzień po majówce. Tylko nie wiem czy chce w siebie pakować hormony w tym cyklu.

Dziękuje :) oczywiście chwile po seksie mi się włączyło „a może jednak to te dni” :D wiadomo, ze nie da rady w ogóle nie myśleć i się nie nastawiać, ale staram się po prostu skupić się na radości z bycia razem

A jak Wasze humory przed zbliżającymi się świetami?? Macie jakieś sposoby, by nie nakręcać się bardziej w święta?
ja właśnie próbuje jakoś o nich nie myśleć, bo w ubiegłym roku powiedzieliśmy o ciąży całej rodzinie w święta☹️ a w maju się zakończyła. Teraz dostaliśmy zaproszenie do rodziny na obiad ale się waham, mam złe wspomnienia…
Pomijając już fakt ze w tym roku chyba jakiś czysty przypadek bo testuje w święta i po cichu chciałabym żeby były dla mnie tak samo dobre ale z lepszym zakończeniem😔

Do mnie zawitał dzisiaj okres 😒, z racji tego zatestuję później niż jestem wpisana. @olka11135 ], proszę bardzo o przepisanie na 29 kwietnia, w tym miesiącu planuje w terminie okresu, nie wcześniej.

ja właśnie próbuje jakoś o nich nie myśleć, bo w ubiegłym roku powiedzieliśmy o ciąży całej rodzinie w święta☹️ a w maju się zakończyła. Teraz dostaliśmy zaproszenie do rodziny na obiad ale się waham, mam złe wspomnienia…
Pomijając już fakt ze w tym roku chyba jakiś czysty przypadek bo testuje w święta i po cichu chciałabym żeby były dla mnie tak samo dobre ale z lepszym zakończeniem😔
Rozumiem. Ale myślę że nie ma co chować głowy w piach :) byłam w podobnej sytuacji ale jeszcze nie glaszalam tylko najbliższym. Ja miałam prezent noworoczny..a dziś test liczę że to nie prima aprilis :D więc też na swieta jak zrobię bete mogę mieć prezent ! Też bądź tak dobrej myśli !! Trzymam kciuki

w ogóle się nie nakręcam bardziej, widzimy się z rodziną i tyle :) ale ja w ogóle nie jestem religijna, to może dlatego

Bylam, nie pisalam ;) także nic nie przegapiłaś.

W tym cyklu nke polecaja inseminacji, zelreszta sama niee chce, bo mi nie pasuje ze swietami, zeby dac organizmowi odpoczac od stymulacji. Naturalnie mozemy sie starac, nie ma przeszkod. Kolejne podejscie do inseminacji, jeśli będę na siłach od następnego cyklu.
Czy podejdę w następnym cyklu mam zdecydować na spokojnie, tak żeby psychicznie było mi z tym dobrze. W ogole lekarz mówił o biochemie jako o stracie, co mnie ujęło. Ze nie zlekceważył tego, że to przecież tylko biochem itp. Równocześnie na ten moment to jest statystyka - dodatkowych badań nie zlecił, ale jeśli się powtórzy 2 raz, wtedy będziemy myśleć.

I oczywiście musze powtórzyć niektóre badania z krwi i wymazy różnorakie, wymazy będę musiała wymusić w luxmedzie. Wiec sie nastawiam na ściemnianie. Chociaż może moja gin mi wypisze na teleporadzie po prostu.

Czy podejdę w kolejnym cyklu? Zdecydowałam że tak, ale jak zawsze jest ALE. Jeśli ten cykl mi się nie wydłuży owu mi wypada w środku majowego weekendu. Jeszcze pal licho czy jest czynne - my mamy plan wyjazdowy, więc nas nie będzie... dal mi proga, jeśli zdecyduje że chce mogę tabletkami wydłużyć 2 fazę tego cyklu i opóźnić owu na tydzień po majówce. Tylko nie wiem czy chce w siebie pakować hormony w tym cyklu.
bardzo mnie wzruszyło, że lekarz nie rozróżnia strat na biochemy i pozostałe.

Ważne, że jest jakiś plan - płynny bo płynny, ale znasz różne opcje i wybierzecie którąś z nich, w zgodzie ze sobą :)

bardzo mi przykro... Pamiętaj tylko proszę, że nie musisz się do niczego zmuszać i jeżeli obiad z rodziną to dla Ciebie w tym momencie, w tym dniu, to za dużo, to Twój komfort jest najważniejszy i masz prawo powiedzieć po prostu "dziękuję za zaproszenie, ale nie przyjdziemy", bez zbędnego tłumaczenia i bez poczucia winy. Masz prawo postawić siebie i swoje samopoczucie na pierwszym miejscu

Chciałam tylko powiedzieć, że jak w marcu już w pierwszym dniu pojawił się pozytywny test, to później już padały rekordy. Więc proszę się nie zastanawiać i wpisywać na kwiecień, oby @Mademoiselle_Nika zaczęła piękną testową falę na ten miesiąc 😍
Szkoda tylko, że końcówka miesiąca już nie była taka pozytywna 🥲

reklama
Dziewczyny kochane, każdej z Was życzę dwóch kresek.

Seksić mi się te święta, ile wlezie. Siadać na te trzony, kiedy tylko dusza zapragnie.

Zarażam Was kicham i pluję wirtualnie na każdą🤤🤧.

Pamiętajcie, że Lady w zeszłe święta Wielkanocne trzonowała, aż ją picza bolała i zaszła😅.
Także takich Świąt Wam życzę i ogólnie kwietnia.

@Mademoiselle_Nika, gratulacje i trzymam kciuki za przyrosty 🤞🏻🍀.

Do góry