reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

☀️W czerwcu kolor nieba niebieski, a my wszystkie liczymy na dwie prawilne kreski!☀️

nie, dwóch innych. Myślę, ze w szpitalu bardziej taśmowo podeszli. Ten Clostilbegyt niby lepiej z endometrium współpracuje, wiec ten wykupię. Ale jeszcze widzę, ze jest różnica w dawkach - w szpitalu mam brać całą tablektkę, a prywatnie zalecone pół 😂😂

Dziwne mega, ale cóż, któryś ze sposobów musze wybrać.
Nie wiem czy bardziej taśmowo, bo plan z Aromkiem (letrozolem) jest równie popularny. Ja najpierw poszłam prywatnie, dostałam skierowanie na drożność a potem stymulacja letrozolem 3-7dc. W piątek byłam na NFZ (w tym samym miejscu co Ty ;)), powiedziałam o tych zaleceniach co dostałam wcześniej i doktor po prostu przyznała, że ona robi dokładnie tak samo.
Ja bym chyba poszła według zaleceń poradni skoro mimo wszystko IUI też robisz tam i koniec końców w całej procedurze będzie Cię prowadzić tamta doktor. U mnie ten plus, że zalecenia prywatne i nfzetowskie się akurat pokrywają 😉

reklama
Kochane mam wynik bety - 69 przyrost ponad 300 % 🙈 oby zawsze już tak ładnie rosła czego i Wam życzę 💖
Pięknie! 🍀💚

Dziewczyny, pomoc potrzebna. Ja się leczę w dwóch miejscach:

- w szpitalu na NFZ
- prywatnie w gabinecie, z tym, że ten lekarz również przyjmuje w tym szpitalu, w którym jestem.

I teraz mam zagwozdkę, bo prywatnie dostałam zalecenie na stymulację do inseminacji Clostilbegyt 5-9 dc, a w poradni Aromek 3-7 dc.

Czy lepiej wcześniej zacząć czy później 😂

Co byście zrobiły na moim miejscu?
U mnie był Aromek przed iui od 3 dc.
Jeśli będzie to stymulacja do IUI to ja bym stosowała się zaleceń z miejsca, gdzie będzie robiona inseminacja. Na wizycie kontrolnej mogą zmienić dawki w zależności od pęcherzyków, więc trochę lipa jakbyś brała inny lek. Oni swoje a Ty swoje 🙈

@Sharley wszystkiego, co sobie wymarzysz i co da Ci mnóstwo radości i szczęścia! 🥰🥳

@inka855 pierwsza buteleczka jest Twoja 😁 Gratulacje!! Teraz będzie dobrze - my w to wierzymy i Ty też się tego trzymaj! A Ty Kropek, trzymaj się mocno mamusi i oszczędź jej (i ciociom z forum 😂) stresu 🥰

Dacie znać jak uważacie?
W fazie lutealnej norma dla progesteronu to 14.5, odebrałam dziś wynik 7dpo i mój progesteron jest 18.5 ale biore duphaston. Może to dobrze wróżyć? Co o tym myślicie?

Pięknie! 🍀💚

U mnie był Aromek przed iui od 3 dc.
Jeśli będzie to stymulacja do IUI to ja bym stosowała się zaleceń z miejsca, gdzie będzie robiona inseminacja. Na wizycie kontrolnej mogą zmienić dawki w zależności od pęcherzyków, więc trochę lipa jakbyś brała inny lek. Oni swoje a Ty swoje 🙈
właśnie problem cały polega na tym, ze zarówno kwalifikacja poradni przyszpitalnej, jak i prywatna ma finał inseminacji w szpitalu, wiec miejsce wykonania w obu drogach jest to samo.

Ja dziewczyny mam dzisiaj totalny zjazd emocjonalny… poprzedni tydzień mnie dojechał fizycznie, w weekend miałam zjazd na studiach i pierwsze zaliczenia, a chcę zdać jak najwięcej zerówek, żeby potem mieć spokój. Zaczęłam też praktyki, dużo spotkań towarzyskich jakoś wyszło (wystarczająco, żeby wyczerpać baterie introwertyka), a wczorajszy wieczór już w ogóle rozładował wszystko do zera. Właśnie jadę na sesję do terapeuty (i właśnie się zorientowałam, że wsiadłam w zły tramwaj), ale czuję że nie mam na to siły i pewnie rozryczę się już na wejściu 😢

I nie wiem czy nie będę musiała przepisać się na ławeczkę…

właśnie problem cały polega na tym, ze zarówno kwalifikacja poradni przyszpitalnej, jak i prywatna ma finał inseminacji w szpitalu, wiec miejsce wykonania w obu drogach jest to samo.
Ale będzie na nfz tak? Po prostu wybrałabym stymulację, która będzie prowadzona przez lekarza wykonującego inseminację. Jeśli też ten lekarz będzie kontrolował wzrost pęcherzyków i wyznaczał termin iui.

Ja dziewczyny mam dzisiaj totalny zjazd emocjonalny… poprzedni tydzień mnie dojechał fizycznie, w weekend miałam zjazd na studiach i pierwsze zaliczenia, a chcę zdać jak najwięcej zerówek, żeby potem mieć spokój. Zaczęłam też praktyki, dużo spotkań towarzyskich jakoś wyszło (wystarczająco, żeby wyczerpać baterie introwertyka), a wczorajszy wieczór już w ogóle rozładował wszystko do zera. Właśnie jadę na sesję do terapeuty, ale czuję że nie mam na to siły i pewnie rozryczę się już na wejściu 😢

🫂
Liczę na to ze rozmowa z terapeuta cię podniesienie na duchu ❤️

Ja dziewczyny mam dzisiaj totalny zjazd emocjonalny… poprzedni tydzień mnie dojechał fizycznie, w weekend miałam zjazd na studiach i pierwsze zaliczenia, a chcę zdać jak najwięcej zerówek, żeby potem mieć spokój. Zaczęłam też praktyki, dużo spotkań towarzyskich jakoś wyszło (wystarczająco, żeby wyczerpać baterie introwertyka), a wczorajszy wieczór już w ogóle rozładował wszystko do zera. Właśnie jadę na sesję do terapeuty (i właśnie się zorientowałam, że wsiadłam w zły tramwaj), ale czuję że nie mam na to siły i pewnie rozryczę się już na wejściu 😢

Jeśli tylko ma Ci to pomóc, ja wolę popłakać niż tak dusić wszystko w sobie. I dobrze ze masz takie wsparcie. Trzymaj sie kochana!

reklama
Dacie znać jak uważacie?
W fazie lutealnej norma dla progesteronu to 14.5, odebrałam dziś wynik 7dpo i mój progesteron jest 18.5 ale biore duphaston. Może to dobrze wróżyć? Co o tym myślicie?
Ja miałam 7dpo proga 18,8 i nic nie brałam. A z tego, co wiem, dupek nie wychodzi z krwi. Więc to bardzo dobry wynik 🙂

Do góry