reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

☀️W czerwcu kolor nieba niebieski, a my wszystkie liczymy na dwie prawilne kreski!☀️

U nas tylko pani zapytała czy robimy badania z powodu niepłodności czy poronień i tyle :) a w samej ankiecie nigdzie nic specjalnego, głównie Twoje dane, ewentualne leczenie i choroby w rodzinie :)
A wyniki badań jakieś trzeba mieć ze sobą żeby to udokumentować? Czy wystarczy dowód?

reklama
A wyniki badań jakieś trzeba mieć ze sobą żeby to udokumentować? Czy wystarczy dowód?
Nic nie trzeba, tylko dowód :) kompletnie o nic nikt nie pytał jeśli chodzi o diagnostykę. Ja jeszcze nie zdążyłam wypełnić wszystkich dokumentów a już dostawałam powiadomienia smsami z ikp o wystawieniu skierowania na badania, więc nawet tej ankiety nikt najpierw nie przejrzal ;)

Idę jutro do luxmedu na wymaz i pobranie krwi. Mam jeszcze jakieś stare skierowanie na glukozę i się zastanawiam czy brać wcześniej metformax rano czy dopiero po badaniu? Albo czy może w ogóle nie ma sensu badanie glukozy podczas brania metforminy. Wiecie może jak to jest? 😄

Dziewczyny miałyście bóle jajników na stymulacji owu? (Letrozol) mi tak dokuczalo wczoraj w nocy (5 dc) i dziś to samo (6dc) trochę się martwię ☹️
Biorę letrozol pierwszy raz, a lekarz mówiła ze większość dziewczyn się czuje zupełnie normalnie. W ciągu dnia nic się nie dzieje, troszkę je tylko czuje, a nasila się tak właśnie w nocy.

Dziewczyny miałyście bóle jajników na stymulacji owu? (Letrozol) mi tak dokuczalo wczoraj w nocy (5 dc) i dziś to samo (6dc) trochę się martwię ☹️
Biorę letrozol pierwszy raz, a lekarz mówiła ze większość dziewczyn się czuje zupełnie normalnie. W ciągu dnia nic się nie dzieje, troszkę je tylko czuje, a nasila się tak właśnie w nocy.
Ja właśnie też od wczoraj mam ból brzucha (1 dzień na stymulacji). Nie wiem czy to ma jakikolwiek związek z lamettą. Przy wcześniejszych stymulacjach nie odczuwałam żadnych dolegliwości

1 cykl z Lametta bolał mnie między 2-5 dniem jajnik. Przy drugim cyklu już nie miałam żadnych objawów

Tak w marcu tego roku,a do starań mogłam powrócić ponieważ jak powiedziała moja pani doktor„nie ma przeciwwskazań.
To ja poroniłam 8 maja.Jestem po dwóch wizytach u gina i powiedział że nie widzi przeciwwskazań aby próbować po 1 @.
Jeśli tylko jesteśmy gotowi psychicznie to zielone światło.
Dalej biorę Acard ,kwas i femibion start.

reklama
Do góry