reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

☀️W czerwcu kolor nieba niebieski, a my wszystkie liczymy na dwie prawilne kreski!☀️

reklama
A jaką masz dawkę? Ja przyznam się, że zamiast z zalecenia 1 łykałam 1.5 od 2 do 7 dc 🫣 czy udana to nie wiem... wszędzie piszą, że jak sie nie poda zastrzyku jak ma się pęcherzyk 22 to już po wszystkim i będzie torbiel. Ja mam więcej i lekarka nie chciała mi podać. Strasznie sie boje... a to dopiero 12 dzien cyklu i juz takie giganty... no i endo slabe. Ale chociaz reaguje jakkolwiek na stymulacje

Co do tego dlaczego tak, przyczyny upatrujemy albo w zbyt wysokiej prolaktynie. Nie badalam po obiazeniu ale czuje ze wywala mi stres tymi staraniami ponad skale + metformina poprawiła mi też tsh i mialam za duzą dawke letroxu, niedoczynnosc przeszla w nadczynnosc. Zmniejszyłam dawke i ide w nastepnym tygodniu zbadać czu wrocila tarczyca na odpowiednie tory :)
Ja ostatnio miałam pęcherzyk prawie 27mm w 13 dc i pęknął (po zastrzyku) więc może u Ciebie też jeszcze nie wszystko stracone 🙂

Hej, a mam takie pytanie, macie też taki problem na dostanie skierowania na badania Luxmed/Medicover? Bo tak przeglądałam listę badań co tutaj krąży i poza tymi co czekam na wyniki z Katowic, to jeszcze nie miałam wymazów MUCHa. Więc stwierdziłam, że się umówię na teleporade. Jaki mi wykład zrobił, że on musi znać całą historię żeby dać te jedno skierowanie i nie dał -.-
Z medi ostatnio ciężko - tłumacza się że nie leczą w kierunku niepłodności

Cześć! Kojarzę ten wcześniejszy nick 😉
Pękały Ci pęcherzyki bez zastrzyku wcześniej, jest teraz szansa? Czy jak pójdziesz we wtorek to już będzie za późno na Pregnyl? Tłumaczyła coś ta lekarka, dlaczego Ci nie chce wywoływać i masz czekać?
Nie wiem czy pękały bo ostatnią owulację miałam rok temu, gdy odłożylam antykoncepcję (tak myślę, bo wtedy miałam ostatni raz objawy owu ale nie chodziłam jeszcze wtedy na monitoring) wiec nie mam pojęcia czy pęknie. Nic nie tlumaczyła, tylko tyle ze skoro prowadzi mnie inne lekarz (mimo ze ta sama placówka) to ona nie może mi tego przepisać...

A jaką masz dawkę? Ja przyznam się, że zamiast z zalecenia 1 łykałam 1.5 od 2 do 7 dc 🫣 czy udana to nie wiem... wszędzie piszą, że jak sie nie poda zastrzyku jak ma się pęcherzyk 22 to już po wszystkim i będzie torbiel. Ja mam więcej i lekarka nie chciała mi podać. Strasznie sie boje... a to dopiero 12 dzien cyklu i juz takie giganty... no i endo slabe. Ale chociaz reaguje jakkolwiek na stymulacje

Co do tego dlaczego tak, przyczyny upatrujemy albo w zbyt wysokiej prolaktynie. Nie badalam po obiazeniu ale czuje ze wywala mi stres tymi staraniami ponad skale + metformina poprawiła mi też tsh i mialam za duzą dawke letroxu, niedoczynnosc przeszla w nadczynnosc. Zmniejszyłam dawke i ide w nastepnym tygodniu zbadać czu wrocila tarczyca na odpowiednie tory :)
Mam dwie tabletki! Miałam zaczynać od 1 ale lekarz zmieniła zdanie.
Tylko ze u mnie taka historia - 4 msc z luteina w ciemno, 2 razu zablokowana przez nią owulacja, raz się tylko udało mieć owu w miesiącu w którym brałam antybiotyki i sterydy na zapalenie zatok, a odkąd odstawiłam luteinę to nie mam owulacji czyli od marca :/ reasumując miałam jedna owulacje od stycznia.
Lał nie zazdroszczę przygód z prolaktyna, to faktycznie ta prolaktyna to może być to :(
A kiedy masz kolejne usg? :( Trzymaj rękę na pulsie ale nie zamartwiaj sie na zapas 😊

Ostatnia edycja:
Hej, a mam takie pytanie, macie też taki problem na dostanie skierowania na badania Luxmed/Medicover? Bo tak przeglądałam listę badań co tutaj krąży i poza tymi co czekam na wyniki z Katowic, to jeszcze nie miałam wymazów MUCHa. Więc stwierdziłam, że się umówię na teleporade. Jaki mi wykład zrobił, że on musi znać całą historię żeby dać te jedno skierowanie i nie dał -.-
Umów się na konsultację telefoniczną z ginem Piotr Mogiła-Komorowski. Mi wystawił na urea, myco i chlamydię. To jest loteria totalna na jakiego lekarza sie trafi :) ps. On w luxmedzie przyjmuje

reklama
Mam dwie tabletki! Miałam zaczynać od 1 ale lekarz zmieniła zdanie.
Tylko ze u mnie taka historia - 4 msc z luteina w ciemno, 2 razu zablokowana przez nią owulacja, raz się tylko udało mieć owu w miesiącu w którym brałam antybiotyki i sterydy na zapalenie zatok, a odkąd odstawiłam luteinę to nie mam owulacji czyli od marca :/ reasumując miałam jedna owulacje od stycznia.
Lał nie zazdroszczę przygód z prolaktyna, to faktycznie ta prolaktyna to może być to :(
A kiedy masz kolejne usg? :( Trzymaj rękę na pulsie ale nie zamartwiaj sie na zapas 😊
Dopiero we wtorek :( martwie sie okropnie że bedzie torbiel a tak sie cieszylam ze udało sie jednak mieć te pecherzyki

Do góry