amusedxxx
Fanka BB :)
Ogarnęłaś inseminacje na NFZ?Aaa a ja dostałam właśnie kwalifikacje do inseminacji, wiec w przyszłym cyklu zaczynamy cykl 3 procedur ) chociaż liczę na to, ze jednak nie zaczynamy
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ogarnęłaś inseminacje na NFZ?Aaa a ja dostałam właśnie kwalifikacje do inseminacji, wiec w przyszłym cyklu zaczynamy cykl 3 procedur ) chociaż liczę na to, ze jednak nie zaczynamy
Czy lekarka wie, że staracie się o dziecko?Heeej! Bardzo mi miło dołączyć do grupy staraczek
Mam 35 lat a moj partner 43, jest to nasz trzeci cykl starań. Trochę późno zaczynamy ale mieliśmy szczęście spotkać się dopiero półtora roku temu. Dla obojga to pierwsze próby, oby trwały jak najkrócej!
Kilka słów o mnie: od kilku lat mam nawracające plamienia, zawsze w drugiej połowie cyklu. Zaczęły się w 2019 roku i nawracają z różną częstotliwością. Badania hormonalne robiłam kilkukrotnie i zawsze wchodziły wszystkie w normie. Lekarze powiedzieli mi, że "taka moja natura". Ostatnio ponownie postanowiłam poruszyć ten temat z ginekologiem i lekarka stwierdziła, że to może być niedomoga lutealna i przypisała progesteron 200mg. W tym miejscu jestem trochę skonfundowana, bo lekarka zaleciła brać go od 10 do 25 dnia cyklu, a wyczytałam, że może to zahamować owulację i powinnam brac go dopiero w drugiej polowie cyklu (moje cykle to zwykle 28-30 dni).
Niedawno badałam AMH i wyszło mi wysokie 6.5ng/ml (norma do 6.7). Lekarze wykluczyli PCO.
Testujemy 17.06
tak, w poradni ) 3 próby, a później in vitro )Ogarnęłaś inseminacje na NFZ?
kurcze niestety z tymi wymazani luxmedowskimi to ja najkrócej w swojej karierze to 4 dni czekałam (A ja właśnie wyszłam od położnej, tym razem trafiłam do takiej ogarniętej która bez zastanowienia wiedziała na co pobrać wymaz na chlamydię spisałam sobie od razu numer zlecenia z diagnostyki, kurczę pięknie by było jakby do środy były wyniki mąż dzisiaj odebrał wyniki badań wirusologicznych z rckik, tylko nie wiem jaki czas ważności uznaje gameta bo w różnych miejscach widziałam że 3-6msc kliniki podają. Jeśli do pół roku to się załapiemy i wtedy praktycznie wszystko będziemy mieli na wizytę kwalifikacyjną
U mnie myco i urea były po dwóch dniach więc kto wiekurcze niestety z tymi wymazani luxmedowskimi to ja najkrócej w swojej karierze to 4 dni czekałam (
Super, że masz taką możliwość. Zazdroszczę mieszakania w Warszawietak, w poradni ) 3 próby, a później in vitro )
a No to super, to mam nadzieje, ze z chlamydia tez się uda!U mnie myco i urea były po dwóch dniach więc kto wie
Już nawet jak będzie trochę później to pół biedy, ważne żeby wynik był dobrya No to super, to mam nadzieje, ze z chlamydia tez się uda!